אנמיה

תלתל18

New member
אנמיה

מה עושים כשההמוגלובין נמוך, וגם מחסני הברזל (איירון) נמוכים? כמו כן , האם יש דרך לגרום לספיגה נאותה לתזונה עתירת ברזל (שמעתי שהמאכלים הירוקים מלאים ברזל כגון פטרוזיליה, פלפל וכד). אודה להתיחסותכם.

ינוקא1

New member
יש אבן בשם המטייט

שכדאי לך לסחוב איתך לכל מקום. תוכלי להשיג אותה בכל חנות קריסטלים.

unique5

New member
מי לקח את הברזל שלי ../images/Emo4.gif?

שלום תלתל18, ודאי שניתן לערוך שינויים תזונתיים ולאכול מזון פונקציונאלי עתיר ברזל ניתן לשלב בתפריט ויטמין C המסייע לספיגת הברזל אבל מה שמעניין וחשוב לבדוק ולשים עליו את הדגש הוא למה... למה הברזל, ההמוגלובין נמוכים - אגב, לא ציינת ערכי Ferritin שהם מחסני הברזל יש מגוון אפשרויות שיכולות לתת מענה לסיבה המקורית לחסר הברזל, ההמוגלובין וכו' בהתבוננות שלי, חשוב לאתר את הסיבה ולטפל בשורש הבעיה על מנת שהתופעה לא תישנה. ממליצה על פגישה עם נטורופת באיזור מגוריך בהצלחה ובבריאות טובה June
טבעילי

תלתל18

New member
מי לקח את הברזל שלי

תודה על התיחסותך, ניתן אולי להמליץ על נטורופת? אין לי מושג כיצד להגיע למישהו טוב ואמין... ואכן מעדיפה נטורופת מאשר קונבנציונל...

paluta

New member
אנמיה, חוסר ברזל וכיו"ב

סיבות רבות לאנמיה במיוחד בקרב נשים , גורמים שכיחים הם :בעיות מחזור ,מחלת מעיים , טחורים וכיו"ב , בהנחה שאת לא סובלת מהנ"ל הרי שאת משתייכת לקבוצת נשים שסובלות מחוסר ברזל, כ- 22% מהנשים בעולם המערבי סובלות מאנמיה ודלדול מצבורי הברזל בגופן , שילוב של תזונה נכונה תוך הדרכה של בעל מקצוע לרוב מביאים לאיזון רמת הברזל בגוף המטופל, ברם אולם ישנם יותר ויותר מקרים שתזונה בלבד אינם פותרים את הבעיה שהולכת ומחריפה לאורך הזמן, מסתבר שאי איזון בפלורת המעיים מהווה גורם ראשי לאי ספיגת הברזל גם במצב ובו נעשה שינוי בהרגלי התזונה ואורח החיים. אני ממליץ לך להתאים לעצמך תזונה נכונה לאחר ותוך התיעצות עם בעל מקצוע ובמקביל לבצע בדיקות נוספות לשלילת פלורת מעיים בלתי מאוזנת כמו למשל המצאות יתר של הליקובקטור פילורי ו\או קנדידה . והיה ואכן פלורת המעיים שלך אינה מאוזנת אותו בעל מקצוע יידע כיצד להתיחס לכך ולסיע לאיזון הפלורה. במידה ויומלץ לך ואף תחליטי ליטול תוספת של ברזל אני מאוד ממליץ לך לא לקחת כדורים שמסופקים על ידי קופות החולים , תחליפי לטיפות ברזל שנותנים לילדים במינון כמו שנותנים לילדים - רק תקפידי לא לרכוש סוג כזה שמכיל סוכרים וכל מיני תוספות לשיפור הטעם מתמציות כימיות על פני תמציות טבעיות. מנסיוני , נשים רגישות שמאובחנות HSP נוטות ביתר קלות לסבול מאנמיה , כך שהרגישות ה'נפשית' שלהן מתבטאת בחוסר ברזל. בהצלחה.

