אני שוב מתלבטת...

אני שוב מתלבטת...

כבר הייתי בטוחה שאין לא"ס הגדול שלי שעולה לכיתה ז' כיתת תקשורת. והתחלתי לדאוג למשלב. פתאום אומרים לי שנפתחת כיתת תקשורת (והוא החמישי), אבל בבית-ספר שאני לא רוצה שילמד בו. אבל יכול להיות שזה ישתנה ואולי הכיתה תהיה בבית-ספר אחר שאני כן מעוניינת בו. ואני פוחדת שהם מעקבים אותי ובסוף לא נמצא משלב ולא יהיה בכיתת תקשורת (בגלל בית-הספר). ולא קנינו תלבושת ולא לקחנו ספרים - עד מתי הם יכולים לעקב אותנו עם העניין הזה?
ועוד כמה שאלות:
א. האם מותר להם לפתוח את כיתת התקשורת בבית ספר מוכר שאינו רשמי במקום בבית ספר מוכר רשמי (כלומר פרטי) של משרד החינוך?
ב. האם מותר להם לפתוח כיתת תקשורת בבית-ספר שאין בו תיכון? - אם כן, מה יהיה כשהילד יעלה לכיתה י'?

אני מקווה לטוב. אבל כבר אין לי כוח לבירוקרטיה המתישה כל שנה מחדש.

שלומות0

New member
לגבי א' תשובה שלילית לגמרי

מותר להם לפתוח כיתה רק בבית ספר רשמי מוכר!
לגבי ב' אני לא יודעת

שלומות0

New member
מוכנה לתת דוגמא לבית ספר לא רשמי{פרטי}

שיש בו כיתות תקשורת{שלא במסגרת חרדית}

שלומות0

New member
מצטטת את השאלה של האם

"האם מותר להם לפתוח את כיתת התקשורת בבית ספר מוכר שאינו רשמי במקום בבית ספר מוכר רשמי (כלומר פרטי) של משרד החינוך?"..

האם רוצה לדעת האם אפשר לפתוח כיתה תקשורתית שמשתייכת למערכת הציבורית בבית ספר פרטי?
אז נאי לא מכירה את בית ספר חורב וגם לא את בית הספר הדמוקרטי שתיקווה הזכירה..

אבל אני כן מכירה
את כל בתי הספר במחוז שלנו ומכירה את כל הדברים שנאמרו לי במשך כ15 שנים ע"י העוסקים בהקמת כיתות תקשורת, וחפשתי והכרתי את כל המסגרות הקיימות אצלנו, ואין כזה דבר אצלנו
להקים כיתה תקשורתית ציבורית ז.א. שמשתייכת לרשות המקומית+ למשרד החינוך+ ולשפ"ח בבית ספר פרטי!!!!!

אם יש בתי ספר פרטיים שיש בהם כיתות חינוך מיוחד הם לא פועלים על פי חוזר מנכ"ל ולא מועסקים ע"י הרשות המקומית+ משרד החינוך,
הם מקימים את המסגרת מתנהלות עצמאית שלהם בלבד! ז.א. שאם יש כיתה תקשורתית בבית ספר פרטי היא איננה נתמכת המסגרת הציבורית
אולי מתקצבים את הילדים בתקציב{אני לא בדקתי את זה} אבל הכיתה הזו במופרש איננה משתייכת למשרד החינוך+ ולרשות!

TikvaBonneh

New member
מה זה בית ספר שאין בו תיכון?

את מתכוונת לחטיבת ביניים?

רחל119

New member
כנראה שלזה , חטב, היא התכוונה

לא כל בתי הספר הם שש שנתיים, ז-יב

תודה על כל התגובות...

הכוונה לבית ספר "חרדי" מוכר ולא רשמי (לא עושים מייצבים וכדו') - שרוב גדול של הלומדים בו הם חילוניים (אפילו בלי כיפה וציצית) שרוצים חינוך דתי ולא דתיים, וזה חלק מהמוטו של בית-הספר - מקבל את כולם.
לא רציתי לשלוח את הבן שלי לכיתת תקשורת בבית-ספר חילוני ומבחינתי אין הרבה הבדל בין זה לבית-ספר חילוני, אז אני לא מתכוונת לשלוח את הבן שלי לשם.
ועוד בנוסף התברר לי שבית הספר הוא רק עד כיתה ח' (יסודי +ז',ח').

אז אנחנו כנראה נשאר בשילוב, אם לא יהיה שינוי במצב.

אני רק לא מבינה את העובדה, שאם יש 5 ילדים לכיתת תקשורת דתית, אז למה לא פותחים את כיתת התקשורת בבית ספר דתי מוכר ורשמי של משרד החינוך.

dina199

New member
אם את מכירה את כל ההורים,

אתם יכולים ללחוץ לפתוח כיתה.

אין לי מושג מי הם ההורים...

מנהלת המת"י היא שאמרה לי שהולכת להיפתח כיתת תקשורת דתית והבן שלי הוא החמישי וכמובן שבהתחלה שמחתי, אך היא התחמקה מלהגיד היכן תפתח. שוחחתי איתה שוב ואז היא אמרה לי באיזה בית-ספר ואמרתי לה שיפתחו בבית-ספר אחר, ולא בזה. היא מתחמקת מלתת כל פרט נוסף. אבל אמרה שיבדקו ויהיו איתי בקשר.

שלומות0

New member
מנהלת מתי"א

לא יכולה להתערב בבית ספר חרדי שאיננו מוכר,, זה לא נראה לי שזה שם

שלומות0

New member
משרד החינוך לא יכול לפתוח כיתה

בבית ספר כזה, זה כנראה בית ספר שפתח ביוזמה פרטית משלו

שלומות0

New member
אני חושבת שאני מבינה

הם הפנו אותך לשם על אף שבית הספר איננו באחריות משרד החינוך וכך הם הסירו ידם למצוא לבנך מסגרת אחרת!!!!!!!!!!!
אין לי הסבר אחר, בית ספר חרדי שאיננו מוכר לא מקיים כיתות תקשורת ציבוריות מטעם משרד החינוך והרשות זו מסגרת עצמאית נטו, הצוות העובדים בכיתה לא כפופה למשרד החינוך!

למעלה