אנקדוטה.

אפק בר

New member
אנקדוטה.

השם של הפורום החדש בעייתי:) כל פעם שממזערים את החלון כתוב למטה הומואים דתיים בשיא הברור כך שאין מקום לספק:) חחחח לא נעים בעליל.... כל פעם שנכנסים לחדרי אני חייב לסגור את החלון ואח"כ לפתוח מחדש:) הצעות ייעול? מישהו?

מנסון1

New member
אתה לא חייב לסגור את החלון

אתה פשוט יכול לקפוץ דרכו החוצה ולנוס על נפשך לעיר מקלט

במקום לסגור את החלון - צא מהארון

איך אפשר בכלל לחיות בפחדים ובשקרים האלה?

סבבב

New member
כהרגלי אני לא מסכים!!!!../images/Emo46.gif

תמיד אלה שמחוץ לארון - מייעצים לכולם את העצה הזו. אבל לא תמיד הם נמצאים באותו מקום שהם יכולים להציע דבר כזה... עם זאת, אפק שלנו - הבעייה מוכרת בהחלט... אבל, אם יש לך מספר גדול של חלונות פתוחים, אז הם מצטמצמים למטה לקבוצה של חלונות - ואז לא רואים מה יש בכל חלון... מקווה שעזרתי...

../images/Emo119.gif וזה מה שמשותף ל:

חוזרים בתשובה, יוצאים מהארון וחב"דניקים...

likud1

New member
שלום לכולם

אני חדש כאן
רק רציתי להציע לגבי עניין החלונות. זה נכון שיש בעיה כששם הקומונה וכו" מתחיל במילה הומו, גייז ועוד, אבל אני מציע לעשות כמוני ופשוט להרגיל את כולם לדפוק בדלת דבר ראשון לפני שנכנסים לכם לחדר, הרגל בריא וחיובי ודבר שני, כמו שאמר סבב, לפתוח עוד חלונות כמו של סוליטר
ולהקטין את שורת הכתובות למטה וכך לא רואים יותר מאשר את האות הראשונה ואין בעיה. שיהיה בהצלחה. שבוע טוב ובהצלחה לכל הסטודנטים שבינינו בבחינות ובעבודות.

סבבב

New member
ברוך הבא ליכודניק!!!

יופי של כינוי... כמובן, בלי לערב פוליטיקה... חח... נשמח מאוד אם תהיה שותף קבוע אצלנו בפורום... ברוך הבא למשפחתנו החמה והאוהבת...

האמנם?

אמת עולה על שקר, אור טוב מחושך, בטחון עדיף על פחד, ושמחה יפה מעצב. מעולם, אבל מעולם, לא הכרתי מישהו ש"נכנס לארון" החשוך, הקר והמפחיד כי היה לו רע באור השמש הטוב והמחמם. בדוגמאות האחרות שהבאת זה לא עובד: המון חוזרים בתשובה עושים פניית פרסה חדה, והמון חב"דניקים זולגים לזרמים אחרים.

dkey

New member
מסכים ומחזק את ידיך

שוב ושוב אומר כי כל יום בארון הוא יום עצוב ומדכא. יום שלא יחזור ושיכול היה להיות בעל איכויות טובות הרבה יותר. כל עוד אנחנו בארון אנחנו חסרי עמוד שדרה, נרפים, ושותפים למשחק העלוב הדורש מאיתנו להיות כמו כולם.

../images/Emo119.gif אנחנו לא מדברים על אותו דבר

אני התכוונתי להגיד רק, שמה שסבבב אמר על אלה שיצאו מהארון ותמיד נותנים את העצה הזאת שזה דומה לכאלה שחזרו בתשובה ומנסים להראות לכולם את האור ומהכרות שלי עם כמה חב"דניקים, זה הזכיר לי פשוט את הקטע ה"מסיונרי" שלהם. זה הכל לא יודע למה חשבת שהתכוונתי... אבל אם כבר אמרת, אז מה קורה כשבחוץ קר וגשום ומסוכן, ובארון חם ונעים ובטוח...? לא בכל מקום השמש זורחת כל הזמן...

dkey

New member
אין הדברים דומים כלל

הומואים מחוץ לארון לא מנסים לשכנע לצאת מהארון. הם כאן כדי כדי להזדהות עם אלה שעדיין במצב הקשה בו הם היו בעבר ולהסביר שפשוט הכי טוב להיות אתה. העיצה שטוב יותר מחוץ לארון פשוט נובעת מהעובדה שהיינו במצב הדכאוני של להיות בארון, חיינו חיים כפולים מתישים והיום החיים שלנו הרבה יותר טובים. בארון ההומואי לא חם ובודאי שלא נעים ובטוח. יש בדידות קשה וחשש מתמיד מי יודע מה. המטאפורה של הארון כל כך לא מתאימה במקרה זה.

אז זהו, שאין מצב כזה

שמעת על מישהו שהחליט לחזור לארון? שמעת על הומו שהחליט לחזור להיות סטרייט? מסתבר, שאין אפילו אחד שהתגעגע לארון כי היה לו חם ונעים.

dkey

New member
סבבב יקירי

אתה כמדומני בארון ולכן אינך יכול לייעץ במיוחד בנושא זה. מי שיכול לייעץ הם אלו שחצו את הרוביקון ועבר זמן מאז עשו זאת. הם יכולים להזדהות איתך ועם כל אחד שבארון כי הם היו שם וחוו את כל הדכאון, ההסתרה והפחד אבל הם יכולים להעיד כמה חייהם טובים הרבה יותר כיום. רק במקרים קיצוניים ביותר לדעתי יש להשאר בארון כלפי אדם כזה או אחר אבל עדיין, כלפי השאר יש לצאת.

