אני שמאלית

מתן4ל

New member
אני ימני

אבל זה שאלות מטופשות במקצת כי יכלתי באותה מידה לענות על תשובות אחרות - לכל שאלה היו 2 תשובות נכונות לפחות...

מתן4ל

New member
אני לא בטוח שהתשובה שלי נובעת,

ממאבק חסר פשרות בין 2 חצאי המח על התשובה. יכול ליהיות שסתם הסתכלתי על השאלה הזו ושאלתי את עצמי מה לכל הרוחות הוא רוצה ממני וסתם עניתי על אחת התשובות. (וממש השתדלתי לא לעשות דברים שאני עושה בדרך כלל כשאני רואה שאלות דביליות (כמו לענות על 2 שאלות כן ועל אחת לא באופן קבוע)).

sleibtag

New member
left

התיאור של האישיות עקב המבחן בפרט, והמבחנים האלה בכלל נראים לי לא אמנים. ד"א. איך באמת בודקים אישיות ע"פ שאלון 300 והשלמ"ש?

sleibtag

New member
left

התיאור של האישיות עקב המבחן בפרט, והמבחנים האלה בכלל נראים לי לא אמנים. ד"א. איך באמת בודקים אישיות ע"פ שאלון 300 והשלמ"ש?

RichardSmith

New member
זה כמו המיקוד של העין

כלומר במבחן של האופטימטריסט הבודק את העין החזקה. שמים ידיים במרחק מסויים מהגוף ככה שהן יוצרות חור הצצה. אז מסתכלים על חפץ רחוק יותר. המוח משתמש רק בעין אחת והעין השניה מוסיפה פרטים. (ונותנת תחושת עומק) כך לגבי הבחירה של התשובות. אתה צריך לבחור את התשובה שנראת לך הכי טבעית.

sleibtag

New member
זה כמו הפיל האפור

לא שאלתי מה צריך לענות ואיך, אלא איך זה עובד?? האם יש מדע מוצק מאחורי זה? ואם כן, זה לא בעיה לרמות...

RichardSmith

New member
לא עניתי לך...

למה לרמות?... אתה לא מקבל פרס על כך שאתה בעל מוח ימני או שמאלי. הטענה היא שמוח שמאלי טוב במתמטיקה והיגיון ומוח ימני טוב ברגש ואומנות, או משהו כזה. במילים אחרות, המוח השמאלי מדויק והימני רגשני. לא ידוע לי על מחקרים רשמיים בנידון. שמעתי על העניין של החלוקה הזו כבר לפני די הרבה זמן. חבר שהיה בזמנו בפורום סיפר לי על מבחן שהולך ככה: לוקחים דף A4 וממלאים אותו באופן רנדומלי בכוכבים וקווים. אם יש יותר כוכבים אתה בעל מוח ימני ואם יותר קווים... אבל לא מאמין למבחן הזה. אפשר לקרוא על זה כאן: http://en.wikipedia.org/wiki/Lateralization_of_brain_function

למעשה החלוקה היא הרבה יותר בסיסית

מקובל היום שאצל רוב האנשים(97% מהימניים ואחוז נכבד מהשמאליים) המיספירת שמאל אחראית על ניתוח אנליטי ומשימות שמערבות בעיקר פירוק לגורמים, ולעומת זאת המיספירת ימין אחראית על סינתיזה ומשימות שמערבות בעיקר הכללה, והשיוך של משימות להמיספירה יכול להשתנות עם חוויות החיים: לדוגמא מוזיקאי שעבר הכשרה מקצועית ישתמש בהמיספירה השמאלית הרבה יותר מאדם רגיל כשהוא שומע יצירות מוזיקליות, כי הוא מאומן גם "לפרק אותן לגורמים" ולא רק ליהנות מהשלם.

RichardSmith

New member
האומנם דרוש אימון על פירוק מוזיקלי?

לא צריך הרבה כדי לזהות חרוז... אבל כן אפשר ללמוד בצורה אקדמית על חריזה. למשל ללמוד על ההבדלים בין סניכדוטה, מיטונימיה, דימוי, סמל ומטפורה. קורא אשר לא מאורע בשפה האקדמית אולי יבחין שיש משהו מיוחד בסיפור... אולי אף יעלה על המשמעויות הנסתרות... לעומת מומחה ספרותי אשר בנקל יגיע למשמעויות והקבלות. מעניין מה יגיד מומחה למוזיקולוגיה על יצירה קלאסית כלשהי לעומת מאזין מהשורה. אומנם יש הבדל בין הצפיה של חוקר אומנות המסתכל על ציור רנסנסי טיפוסי לעומת מבקר מוזיאון משורה. המומחה ידע את ההסבר לקיום הכלב ביצירה וההסברים של שאר אטריביוטים. יש בחקר האומנות ענף העוסק באינטר-טקסטואליות. מעניין האם יש רמיזות במוזיקה הקלאסית עצמה.

נכון, אבל רובנו מטפלים בשפה בצורה אנליטית

לעומת זאת במוזיקה וציור אנחנו מטפלים בצורה סינתטית.מה שאני מדבר עליו זה לאו דווקא שהמומחה לציור ידע לזהות את משמעות הכלב, זה שהוא ידע לזהות את סוג הצבעים, המכחול והמשיכה הספציפית.

RichardSmith

New member
מה היא ההגדרה של "סינתטית"?

גם את סוג הצבעים, המכחול והמשיכה. כיום ציור יכול להיות גם מודפס.

מתן4ל

New member
לגבי ציור מודפס,

זה טיפה מבלבל אבל גם בציור שבכנת בפוטושופ בלי להשתמש במכחול אפשר לזהות את סוג הצבעים, המכחול והמשיכה. כמו שאפשר לזהות בתצלום של אדם אם צילמת גבר או אשה גם אם לא קיים במציאות אדם כזה אלא ציירת אותו בפוטושופ מהדמיון שלך.

טיפול במשהו כמכלול, בלי לנתח את מרכיביו

טיפול בשפה הוא מטיבו אנליטי, מאחר שמשמעותו של משפט נובעת בצורה מאוד חזקה ממשמעויותיהן של המילים הבודדות בו(שלא לדבר על דקדוק...), אם כי למטפורות, ובמיוחד כאלה חדשות, הוכח שיש מרכיב סינתטי חזק ויחסית מובחן.

אני מאוזנת. מתאים לי.

Maya, you are Balanced-brained That means you are able to draw on the strengths of both the right and left hemispheres of your brain, depending upon a given situation. When you need to explain a complicated process to someone, or plan a detailed vacation, the left hemisphere of your brain, which is responsible for your ability to solve problems logically, might kick in. But if you were critiquing an art opening or coming up with an original way to file papers, the right side of your brain, which is responsible for noticing subtle details in things, might take over. While many people have clearly dominant left- or right-brained tendencies, you are able to draw on skills from both hemispheres of your brain. This rare combination makes you a very creative and flexible thinker. The down side to being balanced-brained is that you may sometimes feel paralyzed by indecision when the two hemispheres of your brain are competing to solve a problem in their own unique ways. Your Brain Type Report will describe how and why each of the responses you chose while answering the Brain Test revealed that you are Balanced-brained dominant. It's ready right now!​

למעלה