אני...

אני...

כמעט חצי שנה בצבא, זה דיכא מעט את הפצפיזם שבי אבל הדבר מטריד אותי הרבה, אם פעם הייתי בטוחה שאני אצא מהצבא בכל מחיר אז עכשיו אני לא יודעת... יש מצב שעדיין יש לי סיכוי לצאת על פציפיזם? אני לא רוצה לצאת על נפשי... בינתיים אני יכולה מבחינה נפשית להשאר בצבא אבל אני יודעת שכשאחזור לאזרחות יהיה לי קשה מאד לסלוח לעצמי... אוף! מה לעשות?

ניחא

הסיכויים הלא כל כך טובים מלכתחילה לצאת על מצפון פוחתים משמעותית כשמדובר במישהי שחוותה את ההארה שלה תוך כדי השירות הצבאי. מבחינת הוועדה זה מעלה שאלות של מה פתאום התעוררת עכשיו ואיך עד עכשיו היה בסיידר. לכל הפחות הפרוצדורה תהיה ארוכה ומתישה. זה לא בלתי אפשרי רק יותר קשה. לא הבנתי למה יהיה לך קשה לסלוח לעצמך אם תצאי על נפשי. קודם כל, אם זה מנחם אותך, הצבא מאוד רוצה שאם כבר תצאי אז על נפשי, ככה את שומרת על הסטטוס קוו שרק פסיכים משוחררים. אז הצבא דווקא ישמח אם תעשי זאת. באשר לך עצמך, אני יכול להגיד לך מנסיוני, כמי שהשתחרר בוועדת מצפון ממילואים, שהגושפנקא שמקבלים מפטור כזה די סתמית שלא לומר טפשית, כלומרת בזמנו זה גם נראה לי מאוד חשוב איך אני משתחרר ובדיעבד זה השאיר לי רק קצת טעם רע בפה (מלהצטרך להצתדק בפני הפוצים האלה) ותו לא.

התכוונתי ש...

אני לא אסלח לעצמי אם אשאר בצבא... ואת ההארה חוויתי ביום שבו התגייסתי, שבועיים לאחר מכן כבר הייתי אצל קבנית שהשפילה אותי וצחקה על הבקשה התמימה שלי לקבל פטור מנשק או לפחות ממטווחים... איימה עלי והפחידה אותי ברמות שרק עכשיו אזרתי את האומץ והחלטתי לנסות לצאת... אז איפה אני מתחילה?

Mיקי_

New member
לצאת על מצפון מתוך הצבא זה מאד קשה

אבל גם אם את יוצאת על נפשי תמיד יש לך את האפשרות להמשיך לשירות לאומי ולהרגיש לא רק שתרמת (ולטעמי גם תרמת יותר מבשירות צבאי) אלא שגם הזכויות (רובן) הניתנות לכל אזרח ששירת בצבא ינתנו גם לך. מאיפה מתחילים? תלוי על מה את רוצה לצאת. בכל מקרה זה דרך פניה למפקד/ת שלך.

על מצפון...

אני מעדיפה לערב את המפקדת שלי כמה שפחות... אולי אני אתחיל טיפול אצל קבן? ואז בהדרגה אגיע לנושא הפציפיזם... לא? ידוע לך אולי במדויק מה ההשלכות של לצאת מהצבא ועל נפשי בפרט? תודה

ירושלמית

ההמלצה המתבקשת היא לבקר באתר של פרופיל חדש, שם יש מידע מפורט לגבי כל השאלות שלך. אולי בתור התחלה כדאי להגיע לפורום שמרוכז בו המידע העיקרי. יותר סצפיפית, כדי להגיע לוועדת מצפון צריך לשלוח מכתב לוועדת מצפון שבו את מפרטת מדוע את מעונינת בשחרור מטעמי מצפון, הוועדה מזמנת אותך (אם עברת את שלב המכתב), שומעת אותך ומחליטה אם לשחרר או לא. לקבנית אין שום נגיעה לתהליך הזה.

Mיקי_

New member
את התהליך הזה ד"א כבר ציינתי

בפניך בעבר. ואגב אני בהחלט ממליצה במקרה זה לפנות לפ"ח להם יש ניסיון רב יותר מלנו עם חיילים סדירים שיוצאים או מילואימניקים.

RTS1

New member
ממש קצרי רוח אתם הא? ;)

הינה הלינק לאתר - http://www.newprofile.org/showdata.asp?pid=263 ובדקי גם את ה"נושאים החשובים" בפורום - http://newprofile.org/forum/forum_topics.asp?FID=2 enjoy.

למעלה