אני שונא במפרים!!!!

shotgun

New member
אני שונא במפרים!!!!

אני אמנם נוהג חודש כולה, אבל כבר פיתחתי שינאה לבמפרים!! היום נסעתי קצת מהר על אחד והרגשתי ממש איך הקפיצים נמעכו עד הסוף והמנוע ממש קיבל מכה עצבנית, כמה מזיק זה יכול להיות??? וחבר שלי הסביר לי איזה דבר מפגר עם פרבולה, שכדי לא להרגיש במפרים או שנוסעים מהר ממש או לאט ממש זה נכון? ומה מידת הנזק שיכולה להיות לי אחרי החוויה הלא נעימה שעברתי??

be_roo

New member
מפעם אחת לא יקרה כלום

פרט לזה שתדפוק את הראש בגג
הקטע הזה של לעבור באמפים מהר תלוי בכל כך הרבה דברים: 1. לצערנו אין תקן בארץ לבנית הבאמפים (לפחות לא כזה שמקפידים לעמוד בו), ולכן כל באמפ שונה. יש סבירים ויש כאלה שמופיעים במפות טופוגרפיות. 2. לכל רכב אורך וכיוון שונה, כך שהאיזון שלו שונה לחלוטין. מצאתי שהדרך לעבור שונה ממכונית אחת לשניה, יש כאלה שכדי לעבור בהאצה, אחרות בגז קבוע, או בבלימה. לגבי מהירות, זה גם משפיע אבל שוב שונה בכל רכב.

עתיד18

New member
ואני רק אוסיף

שכדי לעבור באמפר, בצורה הנוחה ביותר, עליך לתת לרכב לבצע את פעולת השיכוך הטובה ביותר שיוכל להשיג, זאת הוא משיג ע"י מתלה, ח-ו-פ-ש-י ופתוח, זאת אומרת, באמפר לפניך : א.מאיטים קצב נסיעה, ב.משחררים בלם מעט מאוד לפני הבאמפר, ג.לאחר שהגלגלים הקדמיים עוברים, ניתן לשוב וליבלום ע"מ שהמתלה האחורי ימתח עיקרון המעבר תוך כדי תאוצה, בזמן תאוצה הרכב מותח את המתלה, וכך מספק מתלה "קליל" יותר וגמיש יותר (כי הוא גם ככה בלחץ כלפי מעלה, אז קל לו לעבוד) אולם, לסוג הבאמפר חשיבות עליונה, כיוון שבאמפר נורמאלי, יגיב מצויין לשיטה הזאת, באמפר גדול פשוט יסגור נתח גדול ממהלך המיתלה, ובגלל המהירות=לא נעים בקיצור השיטה הראשונה היא הטובה ביותר והבריאה ביורתר לרכב אם האוטו שלך ספציפית לא אוהב באמפרים, אתה יכול ממש להאיט למהירות של כמעט עצירה לפני הבאמפר !! טיפ נוסף : בדרך כלל הבאמפר נגמר לא ממש בשפת הכביש, כך שניתן להניע שני גלגלים לרוב, מצידי הבאמפר, וכך למנוע זעזוע בצד אחד של הרכב - מניסיון, זה נעים יותר בימפור נעים לכם עתיד !!

גרמי

New member
ורק דגש קטן

אם אתה מתקרב לבאמפר במהירות גבוהה, ומזהה אותו ברגע האחרון ודופק ברקס - אתה מגביר את הסיכון לאגן השמן שלך כי בולמי הזעזועים נלחצים רוב המהלך שלהם בגלל הבלימה, וכשהגלגלים מגיעים לבאמפר, לא נשאר מספיק מהלך מתלה כדי לספוג את המהמורה, ואז חוטפים זאפטה רצינית ומסכנים את אגן השמן. במקרה כזה צריך, כמו שעתיד אמר, לשחרר את הבלמים לגמרי רגע לפני ההגעה למהמורה, אפילו אם זה אומר לעבור את המהמורה מעט מהר יותר ממה שהיית רוצה.

razmel

New member
אזהרה ספציפית

סיפור מלפני ארבע שנים בערך: במושב רמות השבים באזור הוד השרון יש רחוב ראשי עם 7 באמפרים. בפעם הראשונה שנסעתי שם, ראיתי את הראשון - האטתי, עברתי בלי להרגיש, הוא היה פצפון. כנ"ל לגבי השני, וכנ"ל לגבי השלישי. הבנתי שחסכו שם בבטון, והמשכתי לסוע במהירות רגילה. 6 באמפים נעברו בקלות, השביעי היה רמפה מהסדרה A-TEAM. כשנחתתי הבנתי שהלכו לי 2 שוקים קדמיים. רז.