סבבב

New member
ואני טוען בדיוק ההפך!!!

אני טוען שמי שאינו דתי, ואינו חי בחברה דתית, ואינו מכיר על בשרו את הבעייתיות ביציאה מהארון בחברה זו - בעוד הוא מעוניין להישאר דתי... קל לו להשתמש בסיסמאות של: "כל יום בארון הוא כך וכך... צאו מהארון..." המצב הוא לא כך. רק מי שנמצא במצב של הדתיים פה, אלה שיש להם אפילו בעיה על החלון של הפורום שמופיע בו שם הפורום - רק מי שמזדהה ומכיר את המצב, יכול לייעץ דברים ענייניים. עצותיכם, שלך ושל תלאביבי, הן טובות ורצויות והן על סמך נסיונכם האישי - וחשוב לנו לשמוע אותן. אבל הן לא משקפות דרך של מישהו דתי שיצא מהארון והיו לו את הכוחות לצאת כנגד החברה והמוסכמות ולהישאר דתי. היחיד שעשה זאת פה הוא אביעד... שגם איתו יש לי מחלוקות - אבל בנושאים אחרים.

dkey

New member
מי שחושב שיש הבדל

בין יציאה בפני חילוניים לדתיים, לדעתי טועה ומטעה. אביעד אינו היחידי. אפשר לקרוא לא מעט על דתיות גאות שיצאו מהארון בפורום דתיות גאות בנענע (והן כמובן לא מפחדות מהמילה גאות). אני מכיר גם גסרים דתיים גאים מחוץ לארון (המפורסם בהם הוא זאב). עד כמה שזכרוני אינו מטעה אותי, מעולם לא נתקלתי בדתי/ה שלא היה להם טוב יותר אחר היציאה. אני גם חושב שכדאי ורצוי לשוחח עימם.

יש הבדל תהומי

לצאת מהארון זה מפחיד. להגיד להורים שלך, למשפחה שלך, לחברים שלך לכל העולם בעצם "אני לא מי שאתם חושבים" - זה לא פשוט. אבל כשאתה גדל בעולם החילוני ולהורים שלך יש, נגיד, זוג חברות לסביות קרובות והשכן מלמעלה הוא הומו ונכנס לשתות קפה לפעמים - זה הרבה יותר קל מאשר בעולם הדתי שמלמד אותך מגיל צעיר שזיון בין גברים זה חטא שדינו מיתה, והומו הוא חלאה בזויה. בכלל, החילוניות מקבלת ואפילו מעודדת חריגה מהנורמה, שוני, יחודיות, יצירתיות. העולם הדתי מקדש את תורת אביך ומוסר אימך שהם בני אלפי שנים ושאין לסטות מהם כמלוא הנימה. כל סטיה נתקלת בסנקציה מיידית. מנגנוני הפיקוח והבקרה החברתיים מאד חודרניים וקפדנים ולעיתים אף אלימים כלפי חריגים, כידוע לכולנו. לפני כמה זמן קישרתי פה לאיזה כתבת טלביזיה. רב נחשב אחד נשאל שם מה יעשה אם יתברר לו שבנו הומו. הוא כמעט התמוטט רק מהמחשבה. עיניו התרוצצו בבהלה, הוא לא הצליח להוציא הגה. הוא נפנף ביד לסמן את סיום הראיון. עכשיו, אתה רוצה להגיד לי שקל לבן שלו לצאת מהארון כמו לבן של שולה אלוני, למשל?

dkey

New member
אני עדיין חושב שאין הבדל גדול

כולנו דור שני או שלישי למשפחות דתיות. הדת מושרשת גם אם אנחנו או הורינו מגדירים עצמנו כחילונים. זאת ועוד, הומוסקסואליות עדיין מהווה סטיה מהנורמה גם בחברה החילונית. תמיד נהיה מיעוט גם אם נזכה לשויון מלא. אמנם יש הומואים חילוניים שכיום קל להם לקבל עצמם (ואני חושב שיש הגזמה בחשיבה כזאת. עדיין לא קל) אבל יש חילוניים רבים שלהיות הומו, קרי חריג ושונה, מהווה עבורם אסון, שלא לדבר על להפתח בפני משפחה וחברים. אני משער שאתה מכיר את אתר אטראף ויכול חיש מהר לראות את כמות הארוניסטים החילוניים המצויים בו. תגובות קיצוניות כמו זאת של הרב שהבאת קיימות גם בחברה החילונית (מעניין אם הרב חושד שבנו הומו ולכן הגיב כך). בית דרור אינו מורכב מדתיים בלבד שנזרקו מבתיהם... ולבסוף, באשר לאיסור הדתי שיכול היה אולי להיות אכן נימוק משכנע אלא שאני לרוב רואה שהבעיה העיקרית של ההומו הדתי היא הפחד להחשף ולא רגשות אשמה על ביצוע "העבירה".

אפק בר

New member
עם אבא מרוקאי גם אתה לא היית יוצא!!

ועכשיו ברצינות... הוריי מבוגרים קמעה... אני הילד הרביעי במספר ואל לי לצער אותם. אי אפשר להתעלם מכל המרכיבים הקיימים לפחות לא אני .

כל אדם אחראי רק לעצמו

אתה לא צריך, וגם לא יכול לקחת אחריות לתגובות ומעשים של אחרים. אבל זכותך לחשוב אחרת ממני.

למעלה