אני שמחה שהגעתי לפורום הזה

ravit ran

New member
אני שמחה שהגעתי לפורום הזה

רוצה לספר כמה קשה לי. נורא נורא. אני חיה עם בן זוג שמזה כ-5 שנים שרוי בדיכאון עקשני עם נסיונות אובדנות. עברנו כבר את כל אפשרויות הטיפול. החל מטיפול נפשי, דרך תרופות ולאחרונה אשפוז בביה"ח במחלקה פסיכיאטרית. תחילה חשבו שיטופל בנזעי חשמל, אך האבחנה של סגן מנהל המחלקה (שטיפל בו) היתה שהדיכאון הוא נסיבתי, וששינוי בתנאי חייו של בן זוגי ישפרו את מצבו. (כלומר: שימצא עבודה וכיו"ב) מלבד כדורים שעוזרים לו לישון טוב יותר, הוא כרגע אינו מטופל באף תרופה. העניין הוא שאני חשה תשישות גדולה, ומרגישה שאני לא מסוגלת להמשיך לסחוב. השלמתי עם העובדה שאיבדתי אותו, אך, בניגוד לפרידה ממשית אני חיה כאן איתו ועוברת כל יום גהנום (וזה בהמעטה...) מה עושים? איך ממשיכים לעבור את התקופה הזו? מאין שואבים כוחות? תודה

jinjetta

New member
גם אני שמחה שהגעת לפורום הזה ../images/Emo13.gif

אני מבינה את מצבך, ואת הקושי שאת מתמודדת איתו. מאין שואבים כוחות? לפעמים גם אני לא יודעת - אולי מחברים, מבני משפחה אחרים, אחדים שואבים כוח מן האמונה... למרות שאני לא מתמצאת כל כך בהתמודדות עם דכאון (כי אצל אח שלי זה רק סימפטום נלווה לכל השאר), נראה לי קצת מוזר שבדכאון כל כך ממושך כל מה שנותר לו עכשיו זה כדורים שעוזרים לו לישון. הרי אחת הבעיות בדכאון, שמקשה כל כך לצאת ממנו, זה שפעולה פשוטה לכאורה, כמו מציאת עבודה (או חיפוש עבודה), היא בלתי אפשרית כמעט מחוסר מוטיבציה שנובע מהדכאון. אחרי 5 שנים של דכאון, צריך לדעתי שיקום אינטנסיבי יותר, על מנת שחוויית ההצלחה תסייע בהחלמה. כלומר, זה נכון אולי ששינוי תנאי החיים ישפרו את המצב, אבל כדי להשיג את השינוי צריך לעשות הרבה יותר מאשר אדם שלא סובל מדכאון. אני חושבת (אך לא בטוחה) שבמרכזים לבריאות הנפש יש לפעמים שיקום תעסוקתי, שמסייע בתחום הזה, או דרכים אחרות להביא לשינוי. כדאי לברר במרכז שקרוב אליכם. ועכשיו אליך.. אני מבינה מדברייך שההתמודדות קשה לך מאוד. מה את עושה בשביל עצמך - רק בשביל עצמך..? נפגשת עם חברות? עוסקת באיזה תחביב? מדברת עם אנשים על הקשיים שלך? גם לך מגיעה תמיכה. גם את צריכה עזרה בללמוד להתמודד עם בן זוג הסובל מדכאון. את מוזמנת לחלוק ולשתף על גבי הפורום, ובמקביל אני מציעה גם לפנות לסיוע מקצועי שיתן לך הכוונה לא רק על סמך הנסיון של הכותבים כאן. שולחת לך הרבה כוח להמשיך ולהתמודד
שיהיה רק טוב

למעלה