אני שבור ומותש....

crazzy1

New member
אני שבור ומותש....

בוקר טוב, אני די טירון בכל עיניין הפורומים אבל מנסה ואולי אמצא עצה או כיוון . אנחנו זוג בני 33(אני) ו-42 בקשר שנמשך קרוב ל-3 שנים . הכרנו כדרך ההומואים באתר הכרויות התחיל מסקס ונמשך מאז בחודש+ האחרון הקשר מתמוסס הולך וגווע ואנחנו לא מצליחים לעצור את זה. אנחנו גרים ביחד ( פחות או יותר זה בעצם דירה שהוא שונא ולא נהנה להיות בה ). עד לפני תחילת המשבר הקשר היה כמעט קשר טוב מאוד עם מעט מאוד מריבות ( אני כמעט ולא זוכר אם אי פעם רבנו ממש ריב ריב ) זוג יפה עם כלב במרכז תא אוהבים וחברים טובים אחד של השני. קצת לפני חודשיים הוא גילה לי שכל הקשר איתי מבחינתו לא היה מונואגמי ונהנה מחברתם של עוד אחרים ( מבחינתי הקשר היה מונוגמי לחלוטין ). הוא גילה לי את זה לאחר שקרה משהו אחר שלא הותיר מקום לספקות והייתי מגלה בכל מצב. אני חייב להיות גלוי ולאמר שכל הקשר ידעתי שזה קורה, היתה לי תחושה ברורה מאוד אבל כל עוד לא תפסתי אז גם לא חקרתי ולא רציתי לגלות, היה לי ברור שמונוגמיה קשה לו ( בגלל עברו ). לפני כחודש למרות שכבר גילה לי התחילו להגיע סמס-ים מכל מיני זיונים מזדמנים הסקס ביננו חדל לחלוטין והכאב כאב רב מאוד. אנחנו מדברים המון שקשה לי לשבת בבית ולחכות בידיעה שמישהו אחר בועל לי את הבעל שמישהו נוגע בו וכו. הוא טוען שזה רק סקס אני ניסיתי גם ואני לא מסוגל לא רוצה לענג גבר אחר לא רוצה לגעת באחר. לא רוצה להפוך את הקשר הזה לקשר נטול אינטימיות זוגית ולהפוך להיות "שותף לדירה שלו" ושנשב לחפש סטוצים ולהעביר חוויות. אתמול ניהלנו שיחה נוספת כואבת מאוד שמוטטה אותי, שנינו אוהבים אחד את השני מאוד, אני מאוד בטוח באהבה שלו אלי אני יודע שהוא דואג וחושב עלי ואוהב אותי ומתגעגע אלי כשאנחנו לא יחד. החיים שלנו ממש שזורים אחד בשני בכל התקופה הזו וכמו שציינתי הוא גם החבר הכי טוב שלי כיום. אני פשוט רואה איך לאט לאט אני נמחק בקשר הזה, ואז במהלך השיחה אתמול הגיע סמס מאיזה בחור וזהו כבר לא יכולתי להחזיק את עצמי החלו נהרות של בכי לזרום התחיל הכאב והתחושה שהלב מתפוצץ ולזנק החוצה. הוא התמצל ואמר שהוא יודע כמה זה כואב לי. הוא הכיר בעובדה שמשהו לא בסדר אצלו, שהוא כמו מכור ושזה יצא מפרופורציות - ורווח לי קצת שהוא הכיר בזה. לא ישנתי כל הלילה רק חשבתי איך הולכים ומתקרבים לקצה החיים המשותפים אני לא אוכל לסבול עוד הרבה והוא לא ירצה לחיות כמו גנב במחתרת. דיברנו על זה שהוא יתחיל טיפול אצל פסיכולוג שיסביר לו מאיפה נובע הצורך הזה ואולי איך לשלוט בזה. הוא כל הזמן חזר ואמר שהוא לא רואה את החיים שלו בלעדי, בלעדינו, אם הוא חשב שלהפרד ממני זה ממש לגדוע את יד ימין שלו הוא מבין עכשיו שזה ממש כמו לעשות לו ניתוח לב בלי הרדמה. הוא חזר ואמר שאני הדבר ביותר שקרה לו בחיים. הוא הבטיח שנהפוך כל אבן על מנת שנצליח לתקן "אותנו". חשוב לי להדגיש שאנחנו אוהבים מאוד אחד את השני, יש לנו את הצחוקים שלנו את הדברים האישיים של שנינו ואנחנו חברים טובים מאוד. האם טיפול זוגי + טיפול אישי של שנינו יכול לעזור במצבים האלו ? אנחנו לא רוצים לפרק את הקן שבנינו, האם כבר נחתם הגולל? סליחה כל הכתיבה המבולגנת הכל נכתב בסערת רגשות ותשישות נפשית . תודה