Gulietta

New member
יש איזשהו תקן

אני לא יודעת מה הוא בדיוק אומר וכמה באמת מיישמים אותו אבל לפני כמה שנים אחותי הגדולה נסעה באופניים ועלתה על במפר מכיוון שהבמפר היה לא חוקי מבחינת הגובה והרוחב אז היא עפה והתרסקה על כמה מדרגות שהיו שם באיזור ופשוט עפו לה 3 שינים מהמקום. הטיפול של השינים עלה המון כסף - עד היום היא מטפלת בזה. ההורים שלי תבעו את מי שצריך על כך שהבמפר לא היה חוקי וזכו. מה שאומר שיש איזהשהו תקן בקשר לזה. ג´ולייטה- אפשר להכניס את ההודעה הזאת גם לפורום תאונות דרכים או שזה חלא נחשב....
דני?

דני ג

New member
בטח שזה נחשב, זו תאונה לכל דבר !

אגב, מה שלום אחותך ? וחוץ מזה, תגידי באיזו מהירות היא נסעה ? דני G. לא בטוח אם זה מצחיק או עצוב ..

Gulietta

New member
בערך 120-130

זה היה B.M.X- אין לך מושג למה האופניים האלו מסוגלות...

הכי חשוב לזכור!!!

שבמפרים מזכירים לך שיש אנשים נשים וילדים בסביבה ועם תיסע לאט ובזהירות לא תפגע בהם וגם לא בבמפרים !!!!!!!!!!!!!!!!!

חיים_K

New member
הכי חשוב לא לפגוע בבמפרים

במפרים הם יצורים קטנים, חמודים ואוהבי אדם. אסור לפגוע בהם בשום אופן, להעליב אותם, לשפשף עליהם פגושים או להפריץ עליהם שמן 20-50 שרוף. גם בנשים וילדים עדיף לא לפגוע (וגם בגברים, למרות שזה לא צויין בהודעה למעלה). וברצינות - דווקא יש תקן ישראלי לבמפרים. ראיתיו במו עיני. הבעיה היא שהוא מיושם אתם יודעים איך. יש פתרונות טובים יותר להאטת מהירות התנועה באיזורים צפופים, כמו תכנון נכון של הכביש מלכתחילה כך שיתאים לסביבת מגורים, מבחינת קצב ועומס התנועה (שימוש בכיכרות למשל). אבל זה כמובן דורש מחשבה תחילה ותכנון לטווח ארוך - מצרך קצת נדיר במדינת ה-"יהיה בסדר".

sronis

New member
אני תמיד מנסה למצוא את השיטה לסדר

את הבאמפ... לבוא לו מהצד, באלכסון, כל דבר, העיקר לא לעבור אותו לאט. לפעמים משגע אותי שאנשים מתעקשים לעבור על באמפ בדיוק במקום שהאוטו מקבל הכי הרבה זעזוע, אפילו אם אפשר לסטות טיפה הצידה ושני גלגלים יישארו מחוץ לבאמפ, ואז כשרק צד אחד של המכונית מתרומם - אפשר לעבור את הבאמפ במהירות אפילו מאוד גבוהה בלי שום בעיה... רוני

חיים_K

New member
עדיף שלא

אמנם זה מאד מפתה לעבור את הבמפ עם צד אחד בלבד, אבל זה לא ממש בריא לאוטו. גורם לפיתול די גדול של השלדה. אם הבמפ גבוה, יש גם סיכוי לא רע לשפשף את הגחון בפינה של הבמפ (מנסיון). אם כבר הגעת לבמפ, עדיף לקחת אותו ישר ולאט. If you can´t beat them, join them.

sronis

New member
יש לי שלדה חזקה ../images/Emo8.gif

במפים גבוהים אני תמיד עובר בזהירות. אני מדבר בעיקר על הבאמפים המוכרים לי היטב מעיר מגוריי... והבמפים השנואים עלי ביותר הם אלו שבקיבוצים ומושבים. הם אף פעם לא מסומנים, תמיד בלתי נראים ותמיד נורא גבוהים. אז אתה נוסע לך בשלווה ופתאום מכה נוראית וזעזוע עצבני של הרכב. מיד אתה מאט בחשדנות, מנסה להבין מאיפה זה בא לך, ובדיוק כשאתה חושב "טוב, זה עבר, מעכשיו אני אשים לב יותר טוב לבאמפים" ומאיץ בחזרה - בום, עוד באמפ בלתי נראה... רוני, לא נוהג בקיבוצים

cyber2200

New member
בגלל זה אנשים קונים ג´יפים...

מאד משמעותי באיזה רכב אתה נוסע... אני נהגתי תקופה ארוכה על רנו מגאן וזה אחלה אוטו לבמפרים, לעומת זאת קורולה חופשי קיבלה מכות. cyber2200- שעשה מחקר על היכולת התעופתית של טרקטורונים שעוברים במפים מהר מדי :)

למעלה