אנמיה?

אנמיה?

שלום,
אני בן 45 ובחודשים האחרונים עברתי לתזונה טיבעונית.
לאחרונה אני מרגיש חולשהץ עיפות וירידה בביצועים במהלך פעילות גופנית
(קצב ריצה נמוך ודופק גבוה מהרגיל) בבדיקת דם שערכתי התקבלו שלושה ערכים לא תקינים (כל השאר בתתחום הנורמאלי):
WBC-Leucocytes 4.4
Hematocrit 40.2
Platelets 139
לצערי הרופא לא אישר בדיקת ברזל אבל מאגרי הברזל תקינים
המלצת הרופא להמתין חודש ולחזור על הבדיקה.

האים מומלת לקחת תוסף ברזל או טיפול אחר?

0 אור 0

New member
מה דיאטנית יודעת על תזונה?

למה לא ללכת לנטורופתית שהתמחתה בתזונה טבעית?

למה סתם להכליל?

גאה ושמחה לומר שאני כבר יותר משנה מטופלת אצל דיאטנית שהיא טבעונית בעצמה (וכן, מטעם קופת חולים) ומאוד מרוצה ממנה.
לא כל הדיאטניות מסתכלות רק על קלוריות.

0 אור 0

New member
צודקת

הטובות שבין הדיאטניות אכן קשובות להתפתחויות בעולם בתזונה, ובחלק ממסלולי הלימוד כבר נחשפים גם לידע שמקביל ללימודי הנטורופתיה,
אני פשוט עניתי בקוצר רוח בגלל שבהקשר של השאלה זה די לא לענין לשלוח את מי ששואל בפורום הזה דוקא לדיאטנית ולא לאנשי רפואה משלימה, שבהכללה אמנם, הידע שלהם גדול יותר בבריאות ובתזונה נכונים.
לכל הפחות אם מי שענתה היתה מציעה להתייעץ עם מומחה לתזונה ומשאירה לקורא להחליט בעצמו עם איזה סוג הכשרה הוא מתחבר , ניחא. אבל להזכיר רק את הדיאטניות זה כמו לפסול את כל השאר.

hal767

New member
אינני קובע דבר כי אינני מכיר אותך כראוי.

באופן כללי, על סמך הנתונים שהבאת לא ניתן לייעץ דבר. רק הכרות מעמיקה בהבטים שונים תאפשר מתן יעוץ מקצועי ראוי.
כאן אציין שקיים פער גדול בין הגישה הקונבנציונאלית לבין הגישה הטבעונית (אני דוגל בטבעונות ההייג'יניסטית) בכל הקשור לעקרונות התזונה הנכונה. אני בדעה שהדיאטטיקה הקונבנציונאלית טועה לאורך כל הדרך. ואגב, בדרך כלל רופאים אינם מבינים דבר בכל הקשור בתזונה כי הם לא למדו את הנושא. הם מומחים במחלות ובתרופות.

אדגיש שלדעתי תזונה טבעונית היא התזונה הטובה ביותר לאדם, אך חשוב לבצעה נכון ובהתאמה אישית. תזונה טבעונית שאינה נכונה אין בה את היתרונות הבריאותיים של הדרך. רבים מבין הצמחונים והטבעונים אינם מקפידים על דרך בריאותית ולכן אינם יותר בריאים מהמקובל.

שימוש נכון בתזונה טבעונית הוא חלק חשוב ואף עיקרי במקרים רבים בכל הקשור לריפוי טבעי אמיתי, ובוודאי שמהווה רפואה מונעת יעילה. אם בטבעונות אתה דוגל, קבל יעוץ ממטפל שמומחה בזאת.

אני שותף לדעה שתזונה טבעונית היא הדרך הנכונה

עשיתי את כל הדרך מתוך האמונה / הבנה הזאת
הפרדוקס הוא שלפניי השינוי לא היו לי בעיות רפואיות ועכשיו כפי שכתבתי יש... (לא נראות קיצוניות אבל...)
ברור לי שני עושה משהוא לא מאוזן ועכשיו אני מתחיל לחפש את התשובה.

hal767

New member
לא בהכרח.