daphts

New member
אוי עצוב

שאלתה עם טיפול זוגי ופרטני יכול לעזור - אז כל בגדול כן - עם המטפל טוב ויש לכם כימיה איתו. טיפול כזה יכול להוביל לשני דברים - או החלמה של הקשר הזוגי או לפרדה עם כמה שפחות צלקות . בשני המיקרים זה יהיה לטובת שניכם- ואני מסבירה - אים לא יהיה ניתן לגשר על הקרע אז המגמה היא להגיע לפרדה יפה וכמה שפחות כאבת מתוך הבנה משותפת. מכל מקום טיפול תמיד מומלץ, מה כן חשוב לברר טוב טוב לפני שבוחרים מטפל- וחשובה מאוד הכימיה איתו. בנוסף צפו ל"שיעורי בית" הטיפול לא מתחיל וניגמר בקליניקה... צריך ליסם דברים גם בחיי היום יום, זו בהחלט "עבודה" עבורי תחזוק זוגיות לאורך שנים זו אמנות לשמה וממש לא עבודה קלה. בברכת הצלחה וימים טובים שרון

crazzy1

New member
איך אני בוחר מטפל זוגי

תודה רבה שרון איך אני יכול לבחור מטפל זוגי טוב? מה הקריטריונים שהוא אמור לענות עליהם לגבינו? ושנית איפה אני יכול למצוא מטפל זוגי לזוג גייז ?חיפשתי בגולל ועלה שם של דר אחד, דיברתי איתו אבל הוא נשמע לי " לא טוב" משהו בו הרתיע אותי מה גם שאני אישית מעדיף לדבר עם מטפלת . תודה

