אנליזה וסינתזה

רבע2

New member
אנליזה וסינתזה

שלום לכולם שאלתי היא לגבי טיפול בילדה בכיתה א', בת 6 וחצי שהקושי הבולט שעלה באבחון הוא באנליזה וסינתזה. זה מתבטא בקושי בהעתקת דגמים וצורות מורכבות, קושי בכתיבת אותיות ומספרים. השאלה שלי היא מאיפה כדאי להתחיל לעבוד איתה ובאיזה אמצעים כדאי להשתמש לחלק של האנליזה וסינתזה (באבחון יש אמצעים לבדוק את זה אבל אמצעים לטיפול קצת פחות מוכרים לי) והאם כדאי להשתמש בטיפול בחומר מחיי היום יום שלה כמו אותיות ומספרים? תודה

Mנטה

New member
עקרונית כן

מעשית חשוב לדעת מה בדיוק הקושי ואיך בדיוק הוא מתבטא ולעבוד נקודתית.

תקותנו

New member
אנליזה ןסינתזה

לדעתי-כדאי לעבוד על חומרים פשוטים יותר מאשר אותיות ומספרים.הילדה בכתה א והחומר הזה עדיין אינו ממש מופנם בזמן הזה בכתה א. לא כל שכן אצל ילדה עם קשיים בתחום. לכן הייתי מתחילה עם צורות ודגמים וכו-כדי לתת לה כלים והתנסות ורק אחר כך עוברת לאותיות.אסטרטגיות החשיבה שאת רוצה לשפר צריכות להיות בתחומים הנהירים לה מזה איזה זמן ארוך. זאת-כדי שתוכל להתרכז רק בטכניקה ולא תצטרך להתרכז ולהפנים בו זמנית גם את הכלי. (אותיות)

מוסיפה

לטעמי אין טעם בעבודה ישירות על אותיות ומספרים, את זה עושים בבית ספר. היתי הולכת למשימות חזותיות, ומחפשת את הרמה בה היא רק מעט מתקשה אך לרוב מצליחה וממנה עולה ברמה החזותית- ומדובר בפזלים/הרכבות על פי דגמים למינהם, יש המון סוגי משחקים בסגנון פטריות על פי דגמים, ללמד אותה אסטרטגיות ובכלל הבנה של אנליזה וסנטזה תוך שימוש בהסתרה. הרבה פעמים עבודה על המרכיב החזותי במשחקים מביאה לשיפור מקביל בתחום האותיות בלא לעבוד עליהם ישירות, וזה במידה שקיים קושי חזותי כמובן.

למעלה