אתה מתאר סימפטומים. אלה לא לא בהכרח קשורים לשינוי התזונתי, לא בהכרח מעידים על מחסורים תזונתיים, ואתה ממהר להסיק מסקנות.
יש צורך בברור מקצועי יותר. נראה לי שאתה בוחר בדרך לא נכונה. כנראה קראת כמה מאמרים באינטרנט והיסקת מסקנות. אז לידיעתך, האינטרנט אינו מטפל מקצועי ולא כל מה שכתוב בו הוא נכון.
רק לצורך הדוגמה - התופעות שאתה מתאר עשויות להעיד על תופעות ניקוי מבורכות של הגוף כתוצאה מהשינוי התזונתי ולא על נזק כלשהו. כמו שכתבתי לך, במסגרת הפורום לא תוכל לקבל יעוץ מקצועי אמין. מהדברים שכתבתי אני מקבל את הרושם שידיעותיך בתחום אינן מספיקות כדי שתמצא את התשובה בעצמך. כמו כן אדגיש שצריכת תוסף (ברזל במקרה הזה) הינו טעות, בוודאי כשלא נעשה ברור רציני בנוגע לבעיה. התוסף לא מטפל בשורש הבעיה, הוא מפיר איזונים תזונתיים בגוף וגורם לתופעות לוואי (כלומר, לנזקים) ולכן אני ממליץ לך לשקול שוב את החלטותיך ואת גישתך לבריאותך.

אנמיה אצל גברים

היא דבר פחות שכיח מאשר אצל נשים
לכן, אם בעוד חודש, כשהבדיקה תחזור והערכים יהיו פחות או יותר חופפים ללא שינוי,
זה ידרוש בדיקות נוספות כמו - קולונוסקופיה, כדי לשלול/לאשש מצבי דימום פנימיים, כמו גם בדיקת צואה שאתה יכול כבר לבצע למציאת עקבות

לקיחת תוסף במצב שכזה בעיניי הוא טעות
משום שבמידה ויש בעיה, יש צורך לטפל בשורש = במקור, לקיחת תוסף עשויה לתת אולי תשובות בדיקת דם שונות לטובה
אבל החמצת את ההזדמנות לפתור בעיה בעודה בתחילתה - לפני שדברים מסתבכים

עד הבדיקה הבאה והתשובות שלאחריה, שווה לבודד משתנים ולבדוק
את התזונה שלך, את סדר היום שלך - לבדוק מה מכלה לך את הכוחות ומביא אותך לעייפות וירידה בביצועים בזמן פעילות גופנית.

אגב,
זכותך לדרוש לקבל כל בדיקה מקופת חולים,
מעבר לכך, בדיקת IRON היא אחת הפשוטות שניתנת דרך קבע
קרא את זכויותיך בקופת החולים שלך, ואל תוותר על מה שמגיע לך בגלל גחמה של מאן דהוא - יהא אשר יהא...

בהצלחה, בשורות טובות

תודה על התגובה - הארת נקודת מבט מעניינת

הדילמה (הקטנונית) שלי היא שתכננתי לרוץ בשבוע הבא במכבייה ואני ממתין לכך בקוצר רוח אבל מצד שני אני לא רוצה לעשות מעשה לא אחראי שיסכן את בריאותי.
אני מניח שאקח תוסף ברזל למשך מספר ימים, בהתבסס על ההרגשה (ותוצאות ריצה) אחליט אם להשתתף במרץ ולאחר מכך אפסיק את השימוש בברזל.

תוסף ברזל למשך מספר ימים

לא יתן לך את האפקט שאתה מבקש
אבל מעל לכך, לטעמי לא נכון ל"השתמש במוצר" כדי להפיק מהגוף
משהו שהגוף כעת לא מוכן/לא יכול לספק באופן טבעי.

בתחילתה של כל בריאות עומדת ההקשבה לגוף,
עשית את זה נהדר עד כּה - למה לשָנוֹת?

אני מבינה את הכמיהה והציפיה למכביה, תעשה את החשבון שלך מה חשוב יותר
סיכוי מול סיכון...
ובעיקר, תזכור שהגוף אמר את דברו, זו הבחירה שלך אם להקשיב או להתכחש/לדחות (שמבחינתי זה היינו הך).

בריאות והצלחה,

למעלה