אני שואלת

אני שואלת

האם יכול להיות שברית המילה היא המצאה ואין לה שום קשר לברית עם בורא עולם? אולי זו פרשנות? ואולי לא צריך את זה בכלל.. סליחה אם פגעתי במישהו מקודם... (בפורום אחר השאלה שלי קיבלה התיחסות עינינית ואף אחד לא התלונן על הסגנון.. יכול להיות שפה רגישים מדי?)

ברית מילה....

נכתבה בפרוש בתורה, נצטוה עליה אברהם והיא הקשר והסמל של יהודי הקושר אותו לבורא עולם והמסמל את עובדת היותו יהודי. שבת שלום.

התולעת 1

New member
אז אני אגיד לך

מי שנעקרת משורשה נקראת מתה, בשביל זה אתה צריך ללמוד קצת יותר מהרמה של כיתה א` שקוראים פסוקים לפי הבנה פישטית, התורה נדרשת בארבע דרכים פשט רמז דרש סוד והתורה הזאת נמסרה בהר סיני והיא ובאוריה, הואיל משה באר את התורה והתורה צריכה באור, מי שלא למד לא מבין, בפיזיקה ובכימיה יש מושגים שמנוסחים באותיות לטיניות A פלוס B שווה C, אז אתה אומר A פלוס B שווה C אבל A זה מגדיר משהו, B מגדיר משהו, והתוצאה מגדירה משהו אתה אומר לא, כתוב A פלוס B שווה C, אבל אלה שעוסקים בתחום הזה מבינים שזה רק הגדרות מקוצרות, אצלנו ביהדות בלי מסורת א``א להבין את הלשון העברית גם, לכן צריך הקדמות לכל דבר, אתה צריך לדעת שמה שאתה טוען זה טענה שאפשר לטעון על כל תחום שהוא ולהבין מה שרוצים, לתורה יש מסורה שנמסרה במשך 3300 שנה ולא יבוא ב``א אחרי 3300 שנה ויגיד לכולם חברה תהיו רציניים מה אתם לא מבינים מה כתוב פה? פה כתוב מה שאני אומר ז``א משה רבינו לא הבין יהושע לא הבין, כל הנביאים לא הבינו, התנאים הקדושים בכלל על הפנים לא יודעים כלום, הרמב``ם בכלל דילג על הפסוק, רש``י לא עבר את הבגרות, וכן הלאה עד עכשיו, תודה רבה לך שהגעת הערב להציל את היהדות משגיונות

למעלה