אני שוב חוזר....

אני שוב חוזר....

מה דעתכם על הדברים שאמר "המשורר" הדגול חיים חפר על המרוקאים ובני עדות המזרח?

אשרת

New member
אני הייתי מורידה מהמשפט שלך את

"המשורר" הדגול ומחליפה אותם בגזען הדגול. ולגופו של עניין- גועל נפש. חשבתי שהדברים האלו חלפו להם מן העולם ושבאת הגיע הזמן שהאשכנזים (שאני חלק מהם) יתאפסו על עצם ויגיעו למסקנה שהם לא ממש מתת אלוהים ושאל להם להתנשא מעל הספרדים (שאני חלק גם מהם). ומעבר לזה, שאמירות מעין אלה זה אוכל לש"ס שמאוד אוהבת לחגוג על השד העדתי.

אשרת

New member
אני הייתי מורידה מהמשפט שלך את

"המשורר" הדגול ומחליפה אותם בגזען הדגול. ולגופו של עניין- גועל נפש. חשבתי שהדברים האלו חלפו להם מן העולם ושבאת הגיע הזמן שהאשכנזים (שאני חלק מהם) יתאפסו על עצם ויגיעו למסקנה שהם לא ממש מתת אלוהים ושאל להם להתנשא מעל הספרדים (שאני חלק גם מהם). ומעבר לזה, שאמירות מעין אלה זה אוכל לש"ס שמאוד אוהבת לחגוג על השד העדתי.

כחלחל

New member
../images/Emo32.gif אהבתי את הערתו של טומי

לפיד בראיון לחדשות כאשר גינה את ההתבטאות הגזענית והוסיף ..... "בכלל אני חושב שמופלטה זה יותר טעים מכל המטבח הפולני"

Anne4

New member
גם אני בעד מופלטה

אבל זה משמין
וחוץ מזה - מה לעשות שהמדינה שלנו מורכבת מחמישים אחוז שבאו מהרי האטלס, ועוד חמישים אחוז שבאו מהשטייטל...

Anne4

New member
בקשר למופלטה

נכון שהמרוקאים הביאו את המופלטה... אבל האשכנזים הביאו את הגפילטע פיש! והידעתם כי גם המרוקאים אוכלים לפעמים גפילטע פיש? הם לקחו זאת מהאשכנזים!!! אז מאז ששמעתי זאת, גם אני (אשכנזייה בעוונותי) חזרתי (קצת) לשורשים.
יאללה חברה´ - בו נתעסק בדברים חשובים יותר - ולמרוקאים / אשכנזים / חיים גורי וכולם - שלום. ביי.

כמו שהבנתי

לומדים סיפורים של חיים חפר(אבל רק נדמה לי)לבגרות בספרות צריך להעביר חוק במשרד החינוך שמעכשיו לא לומדים יותר דברים של חיים חפר. בתור אחד ששנה הבאה הולך לעשות בגרות בספרות,ברגע שאני אראה שחיים חפר הוא חלק מתוכנית הלימודים אני מתכוון לגשת עד למשרד החינוך בעצמי ולבקש לבטל את הלימוד של ה"יצירות" שלו. מבחינתי אפילו צריך ללכת רחוק ולהחרים יצירות שלו עד שהוא יחזור בו ויתנצל כמו שצריך. ובתור בן ליוצאי עדות המזרח אני די נפגעתי אישית וזה אפילו מפחיד אותי שיש אנשים שחושבים כמוהו ואולי יפגעו בי בעתיד(עבודה,צבא,אשכים...) רק בגלל השם משפחה שלי. מצטער על האיחור בהודעה... אתם יודעים...בגרויות...לימודים...אשכים וכו´.

Anne4

New member
רד, רד מהסיפור

מה. רק השנאה בראש שלך? אז חיים חפר אמר. אז הוא אמר. ומה - ספרדים לא אומרים דברים נגד אשכנזים? יש גם הרבה "נשמות טובות" מרוקאיות, ולא רק אשכנזיות. אז אנא - אל תערבב שמחה בשמחה. ולגבי החומר הספרותי של חיים חפר - אם לא תקרא אותו - ההפסד כולו שלך. (לא קראתי בספריו משהו על מופלטות ומרוקאים). אז ידידי המרוקאי - שים פס ותמשיך הלאה. ובהצלחה - בהרבה הרבה הצלחה בבגרויות!!!

DrorArie

New member
אפילו טומי לפיד אמר בזמנו

שווגנר היה גזען קטן ומלחין גדול.. עזוב את הדעות בצד, יש מליונים של אנשים ששונאים עם/עדה אתה, כפרט, מומלץ לך לא לקבל את זה אבל ככלל, אין סיכוי.

למעלה