אני תקוע בקיר..

אני תקוע בקיר..

חיפשתי בJRI של יהדות פולין ומצאתי מעיירתו של אב סבי (SKOLE שבגליציה) כמה שמות שמשפחתם/ שם הנעורים שלהם הוא LIPSCHUTZ ואשר חיו באותה תקופה (שנות השמונים תשעים של המאה התשע עשרה) מוצאם מאותה עיירה בערך SMORZE. יתרה מכך, אחד מהם נושא שם של סב סבי (וולף). אך אני לא יכול לעשות במידע הזה שומכלום מפני שאין לי את שמות האבות של אותם בני ליפשיץ/ גרוסמן/ וינבך. מה הלאה? לעזרתכם אודה

יעקב 1948

New member
אתה לא תקוע

קודם כל תבדוק ביד ושם לפי LIPSCHUTZ ולפי שמות העיירות.האם יש מי מהם שהיגר לארה"ב או לארגנטינה?אם היגרו לשם ניתן לאתר מצבותיהם והאוביטים שלהם מהם ניתן ללמוד שמות האב. יעקב רוזן

יעקב 1948

New member
ליפשוץ שהיגר לאמריקה

הידוע לך שמו הפרטי ומתי בערך היגר לשם.יש סיכוי למצאו במאגר אליס איילנד ואח"כ במפקדי האוכלוסין של 1910,1920 ו 1930 שם יש גם שמות בני משפחה שהתגוררו עמו ואז ניתן למצוא תאריך מותם וגם איפה. אל תתיאש!!!!גניאולוגיה זה כמו גיאומטריה,ניתן לשחזר את צלעות המשולש מהקוסנוס.... יעקב רוזן

גנאולוגיה זה כמו תשבץ ../images/Emo13.gif

יש הגדרות שקולעות בול ויש הגדרות שצריכות תמיכה בפתרונות שמשיקים להן והכל צריך להיות מדויק

יעקב 1948

New member
אוביט

OBIT הינו קיצור של OBITUARY דברי הספד או מודעת אבל המתפרסמים בעיתון ובהם מצוינים בד"כ הקרובים האבלים כולל שמות משפחה של האחיות הבנות הנשואות.מקור גניאולוגי אדיר. יעקב רוזן

bilen

New member
לחכות כמונו כמה שנים....

מדי כמה חודשים או שנה, מוסיפים חומרים חדשים למאגר. בדרך כלל, מי שמתחיל מוצא דור אחד ואח"כ אם מתמזל מזלו, הוא מרחיב. אני התחלתי מסוף המאה ה-19, וכעבור שנתיים-שלוש בערך, הגעתי לאמצע המאה ה-18. זה מחייב לימוד החומרים שבעיירות שבמסביב לעיירה המבוקשת כי לפעמים דורות קודמים גרו בעיירה סמוכה; זה עוזר אם קונים כמה תעודות פטירה או נישואין שבהן יש מידע על הורים ועיירות מוצא (רישומי לידה הם פחות עשירים במידע). כלי אחר הוא מיפוי של שמות פרטיים חוזרים במשפחה במאגר. סבלנות ועם הזמן תגיע ליותר. אם ממהרים - תמיד אפשר לשכור שרותים של חוקר פרטי שמתמחה באותו איזור והוא עשוי לסייע בנושא. אבל לא תמיד, כי לעיתים יש מכשולים שיעצרו גם אותו. כל מה שנכתב כאן, זה בהנחה שקראת את המדריכים הצבעונים שמשמאל ובדקת כבר את הדרכים הנוספות, למשל : חיפוש בג'ואישג'ן להתקשרות עם חוקרים נוספים שמחפשים אותם שמות ועוד. בהצלחה !

friend9

New member
ליפשיטץ בספר על סקולה

בספר ביידיש, המוקדש כולו לעיירה סקולה, געדענקבוך גאליציע , נזכר כמה פעמים היהודי יוסף ליב ליפשיטץ. יש מאמר שלו בעמוד 205 (תמונה 209 ב-http://www.nypl.org/research/chss/jws/yizkorbooksall.cfm תחת השם Skole 1964); תצלום של משפחת ליפשיטץ לדורותיה בעמוד 315, ועוד בעמ' 312, 317 וכו'. הספר נמצא בספריית אונ' חיפה ויד ושם. בהצלחה בחיפושיך.

אורדליך

New member
ספר על סקולה

ניתקלת במקרה בשם המשפחה רפפורט? - אני לא מבינה אידיש ולכן קשה לי להתמצא בספר, אמנם דפדפתי בו דרך האינטרנט אך התקשתי להתמודד עם התוכן.

אורדליך

New member
תגובות להודעתי מ 18/5

אני די תקועה. המידע הקיים ברשותי הוא המידע שרשמתי בהודעה ב 18/5 ועל דורות ההמשך שלהם - הצאצאים. ב JRI מצאתי עוד הרבה רפפורטים מ SKOLE ואף בניתי את העצים הללו, וכמובן שיש גם בעיירות סמוכות, אך ללא מידע על שנים קודמות איני מצליחה להתחבר לרוחב לשום כיוון. האם יש דרך למצוא מידע קודם ל 1878?

מצאתי באתר של אליס איילנד:

רשומה על יהודי בשם LOBEL LIPSCHUTZ שהיגר לאמריקה בשנת 1910 ואשר מוצאו מSKOLE/ ייתכן שזהו אותו אדם...

יעקב 1948

New member
לבל ליפשוץ באליס איילנד

שימו לב שניתן למצאו רק באמצעות הדף הלבן(הכללי) ולא הכחול(היהודי) מכיוון שציינו שהוא אוסטרי ולא יהודי. שם אימו שנותרה בסקולה הינו חנה.מציינים גם כתובת האחות בניו יורק וזה המפתח למפקדי האוכלסין. יעקב רוזן

יעקב 1948

New member
מפקדי האוכלוסין בארה"ב

הינם בתשלום באמצעות WWW.ANCESTRY.COM אבל ניתן לעשות הרשמה חינמית לנסיון לשבועיים(לא לשכוח לבטל בזמן).מאידך ניתן לשאול בפורום של הג'ואישג'ן.יש שם אנשים שיש להם מנוי שיוכלו לבדוק בשבילך אך מומלץ שהשאלה תכלול מירב הפרטים ע"מ שמי שינסה לעזור לא יתברבר סתם. כדאי גם לשאול בפורום שלנו.ייתכן ולמישהו יש מנוי או מכר עם מנוי. יעקב רוזן

yaelgro

New member
לגבי הגרוסמן שאתה חוקר

מאיזו עיירה? אני חוקרת את משפחת גרוסמן מסטרי(גליציה).

למעלה