אני שונא

Nightwish-boy

New member
למען האמת, לא נראה לי שיש...

פרוגרסיב טהור. בדרך כלל פרוגרסיב בא עם עוד סגנון... לא בטוח שהוא סגנון בפני עצמו. לסטרטווריוס יש הרבה פרוגרסיב במוזיקה לצד הפאוור...הם די שונים מהפאוור הרגיל. וסונטה ארקטיקה (שטובים יותר לדעתי) משלבים את הפרוגרסיב בפאוור ובעיקר באפיק... אגב, גם רויאל האנט משלבים פרוגרסיב, וגם רפסודי. ושתיהן נחשבות קלאסיקל. מה דעתכם? שלכם דור

Zed off

New member
מממ...

אני חושב שלהקות כמו דרים בילבלו אותך ואתה חושב שכל מה שיש בו סולואים וירטואוזים וסולן עם קול גבוה הוא פרוגרסיב מטאל...זה לא ממש ככה, אני לא מוצא אצל Stratovarius שום פרוגרסיביות, המבנה של הבתים שלהם הוא דיי רגיל, אין בכלל התחדשות בתוך השירים שלהם, זה דיי פאוור רגיל...

Bodom-child

New member
לא לא לא לא...

תפסיק להתבלבל..... רפסודי זה לא פרוגרסיב. להקה שמנגנת באותו סולם בכל האלבומים שלה בחיים לא יכולה להיות פרוגרסיב. וחוץ מזה אתה צודק שאתה אומר שאין פרוגרסיב טהור כי אם היה דבר כזה הוא כבר לא היה פרוגרסיב.

Dazed&Confused

New member
אוקיי.. אז ככה

פרוגרסיב זה לא ממש "סגנון", זאת יותר נטייה מוזיקלית ששואפת לכל מיני כיוונים של מבנה לא רגיל מורכבות וכו´ ורטואוזיות זה לא קשור בהכרך אבל כיום הרבה רואים כל להקה עם נגנים וירטואוזיים כפרוגרסיב כנראה בגלל הקו של להקות כמו דרים. אבל זה קשור כי לדוגמה אצל אופת´ אין נגינה וירטואוזית במיוחד אבל הם פרוג ועוד איך. ה"הגדרה" המדויקת יותר לפרוג אפשר למצוא באתר הזה, זה מפורט פה בצורה מעולה.

ed555

New member
דווקא אתה טועה..

סימפוני איקס אולי מעורבים עם פאוור אבל יש להם נטייה להיות פרוגרסיבים פה ושם. סטארטווריוס וסונטה ארקטיקה שהזכרת לעומתם הם פאוור מובהק בלי קשר לפרוגרסיב.

Nightwish-boy

New member
דווקא לא

דבר ראשון, נטייה לא מצביעה על הסגנון. דבר שני, סטרטווריוס זה ממש לא פאוור מובהק. פאוור מתחלק לשני סוגים: פאוור-הבי (כמו הלואין וגמה ריי) ופאוור ספיד (כמו סטיל אטאק והאמרפול) סטרטווריוס לא שייכים לאף אחת מהקטגוריות האלה, והמוזיקה שלהם הרבה יותר פרוגרסיבית. סונטה עושים הרבה פרוגרסיב... אבל הם באמת יותר קרובים לפאוור מסטרטווריוס... וגם אפיק... וקלאסיקל פה ושם... להקה מתוסבכת
שלך דור

Bodom-child

New member
no way...

סטרטו וסונטה הם פאוור למען השם... איך הגעת לפרוגרסיב ??!? והרשה לי לגחך גיחוך קל. סימפוני איקס הם פאוור קלאסיק ? מה זה ? ועוד אתה מוסיף שהם כמו נייטוויש. אפילו אח שלי יכול לדעת שסימפוני איקס יותר קרובים לדרים מאשר לנייטוויש.

Nightwish-boy

New member
כמה דברים שאתה מבלבל פה...

