אני שוקל להתקין win7....

אני שוקל להתקין win7....

קצת אנכרוניסטי אני יודע..
שאלתי: במחשב שלי מותקן sql2005. אם אשנה את מע. ההפעלה מ xp הנוכחי ל win7 יבולע לי? כלומר: ה sql2005 יעלם כאילו בלעה אותו האדמה ?
.
בכל אופן, למי שתהה מדוע עד כה לא עברתי ל win7, זו הסיבה.

pitoach

New member
לא הבנתי למה אתה מתכווןב ב "קצת אנכרוניסטי"

מה רע ב XP

זו מערכת ההפעלה שעשתה את קפיצת המדרגה הגדולה ביותר מבין המערכות הפעלה הביתיות של מייקרוסופט ב 10 שנים אחרונות!

אם נשכח לרגע שיש לי מחשב וירטואלי עם WIN95 ואחד עם WIN98 (סתם לצרכי QA/QC בפיתוחים) הרי שאני מחזיק XP במחשבים רבים כולל בנייד שלי ואין לי שום כוונה להחליף את המערכת הפעלה באחרת במחשבים אלו.

נקודה למחשבה: XP מסיים את חייו בקרוב ומה שזה אומר שלא יהיו יותר עדכונים אבל מצד שני זה אומר שקראקרים יפסיקו לפתח לו נזקים (זה קרה עם ה WIN98 כשהעולם עבר ל XP... עבדתי אז באוניברסיטת ת"א וכשיום אחד קרסו על מחשבי ה XP במעבדה של הסטודנטים ה 98 הישן שהיה שם לא נפגע בכלל למרות שהיה נגוע גם כן)

עם כל זה אם המחשב שלך חזק ויש לך מערכות חוקיות אז זה יכול להיות ייתרון להנות מהאפשרויות החדשות ב WIN7 שהם כבר מאוד ישנות ויש בקרוב WIN8 שכבר באוויר בגרסת בטא ויש בו עוד אפשרויות... היום כבר הייתי חושב על להמתין ל WIN8 או ללכת על עסקה של שדרוג עתידי בחינם.

לגבי השאלה שלך אני תמיד ממליץ לבצע התקנות חדשות נקיות ולא התקנה על התקנה. אם תבצע גיבוי טוב אז תוכל לשחזר הכל בצורה פשוטה מאוד. מה גם שכדאי לעבור לגרסת SQL יותר חדשה אם אפשר.

אם היה רע לא הייתי ממשיך איתו כל כך הרבה זמן

ראשית תודה על התגובה.
יש לי ראיון עבודה כלשהו בנושא תחזוקת מחשבים במוסד ציבורי ואני מניח שמערכת ההפעלה שם היא win7 כי מדובר בשרת ולקוחות ולמיטב ידיעתי win7 יכול לשמש גם כשרת (ב XP השרת היה .win2003). רציתי ללמוד את המערכת ולהחליפה אצלי אך אני עלול לאבד את שרת ה SQL המותקן בו.
שרת ה SQL שלי נקנה במחיר זעום והוא נועד לעסודה אישית בבית. אם ל win7 צריך שרת SQL חדש יותר, לא יהיה לי כי לא שווה לי להוציא אלפי שקלים עבור שרת ביתי המשמש אותי באופן אקראי אלא אם כן ידוע לך שגם לגרסת 2008 קיימת מכירת מע. בסכופ של 100,200 ש"ח לעבודה ביתית. ניתן לבצע התקנה "נקיה" sqlserver2005 על win7?
תודה

pitoach

New member
אתה טועה לחלוטין דניאל הפונקציונאליות היא מה

ששונה בעיקר
בכל גרסה מתקדמת יותר ישנה פונקציונאליות נוספת.
הרבה מאוד דברים שקיימים בגרסת הסטנדרט אינם נמצאים בגרסת האקספרסס. אפילו ניהול ה JOB-ים אינו קיים (אין בכלל Agent).