תלתל18

New member
אנמיה, חוסר ברזל וכיו"ב

תודה רבה על התיחסותך המפורטת. אני לוקחת כדורי ברזל - "פרו גרדומט" - האם ההמלצה לכך שלילית? ואם כן, לא היה ברור לי איזה תחליף כדאי. מה זו רגישות HSP?

paluta

New member
תשובות

לרוב נשים בהריון או לאחר הריון מקבלות בהמלצת הרופא\ה פרוגרדומט - האם את בהריון או לאחריו ? - האם את סובלת מאיבוד דם רב במחזור החודשי ? חסרים פרטים מצידך וגם כיצד הוחלט שתקחי את הפרוגרדומט.מקווה נטילת הכדורים האלו אינה מלווה אצלך בעצירות או שילשולים , כאבי בטן ואולי אף נפיחות הבטן , הבעיה עם כדורים שכאלו זה המינון הגבוה של ברזל שהם מכילים, שדרך אגב ברוב המקרים אינו נספג בגוף ולכן אינו משפיע על רמת הברזל בדמך, והיה והוא אכן נספג בגופך הרי שאת חשופה להרעלת ברזל (בגלל כמות הברזל הגבוה שיש בפרוגרדומט) ולכן אם את נוטלת פרוגרדומט מומלץ שתבצעי בדיקת דם אחת לחודש .במקביל כדאי לך לבדוק ערכי B12 . כאשר כדורים למינהם אינם יעילים מתברר שברזל בנוזל הרבה יותר יעיל , לקיחת מינון קטן על בסיס יומי מראה שהספיגה של הברזל איטית אך במגמת עליה,לכן המלצתי לך לקחת טיפות ברזל שמיועדות לילדים גם בגלל ההרכב הכימי שבו וגם בגלל שהוא נספג ביעילות , אני מכיר גם כמה מטופלות שנטלו פלורדיקס (נוזל) שזה עזר להן הרבה יותר מאשר פרוגרדומט או כדורי ברזל מסוג אחר. שימי לב - נטילת תוספים היא לא פתרון ארוך טווח , חייבים לברר היטב מה הגורם (גורמים) לאנמיה וכמובן לטפל במקור . HSP זו לא רגישות אלא אבחנה של אנשים כרגישים במיוחד , אם את שולטת באנגלית ומעונינת , - חפשי לך ברשתת חומר ותוכלי להתעדכן , Highly Sensitive Person

אנמיה לתלתך

עד שאת בודקת מהיא הסיבה לאנמיה וכדי להעלות את רמת ההמוגלןבי מומלץ לשתות מיץ רימונים מיצ סלק אדום תבלין כמון בשר הודו פלוס ויטמין c,,eן

hal767

New member
אין לתת עצות לאדם שאינך מכיר

מעבר לזאת שאני חולק על המלצותיך, האם חשבת שאולי לשואל יש סוכרת למשל, ואז המלצותיך מסכנות את בריאותו? זה פשוט חוסר אחריות ורחוק מלהיות מקצועי.

hal767

New member
יש לבדוק את הגורם האמיתי של הבעיה.

ויתכן שקיים יותר מגורם אחד. יש לבדוק שלא קיים דימום פנימי או חיצוני שקשור לבעיה. הגוף ממחזר את רוב הברזל ולכן האדם הינו צרכן מאד קטן של ברזל. אם זה לא קורה יש לבדוק את הסיבה. בעיות בספיגה יכולות להיות בגלל הפרעות או מחלות במערכת העיכול. קליטה ירודה של ברזל יכולה לנבוע ממחסור ביסודות מזון הקשורים להטמעתו בגוף, וכן מצריכת מזונות שודדי ברזל, כמו קולה, קפה, קקאו, בשר לסוגיו, מוצרי חלב, חומץ, תרופות שונות ועוד. לכל הבעיות האלה ישנם פתרונות בדרך כלל. בתחום התזונה אני ממליץ להתאים תוכנית תזונתית כוללת הלוקחת בחשבון את מכלול הבעיות. פתרון הבעיה מחייב עבודה מסודרת עם מטפל שיעמיק בבעיה. זה לא ניתן לבצוע דרך האינטרנט.

למעלה