daphts

New member
מטפל זוגי

לדעתי הכי חשוב זה שתהיה בניכם תקשורת טובה ושתתחברו- היות וכל יהיה על השולחן בזמן הטיפול, חשוב שתבטחו בו וכו' אגב כשאני וזוגתי הינו בטיפול זוגי- לא בחרנו כלל לפי קריטריון גיי פרנדלי- הקריטריון היה מטפל זוגי טוב ובגישה טיפוליט שהולמת אתנו- לנו התאים מטפלת בהביוריסטית. רצא הגורל שהמטפלת שלנו היתה פסיכולוגית שמטפלת בשיטה בהביוריסטית בשילוב שיטות נוספות, דתיה (יותר נכון חרדית) שהקליניקה היתה באיזור מגורינו ושמענו אליה המלצות חמות גם מגורמים טיפוליים (קולגות שלה) הסתבר שהיותינו זוג חד מיני ממש לא הווה בעיה מבחינתה והיא היתה מאוד "פרנדלי" מבחינתינו גם אם היא עצמה לא מצהירה על כך. אחרי כמה חודשים טובים של טיפול עלינו על דרך המלך והשאר היסטוריה. אבל קשה לי להמליץ כך סתם - ולדעתי אולי גם אחרים בפורום אולי ימליצו גם הם - ובכדי שינתנו לך המלצות קונקרטיות אתה צריך לצין איזור מגורים מאוד ספציפי- אנו למשל גרות השפלה הדרומית - האנשים שאנו מכירות שונים מאלו שימלצו מהמרכז או הצפון. מכל מקום קריטריונים ששווה לדעתי לתת עליהם את הדעת - הוא הגישה הפסיכולוגית בה משתמש המטפל- אותה גישה צריכה להתאים לאופי שלכם. זמינות גאוגרפית הטמפרמנט או אופיו של המטפל ביחס אליכם - ואומר כימיה. המלצות - חשוב לשמוע המלצות- ושוב לקחת אותן בפרופורציה - אתם זה לא הם - כל זוג הוא מקרה שונה. המלצה שלי היא לא לחפש מטפל זוגי מיוחד לגייז- עם הוא מטפל זוגי טוב לא אמור להיות הרבה הבדל בין זוגיות גאה לזו של סטריטים- הדילמות הזוגיות הם אותן דילמות. אגב- כחו בחשבון את ענין התשלום - זה ממש לא זול... ראוי לציין כי יש מטפלים גם דרך קופות החולים (זול יחסית - חלקם טובים מאוד) יש מטפלים שניתן להגיע אליהם דרך אירגונים מקצועיים גדולים, ויש מטפלים במרכזי טיפול כמו לדוגמה תל"ם - לנו היתה חוויה מאוד טובה עם תל"ם אבל בענין אחר עם אחד הילדים- הם סבירים מבחינת מחיר, העובדה שאנו משפחה גאה לא היתה בעיתית מבחינת הטיפול קבלנו יחס מצוין, הטיפול היה מקצועי מאוד, והם תל"ם בעלי מרכזים בכל הארץ כך שגאוגרפית גם אין בעיה. היות ותל"ם הוכר כהוצאה מוכרת מבחינת מקום עבודתי עוד אפילו קיבלתי החזר חלקי של ההוצאות (כחצי מהסכום הכולל). עד כמה שאני יודעת יש בתל"ם שבסמינר הקיבוצים גם מטפלים שמוגדרים גיי פרנדלי - שווה לבדוק. בהצלחה. שרון

חוסר סימטריה

מצטער לקרוא על המצב שלכם. אני מכיר זוגות רבים שהחליטו לפתוח את הקשר - זוגיות פתוחה, כדי לשחרר לחץ ולא להתנות את הזוגיות שלהם בנאמנות מינית. כמה מהגברים האלה היו נשואים לנשים בעבר בנישואין רגילים שאינם מאפשרים "בגידה", ולכן הם מרגישים צורך בחופש המוחלט ב"סיבוב השני" כשהם בזוגיות עם גבר. ברור שאצלכם קיימת א-סימטריה. אתה חושב במונחים המסורתיים של קשר זוגי: אבא-אמא, ואילו הוא - במונחים אוונגרדים של "הכל מותר, כל עוד אנחנו מסכימים על כך". מה שלא בסדר הוא שהוא קבע סטנדרטים לשניכם בלי להתייעץ איתך (אולי מתוך פחד לאבד אותך). אתה מתאר קשר זוגי טוב מאד, מלבד הבעייה הזאת, ולכן יש כאן דילמה: לשמר את הקיים או לזרוק את התינוק יחד עם מי האמבטיה. אתה בשלב הראשון של הגילוי והאימות של החשדות שלך שהוא לא מונוגמי ואתה בשיא הכאב. השאלה מה יקרה אם תמשיכו לחיות כך ואתה...תתרגל (לא יודע איזו מילה מתאימה כאן) לחיסרון שלו. פירוק הקשר או שימורו תלוי כאן בך. הוא מוכן להמשיך בססטוס קוו ואתה אולי כן, אולי לא. ייעוץ יעזור, אבל הוא לא מטה קסמים. אם בבן זוגך טבועה התכונה הזאת, תצטרך להחליט אם אתה מוכן להנות מהטוב שבו יחד עם התכונה הזאת. אם התכונה הזאת שלו ניתנת לשינוי- מה טוב.

