אנלימיטד וחשמל

evike

Well-known member
מנהל
אנלימיטד וחשמל

החלטתי לעבור לאינטרנט של אנלימיטד. (כמובן שאלתי אנשים שמחוברים אליהם, הם מאד מרוצים)
החיבור נעשה דרך אוטומט האור של חדר המדרגות ולא דרך מונה החשמל שלי. למה? ככה הם עובדים. והמחיר זניח, כ 20 ש"ח לחשבון חשמל של חודשיים. כמובן אשלם לוועד תוספת של 10 ש"ח כל חודש.
הבעיה היא, שיש תקלה באוטומט (מכוונת, וכרגע לא ניתן להתגבר עליה) והוועד לא מעוניין להחליפו, ואולי בצדק. כך שהחשמל במדרגות או שדולק קבוע, או שכבוי קבוע. וכמובן כשכבוי, אין אינטרנט.
חשמלאי אמר לי שאין בעיה לעשות שקע מעקף, ואז גם כשהאוטומט כבוי, עדיין יש חשמל לאינטרנט. לשאלתי, נאמר לי ע"י החשמלאי שזה חוקי.
האם אתם מכירים את הסידור הזה?
יש לכם עצה אחרת איך להתגבר על כך?
והאם עלות המעקף כ 500 ש"ח היא הגיונית?
זה ביניין ישן שמועמד לתמ"א הריסה, וכמובן ללא ארון תקשורת.
תודה.

רשר

Well-known member
מנהל
הנושא לא מוכר לי אבל אפשר להניח

שגם הדטא משודר על קו ההזנה וכך אפשר לחבר את כל הדיירים בבנין ללא פריסת חוט פיזי,
כמובן שיש סיכון של ירידה ברמת הבטחון של הגלישה שלך לעומת קו קואקס רגיל אך לגלישה ושוטטות רגיל זה סביר

evike

Well-known member
מנהל
האינטרנט מועבר על גבי כבלים אופטיים

ורק אני ואולי עוד שכן מהקומה נתחבר. לפחות בינתיים. והאם מותר לעשות מעקף מהאוטומט, שעלותו כ 500 ש"ח? תודה

רשר

Well-known member
מנהל
לדעתי יש כאן עבירה על חוק החשמל

הדורש שמפסק ראשי באזור/דירה ינתק לחלוטין את כל החשמל האזור ואסור להעביר או לצרוך חשמל מאזור אחר,
לכלל הזה יש פטור מיוחד ביחס ללחצן תאורת מדרגות כדי שתוכל להאיר ולהציץ על המתרחש בחוץ בלי לפתוח דלת,

ברור שלכאורה אין כרגע בעיה עם צריכה משותפת וקיזוז תשלום אך מנסיון העבר זה מתפתח לצריכה עם עוד מנורה, ועוד, ועוד,,,עד לכל הדירה!
לכן לפני שתגע במערכת החשמל המשותפת בקש אישור מהשותפים שלך

evike

Well-known member
מנהל
אז ככה

היום חיברו אותי לאנלימיטד דרך קופסת אוטומט האור של חדר המדרגות. תוך מספר ימים, יגיעו מהחברה (שייכת לחברת החשמל ולא חשמלאי פרטי) לחבר את כל המערכת לחשמל של הדירה שלי. ואם מישהו ירצה להתחבר לשרות, יצטרך לשלם לי על השימוש. (סכום זניח של כ 10 ש"ח לחודש)
בינתיים אין קופצים, אז בכלל אין בעיה.
תודה על התגובות.

רשר

Well-known member
מנהל
אני מאוד מקווה שאתה מבין מה כתבת כי אני לא מבין

" יגיעו מהחברה (שייכת לחברת החשמל ולא חשמלאי פרטי) לחבר את כל המערכת לחשמל של הדירה שלי " לחברת חשמל שייכת רק חברת חשמל והם לעולם לא יכנסו לטפל בחשמל בדירתך אלא אך ורק עד המונה! משהם ואילך יכול להכנס בודק של חברת החשמל כנציג הממונה ע"י מדינת ישראל לבצע בדיקות בדירה אך לא לבצע כל עבודה,
לביצוע עליך להזמין חשמלאי מוסמך שיבצע על פי החוק ואז תוכל להזמין בודק שיבדוק את הביצוע וימליץ אם צריך על תיקון שיבצע החשמלאי שלך,
תזהר כי אתה המזמין ועליך כל האחריות החוקית לשטויות שמוכרים לך (במיוחד אם זה גם זול במיוחד),

evike

Well-known member
מנהל
אנלימיטד שייכת לחברת החשמל

אז מה שהם מציעים הוא גם חוקי וגם בטוח.
ואגב, עדיין לא הוחלט מה ייעשה, זה עדיין בבדיקה. כנראה שהטכנאי שהתקין את השרות, לא כל כך מעורה בנושא הנ"ל.

רשר

Well-known member
מנהל
אחרי בדיקות ברשת - חח"י לא מתעסקים בזה כלל

הקימו שותפות, מכירות,,,, https://www.xn----9hcbbmdejomb6a2c8b8a.org.il/2019/פריסת-סיבים-אופטיים/

על כן אל תסמוך על אף אחד שמחזיק מברג וטוען שהוא עובד חברת חשמל - דרוש תעודה, ואחר-כך דרוש אישור חתום עם שם לפי התעודה של החותם שהביצוע עומד בתנאי חוק החשמל כך שאם יתברר שלא אתה יוצא נקי,

evike

Well-known member
מנהל
תודה. קראתי את הכתבה המצורפת

האמת, לא ממש אכפת לי למי ובכמה אחוזים שייכת החברה.
לפני שהתחברתי, שאלתי אנשים המחוברים לשרות, וכולם ללא יוצא מהכלל שיבחו אותו.
עוד יותר. מסיבות שונות התנתקתי מהשרות שהיה לי, והתחלתי לברר בחברות השונות לגבי שרותים שונים, לא רק תשתית אינטרנט. כל הנציגים, לפעמים כמה מאותה החברה (כולל פרטנר המוזכרת בכתבה כנותנת שרות כזה) הגיבו בצורה זהה: התחברת לשרות הכי טוב שקיים היום, ואת תהני מאד מהשרות. ממש הדגישו זאת.
ולגבי הבעיה החשמלית, אעדכן לכשיגיעו לבדוק.

הערה קטנה - פנית אלי כל הזמן בלשון זכר, ואני לא. לא שממש משנה לי, וגם לא הגבתי בהתחלה, כי לא חשבתי שזה יתפתח לשירשור. אז רק בשביל הסדר הטוב, אני אישה.
וכמנהלת פורום, כשמישהו/י מתחיל/ה לכתוב כמה פעמים, אני נוהגת להציץ לכרטיס שלו/ה, גם בשביל זה, וגם לראות האם הוא/יא וותיק/ה, טרול וכד'. עוזר גם להגיב נכון.
סופ"ש נעים.

רשר

Well-known member
מנהל
אין ל דבר נגד החברות הללו אך חשוב להזהר מהבטחות שווא

צריכת חשמל פרטית מאספקה ציבורית הנה מכשול שלא כדאי ליפול בו גם במחיר נמוך כי המכות שעלולות להגיע יכולות לכאוב,

אני מתיחס לכל גולש לפי תוכן שנכתב ולרוב אף לא מציץ על הכינוי שאינו מעיד על כלום כולל שלי שנוצר בגלל בעיה "תפוזית" והפך עם השנים לכינוי יום-יומי

למעלה