שתי ערימות חציר
אני לא בטוח שאני מסכים איתך. לפי מה שאת אומרת, המבחר והשפע מבלבלים את היצר האמיתי והופכים אותו לסינתטי. לא נראה לי שיצר במצב של מיעוט אופציות לסיפוק אמיתי יותר מיצר שהאופציות לסיפוקו רבות. שפע אולי מעודד אותנו לספק יצרים (ויש שיאמרו, להיכנע ליצרים), אבל כשלעצמו אינו יוצר יצרים חדשים. בכל אופן, עדיין לא הבנתי מה זו אותה תובנה שאת מדברת עליה (מהירות תפישה היא לא אחת מהתכונות החזקות שלי, כמו שאת יכולה להבין). אם לנסות לקשור את זה לתפישה שאני מכיר - במרקסיזם ישנה טענה, לפיה צורך נוצר לאחר קיום אופן לסיפוקו בממשות. מרקסיסט עשוי להסכים איתך ולטעון שרבים מן הצרכים שלנו אינם אותנטיים, אלא נוצרו שעקבות אמצעים שמוצגים בפנינו (כך, למשל, הצורך של כולנו לשוחח בטלפון מכל מקום ולהיות זמינים תמיד לא היה קיים לפי המצאת הטלפונים הסלולריים). צרכים אלו מכסים באיזשהו אופן על הצרכים האותנטיים, אותם אנו אמורים לממש. מה שלא ברור לי בטענה זו (כמו גם בטענה שהעלת את) הוא, מהו הקריטריון להבחנה בין צורך אותנטי לשאינו אותנטי (סינתטי בלשונך)? ובהינתן קריטריון - מדוע הצורך שלי למזון בסיסי ויחסי מין עדיף על הצורך שלי להגיע מחיפה לתל אביב בשעה או לראות סרט קולנוע טוב?