אנמיה

veganoren

New member
לא אבל זה עדיין כיף לעשות בדיקת דם

א. מפסידים לימודים כי אני עושה את בדיקות הדם שלי במקום שעה ראשונה, כך שלא משנה איזה סבל זה זה עדיין עדיף. ב. זה כל כך מגניב, אתה רואה את הדם יוצא לך מהיד ג. אחרי זה אתה יכול להגיד לאנשים שהוציאו לך דם ד. אתה יכול לעשות כאילו אתה מסטול מזה שלקחו לך דם ה. זה לא כל כך כואב

דורון ק

New member
תקשיבי לתשובות שניתנו לך../images/Emo88.gif

הסימפטומים שאת מתארת אכן יכולים להצביע על אנמיה-את חייבת(!) לבצע בדיקות מתאימות. ד"א-אנמיה היא לא מחלה, היא סימפטום(כמו חום גבוה למשל)-היא רק מבשרת שמשהו מזיק ולא תקין קורה. בקשר לירקות: כל תזונה חייבת לכלול ירקות(ועדיף כמה שיותר)! כשיהיה לי זמן, אם תרצי, אני ארשום כמה טיפים איך ניתן לשלב ירקות בכל זאת.

תודה

וואי תודה רבה לכל מי שמנסה לעזור לי... למרות שלא נראה לי שאני לבדיקת דם... אלב תמשיכו לנסות לשכנע אותי... אולי בסוף זה יעזור! :)

Kite Cat

New member
ליאת! (זו עדי...) ../images/Emo54.gif

תקשיבי ותקשיבי טוב: את מתעסקת עם החיים שלך לא עם איזה מבחן בהיסטוריה! את חייבת לגשת לעשות בדיקת דם זה א´-ב´ של בני אדם. תאמיני לי זה לא כואב בכלל. אריאל עושה את זה כל חצי שנה, אני עשיתי את זה כשהייתי חולה במחלת הנשיקה 4 פעמים ב-3 חודשים, כל בן אדם שפוי בעולם שאיכפת לא מהבריאותו הולך ועושה בדיקת דם! זה באמת לא הדבר הכי כואב בעולם, אני יודעת מה הם 10 הדברים הכי כואבים ובדיקת דם אפילו לא מתקרבת לשם!! תפסיקי עם כל ההתנהגות הילדותית הזו: "אני לא אוהבת ירקות" "אני מפחדת לעשות בדיקת דם" את חייבת לשמוע את עצמך אומרת את זה, זה פשוט מפחיד לחשוב שבחורה בגילנו אומרת את הדברים הללו. אני לא באה לתקוף אותך או להעליב אותך, אני עושה את זה לטובתך, כדי שאת לא תהיי לנו חולה ולא יהיה מי שיגיד: "אני עייפה" או "תנו לי להעתיק סיכומים". תזכרי (!) את מתעסקת עם חיים (לא זיו) אנושיים, תטפלי בעצמך כדי שיהיה לך עתיד לפני שיהיה מאוחר מידי...

עדי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אני יודעת שזה נשמע ילדותי אבל אני לא סתם אומרת... אני באמת מפחדת לעשות את זה... גם אם אני לא ירצה אני ילחיץ את עצמי קודם וזה ממש יכאב לי!! אני מפחדת מהתגובה שלי...

MooN aka asdfgh

New member
כבר הרבה זמן לא רואים פה את ג'ון...

איפה ג'ון שתצטרף למאבק?!
ג'ון??? אם את קוראת את זה, אני מפציר בך להצטרף למאבק למען בדיקת הדם של ליאת...

Kite Cat

New member
את מאמינה לי שזה לא כואב?!?!

את מאמינה שיותר מחצי עולם (אני משערת) עשה בדיקת דם לפחות פעם אחת בחיין?! את מאמינה שאם תעשי בדיקת דם תבריאי יותר מהר מהסימפטום- אנמיה?! את חייבת לנסות כי אם לא תעשי לא תדעי איך זה! אל תקבעי מראש דברים! יש בחיים דברים שצריך לנסות ויש כאלה שלא צריך לנסות. בדיקת דם ח-ו-ב-ה לנסות! אריאל- היי, מותק!

rastotman

New member
הבדיקת דם לא תרפא אותה..

דרך אגב, יש לי חברה אנמית, סימפטום של מה זה יכול להיות? (התזונה שלה עתירת בשר והיא לוקחת לפעמים גם כדורי ברזל)
.

לא מעט נשים סובלות ממחסור בברזל...

וזה בעקבות המחזור החודשי הגורם לאיבודי ברזל רבים. אני אמליץ לה להתייעץ עם רופא בנושא. (וגם להפסיק לצרוך מוצרים מן החי...
)

דורון ק

New member
המון דברים

בהמשך לתשובתו של אלון, כ-20% אחוז מהנשים אנמיות(אחת מכל 5), כ-2% מהגברים אנמים. אנמיה יכולה להיגרם מתזונה(ברזל,B12,חומצה פולית,נחושת), סיבות גנטיות, רפואיות(כגון מחלה,מחזור,בעיות ספיגה) וכו´ וכו´-יש סוגים רבים של "אנמיה"(מאקרוציטית,מיקרוציטית,נורמציטית,מגלובלסטית,סיקל סל וכו´ וכו´). לכן חשובה האבחנה(וההבחנה) על מנת לעניק טיפול מתאים למקרה מתאים. אז אני אמליץ לה להתייעץ עם רופא בנושא. (וגם להפסיק לצרוך מוצרים הן החי...
).

idoz

New member
התרופה המתאימה למצבך

אם את צמחונית שלא אוכלת ירקות אז מה את כן אוכלת? (תכתבי) אני ממליץ לך בחום להפסיק להיות צמחונית ולהתחיל לאכול קצת בשר אדום כדי להיפטר מהאנמיה. אם את כ"כ מפחדת ממחטים ולהיות צמחוני פירושו לעבור בדיקות דם (כל תקופה מסויימת) אז עדיף לך לאכול כמו כולם ולהמשיך להיאבק למען החיות.

למעלה