עם זה לרוב העסקים הקטנים ובטח לצרכי פיתוח WEB בלבד כשאין צרכים מיוחדים הרי שגרסה האקספרס יכולה להספיק

הערה: אם כבר הזכרתי שאין Agent ב אקספרס אז כדאי לציין שאפשר לעקוף את הבעייה ולנהל משימות וגיבויים למשל בעזרת sql service broker (ככה אני מנהל גיבויים אוטומטית למשל ב EXPRESS כשאני צריך)

pitoach

New member
לפני הראיון מאוד כדאי לעבור על הנקודות הבאות

1. אתה רושם "ב XP השרת היה .win2003"
רק על זה אתה יכול לאבד עבודה

XP היא מערכת הפעלה ו WIN 2003 היא מערכת הפעלה. מה ז"א שב XP השרת היה win2003? זה כמו להגיד שבלינוקס REDHAT גרסה X השרת הוא לינוקס פדורה גירסה Y.
אולי התכוונת שהשרת WEB ב XP זהה לזה שיש במערכת 2003? אם כן זה אינו נכון. ב XP יש גרסה אחרת 5.1 בעוד ב 2003 יש גרסה 6.

2. כל מערכת הפעלה יכולה לשמש כשרת. אם תתקין בה תוכנת שירות היא תשמש כשרת. השאלה היא איזה שרת אתה מחפש? שרת מייל? שרת WEB? שרת DHCP ? ....
שרת הוא מחשב/מערכת הנותנת שירותים
פעם החזקתי שרת DNS אצלי ושרת DNS הצרכים שלו כל כך נמוכים שהוא פעל על פנטיום 1 ולא ניצל מקצת מהמשאבים של המחשב...

לכן השאלה איזה שרת
* הערה: ניתן להתקין שרת WEB כמו אפטצ' על XP למשל. מערכת ההעפלה אם זה לא מובנית במצב הרגיל שלה לעבוד עם ריבוי משתמשים. אולי לזה היתה הכוונה?

3. עסק קטן חדש (עד 3 שנים) יכול לפתוח חשבון MSDN מיוחד לעסקים חדשים במחיר של 100 דולר בלבד. במחיר זה אתה מקבל תוכנות שונות הכוללות כל מה שעסק צריך כולל שרת SQL בגרסת WEB שהיא גרסה אחת מתחת לגרסה הסטאנדרתית אבל הרבה יותר מ EXPRESS ובלי המגבלות שלו, מספר רשיונות למערכות הפעלה כולל החדשות ביותר שישנם ואלו שיצאו במשך החשבון כניראה וכמובן רשיונות לתוכנות פיתוח כמו גרסת ה VS המלאה. אני מציע לך לבדוק את הנושא

חפש חומר על WebsiteSpark Program

אני מדבר על domain

כפי הנראה לא הגדרתי פה משהו נכון.
במוסדות "גדולים" כשאתה מפעיל מחשב, יש להקליד שם משתמש+סיסמה. אינני מתכוון לכניסה לתחנה הבודדת כי אם כניסה לרשת במסגרתה המשתמשים מוגבלים להרשאות שונות. למשל: אינני יכול להתקין שרת SQL במחשב האישי שלי, לרוב אינני יכול להתקין כלום. לא נראה לי ששרת כזה יכול להיות פלטפורמת XP. במקומות שאני הכרתי מדובר היה ב 2003. פעם זה היה WIN NT אח"כ, נדמה לי, 2000 וכיו"ב. למיטב ידיעתי WIN7 הוא הראשון היכול לשמש גם כקליינט וגם כשרת. "ראשון": הכוונה "ראשון מסדרת הווינדוז של מיקרוסופט".
בנוגע ל EXPRESS וחשבון MSDN, זכור לי שבעבר די הסתבכתי עד שנאמר לי שבחנות חומרה גדולה (לא אזכיר את שמה כדי לא לחטוא בפרסומת למישהו) ניתן לקנות בסכום של 170 ש"ח תקליטור התקנה. עשיתי כן וזה חסך לי הרבה כאבי ראש.
יתכן שעם ה EXPRESS צריך היה לצרוב, אולי לא צרבתי הכל, אני לא זוכר מה היו הבעיות אבל היה לי שווה להוציא 170 ש"ח ולהתקין ללא שום בעיה.
תודה

pitoach

New member
אני חושב שניתן להתקין את כל הגרסאות על WIN7

אתה יכול לבדוק בפירוט של כל גרסה
* אבל אתה צריך לעבוד עם 64 ביט

למעלה