אנמיה

אנמיה

לפני צהריים טוב לכם!
זמן רב לא בקרתי בפורום הזה. אני זקוקה לפידבק/הכוונה. הסיפור הוא כזה: בחודש שעבר ניגשתי לבדיקת דם כללית. התוצאות, בין היתר, היו ערכים נמוכים של המטוקריט/כדוריות אדומות/המוגלובין. אמנם לא נמוכים בהרבה מהנורמה, ואף על פי כן, נמוכים. אתמול עברתי בדיקה חוזרת של ס"ד ולא חל שינוי בתוצאות, אולי אפילו הרעה קלה באותם מדדים. יש לציין כי בחודש שחלף בין הבדיקות התחלתי לקחת B12 , וכן לשתות משקה כלורופיל שאמור להעלות את רמת ההמוגלובין. חוץ מזה, הקפדתי לאכול עוף ודגים 3-4 פעמים בשבוע (אני לא אוהבת בשר בקר. טעמתי בשר הודו וראיתי כי לא טוב). עקב כך, ההרגשה שלי השתפרה דווקא-יותר כוחות פיזיים, יותר חיוניות, אבל עדיין עייפה מאוד. אבל חשוב לזכור שאת העייפות הזאת ניתן לייחס לגורמים אחרים שרלוונטיים לגבי, שלאו דווקא קשורים לאנמיה: אורח חיים פעיל, חגיגות עם חברים עד מאוחר בלילה (נכון לשבוע שעבר, שבו חל יום הולדתי), קשר חדש וכן הלאה. השאלה שלי היא איך להתמודד עם האנמיה הזאת, כי ברור לי שהיא אחראית באופן חלקי לעייפות שאני חווה. ברור לי שללא טיפול תיפגם איכות החיים שלי ובריאותי. בנקודה זו אציין כי אני מטופלת בקביעות (=אחת לשבוע) אצל רפלקסולוגית הוליסטית, והפידבקים שאקבל כאן עשויים לשמש כבסיס להתייעצות איתה, להתכווננות. אז... אני פתוחה להערות/הארות וכמובן אשמח לענות על שאלות. יום נפלא שיהיה לכם!

איזה ויטמין B12 את לוקחת

ישנם בשוק הרבה סוגים ופרט לזאת יש לקחת על B12 את שאר הקומפלקס הייתי ממליץ לך לפנות לנטורופתית או תזונאית

ויטמין B-12

של Solgar. לגבי קומפלקס ויטמינים מקבוצת B, אדסקס עם המטפלת שלי ואחליט איזה סוג ליטול. חוץ מזה, אתייעץ איתה לגבי תזונה. תודה על התגובה!

דברים שיש להתייחס אליהם:

דימום כרוני, שנגרם כתוצאה מכיבים של מערכת העיכול, טחורים מדממים, דימום וסתי כבד או כזה שאורך כ 6 - 7 ימים, חסרים תזונתיים, הריון, הנקה, מצבי תת ספיגה, יצירת נוגדנים כנגד חלבון מסויים שקושר את ויט' B12 [די שכיח]. אלו המצבים היותר שכיחים שעשויים להוביל לאנמיה. מה שחשוב הוא, לזהות את הגורם לאנמיה ולטפל בו. כך ברפואה המשלימה. ספירת הדם, מאפשרת להבין, או לפחות לשער [השערה שלרוב מדייקת] מהו הגורם/מים לכך. ניתן להתחיל, בהסתכלות על המדד שנקרא MCV בספירת הדם. אם מדובר באנמיה מחסר בויט' B12, ה MCV יהיה גבוה בבדיקה [מעל 115] . יש לקחת בחשבון שגם חומצה פולית, כאשר חסרה, עלולה לגרום לאנמיה והממדים יראו תמונה דומה. מאידך, יתכן שמדובר באנמיה של חוסר ברזל. במקרה כזה, המדד MCV יהיה לרוב נמוך מ 80 ונטילת ויטמין B12 כאן לא ממש תעזור. האם הרופא המליץ לך על נטילת ויטמין B12? שירי.

למעלה