אנמיה קשה

אנמיה קשה

היי, אני סובלת מאנמיה חמורה מאוד (רמת המוגלובין קרובה ל9 וברזל בסביבות 15) ובימי מחזור יש לי דימום מאוד חזק ואני לפעמים מתעלפת או שאני מסוגלת לזוז מהמיטה(זה נמשך ככה לאורך כל השבוע) בנוסף אני זקוקה לשעות שינה רבות וסובלת מעייפות וכאבי ראש כרוניים. אני באמת לא מרגישה שאני מסוגלת להתגייס( אפילו עבודה אני לא מסוגלת להחזיק) האם אני יכולה לקבל פטור מגיוס על זה? אני אמורה להתגייס אוטוטו. תודה מראש.

זה תלוי

בחוות הדעת של הרופא הצבאי, פלוס רופא המשפחה שלך. זה לא בהכרח מונע גיוס, הצבא מתחשב בכל בעיה רפואית כלשהיא ויכול להתאים לך את תנאי השירות ע"פ מצבך. שוב, אני לא מכירה את בעייתך לעומק וכל מקרה שונה בין אדם לאדם, לכן תנאי השירות שלך יהיו בהתאם למצבך בכל מקרה אם הוחלט שאת כשירה לשרת בצבא.

שלחתי להם המלצות

מרופא המשפחה שהחליט שאני לא כשירה לגיוס. את יודעת אולי מאיזה רמת המוגלובין מורידים פרופיל? שוב תודה

רופא משפחה הוא לא פונקציה

בהחלטה על כשירות לגיוס האם הלכת לראות רופא מומחה? ממה נגרמת האנמיה שלך? האם היא עקב תזונה לא נכונה או שקיימת בעיה שגורמת לכך? האם את מטופלת תרופתית ותזונתית? אם אינך מטופלת ואינך דואגת לעצמך אף אחד לא ידאג לך בשבילך. אנמיה רגילה שנובעת ממחסור בברזל לא גורמת לשחרור מהצבא, עם זאת תקבלי הקלות מסויימות שיעזרו לך לתפקד בצבא וכל זאת במסגרת הפרופיל שינתן לך. עצה אישית, קחי את עצמך בידיים, טפלי בעצמך. הבריאות שלך חשובה יותר מכל דבר אחר.

כן הלכתי למומחה

אבל הוא לא חידש לי כלום,הוא פשוט שלח המלצות לא לגייס אותי לצבא. אני אנמית מגיל 8 אבל בתקופה האחרונה זה מאוד התחזק לי(אני צמחונית ויש לי דימום מאוד מוגבר בימי מחזור עד כדי כך שמחזור אני לא יכולה לזוז מהבית מחשש להתעלפות. ניסיתי כמעט את כל סוגי כדורי הברזל שקיימים בשוק אבל כל אחד מהם גורם לי לתופעות לוואי קשות מאוד ואני מעדיפה להיות בלעדיהם.

ומה עם תזונה נכונה?

את יודעת, בשר ודגים זה לא הדבר היחיד שיש בו ברזל ו B 12. בדימום מוגבר במחזור יש דרך לטפל, היית אצל גניקולוג??? הבעיות שאת מתארת הן בעיות שנובעות לרוב מחוסר טיפול מסודר לבעיות, במידה ותטפלי בהן כראוי תוכלי להתגייס ולשרת אפילו שירות מעניין, ומה את יודעת תוכלי אפילו למצוא עבודה.

אני מטפלת בבעיה

הלכתי לדיאטנית והיא נתנה לי תפריט מאוזן ומסודר. אולי בעתיד אני כן אהיה כשירה להתגייס,אבל כרגע במצב שלי אני ממש לא חושבת שאני אהיה מסוגלת. גם שלחתי להם המלצות של 4 רופאים מתוכם 3 מומחים שקבעו שכרגע אני לא כשירה לגיוס

הרופאים אינם רופאים צבאיים

לכן הם לא יכולים להמליץ על כשירות לגיוס אלא להמליץ על מגבלות בחיי היום יום וטיפול. בהסתמך על הממצאים שלהם ועל הטיפול הצבא יוכל להחליט האם לגייסך או לא. כפי שכבר ציינתי מלבד תזונאית (שאינה רופאה), רופא משפחה והמטולוג חשוב שתכלי גם לגניקולוג, יש בידיו את האמצעים לפתור את בעיית הדימום שלך. תרגישי טוב.

תודה רבה,רק עוד שאלה קטנה

את יודעת אולי מאיזה מקרים של אנמיה (מאיזה רמת המוגלובין וברזל) הצבא פוטר משירות?

לא

אבל לצבא יש נטייה לגייס גם על אנמיה חרמשית - מקרה חמור בהרבה משלך של אנמיה, על כן אם הוא מגייס במקרה ההוא אין סיבה שהוא לא יגייס אותך.

Kick SsS

New member
שלום

צר לי לבאס אותך אבל רמת ההמוגלובין והברזל שלי קרובות מאוד לשלך והסיבות לאנמיה שלי זהות לשלך, ולא רק שלא קיבלתי פטור מגיוס אלא שהפרופיל שלי הוא 97 (עם סעיף). גיוס קל ונעים

למעלה