אלוהים ישמור (והוא לא קיים אגב) סטרטו הם פאוור-פרוגרסיב. המבנה שלהם לא תמיד אחיד, אז נכון שבמוכרים שלהם כן אבל למען השם שלא קיים, תשמעו פעם את VISIONS עד הסוף ותבינו למה אני מתכוון. סונטה באמת רחוקים מהפרוגרסיב, הם דומים לסטרטו מכיוון אחר... סונטה עושים פאוור-אפיק מיוחד. פאוור טהור? סטיל אטאק אומר לך משהו? זה פאוור טהור! לא אמרתי שהם כמו נייטוויש, אמרתי שאצל שתיהן הביסוס הוא קלאסי. אצל נייטוויש על אופרה (טריה טרנן רוקס!) ואצל סימפוני איקס על סימפוניות (בדיוק כמו פאוור סימפוני, שמצליחים כרגע הרבה יותר) שלך דור

Nomaed Dominus

New member
you´re saying lot of crap!

Listen to some bands, some more styles. And listen sometimes to what people that are MUCH older than you and have listened to much more things than you, and many more styles. They can teach you a thing or two! Stratovarius has nothing Progressive in their music! Symphony X, are progressive-power and Sonata Arctica has nothing to do with Progressive... They are quite similar to Edguy, which have nothing in comon with prog as well.

Bodom-child

New member
בעע...

אתה מפחיד אותי.... אתה מדבר פשוט ש-ט-ו-י-ו-ת.... אפילו ב Allmusic לא כתבו שהם פרוגרסיב. ואם הגענו למצב שב allmusic יש משהו נכון זה אומר שהגיעו ימות המשיח.

a_duck

New member
מסכים....

באמת יש די הרבה מתלהבים שאם אתה לא שומע דרים אתה לא מבין במוזיקה ואם אתה גם שומע ברוטאל או טראש בנוסף אז אתה בכלל אידיוט ברברי שלא מבין מה זה מוזיקה ושומע צרחות של מפגרים... אגב...יש גם די הרבה אוהבי פינק פלויד שאם אתה לא שומע את פינק פלויד אתה לא יודע מה זאת מוזיקה טובה...

נכון

יש כאלה ויש כאלה שחושבים שעם אתה לא שומע בלאק אלא פרוגרסיב חושבים שאתה שומע מוזיקה גרועה ואתה לא יודע מה זאת מוזיקה מה לעשות יש כאלה

Zed off

New member
מעניין

שרוב הפלצנים שאני היכרתי שמעו דווקא פרוגרסיב, לפי דעתי יש משהו בנקודה שלו...

epitaph

New member
רוב הפלצנים שהזכרת...

ששומעים פרוגרסיב הם אלה ששומעים בעיקר (ולפעמים רק) פינק פלויד,תסכים איתי על זה?

Zed off

New member
מסכים...

לא יצא לפגוש יותר מידי אוהבי קרימזון,ייס וכו...אבל אלה שפגשתי לא זכור לי שהיו פלצנים...

epitaph

New member
מממ...שאלה לי אליך?

אם מישהו אוהב רק להקה אחת מתוך הג´אנר זה הופך אותו ישר לחובב של אותו ג´אנר?

Zed off

New member
לא תמיד...

ועכשיו אני כמעט בטוח שתגיד לי - "אז למה אמרת שכל מי ששומע פרוגרסיב פלצן"

epitaph

New member
ממש חוזה עתידות :)

אם תשים לב אז הקטע הזה של השירשור התחיל כשמישהו העיר שיש שומעי פינק פלויד שהם פלצנים ואתה ישר הפכת את זה שפרוגרסיבים הם פלצנים. ובכלל,לדעתי יש פלצנים בכול ג´אנר וג´אנר,גם בפופ יש כאלה שיאמרו "אם זה לא נמכר בכמות של בריטני ספירס אז ז"א שזה לא טוב כמוהה" (אחד המשפטים הכי מפגרים ופלצנים ששמעתי בחיי).

a_duck

New member
אני דיברתי על...

כאלה שמכירים רק את פינק פלויד ולד זפלין וחושבים שהם הכי מגניבים והכי חכמים בעולם כי שומעים מוזיקה של שנות ה70...

למעלה