סורנטו

New member
אני סטרייטית, בעלי אוהב מאוד נשים ועשה לי

זאת כל החיים...."כשתפסתי" אותו, סרב בתחילה ללכת לטיפול זוגי אבל אחרי תחנונים השתכנע. הטיפול היה יחסית ארוך אבל הדברים לא הסתדרו, היה קשה לי להשלים וכל דבר הזכיר לי את הפגיעה, אחרים היו מפרקים אולי אבל אני נשארתי (ילדים רכוש ועוד שיקולים...) אבל מצאתי לי את נישת החיים שלי, מזוייפת אמנם אבל נוח ושלו... אולי תלוי במטפל, באיך שלוקחים את הדברים אחר כך ועובדים עליהם... בהצלחה!!!

הנה דוגמה!

של נכונות לסבול מפגם אחד כדי להנות משלל ייתרונות. השלמות קיימת רק בדמיוננו.

סורנטו

New member
מצאתי נישות מתאימות לי בחיים בלי יסורי מצפון

נתתי את כל כולי לבית ולילדים שנים, עד כדי ביטול עצמי!! (סליחה על הכנות) וכאשר ההכרעה הייתה צריכה להגיע אמרתי: "אם זה לא בא לך מהבטן, מכנות ואומץ אמיתיים, את לא עושה את זה כעת, תמיד אפשר ללכת גם היום אם יבא לי". היום, אני לומדת (מקצוע שהכי כיף לי בו...חלום ילדות שויתרתי עליו), אני מבלה, עשיתי חברים וחברות שמפרים אותי... ויש לי ריגושים וגם, יש לי מרצה הומו שבזכות פורטי, הפכנו להיות ידידים טובים-(אפילו אכלנו יחד ארוחה שבישל עבורי - רק חבל שהוא מקסים אבל זה ירגע לי בהמשך וכעת שאני יודעת, אתרגל לא?) . ואני חיה! וכשמגיע דכדוך (למי אין לפעמים? אני מניחה מולי את הטוב שלי או הרע לצערי של אחרים ולא חסר...) שבוע נפלא שיהיה

סורנטו

New member
היי פורטי, כתבתי וזה נמחק משום מה, כנראה

שיש הגבלה בתוים? מה עושים? מקצרים או מחלקים? אולי יש הסבר, אם לא אקצר או שאשלח פעמיים.

סורנטו

New member
שלחתי ואני מקווה שהרושם נשאר אותו רושם

וסליחה על סרבול הכתיבה שיצא מרגש...

yosef 30

New member
../images/Emo14.gif כואב הלב

היי ידידי. ראשית ברוך הבא לפורום.
ותודה רבה על השיתוף, אני בטוח שלא קל לשתף, לדבר על הדברים. זה כמו לגעת כל הזמן בפצע - לגרד עוד ועוד - הוא שם וזה צורב. אני כלכך מזדהה עם הכאב שלך, אין ספק שהחוויה לגלות שהבן זוג מנהל מגע מיני עם אחרים הוא כואב מאוד. אני כלכל מבין איך אתה מרגיש כשאתה כותב שאתה "שבור ומותש" קשה להכיל את הידיעה הזאת, בטח ובטח בימים הראשונים ואף בשבועות הקרובים. זה מדהים לקרוא כמה כוח פנימי יש לך, להיות בזוגיות לדעת שהבן זוג בוגד בך - ולא להעלות את זה על השולחן. כאילו חיכית להזדמנות שתאשר לך את בגידותיו. מהיכן מצאת את הכוח להעביר יום ועוד יום
האם זה לא הרחיק אותך ממנו
האם הכל התנהל באמת כרגיל, כמו שהייתם עד לפני שהתחלת לחשוד
קשר זוגי פתוח לא מתאים לכל בני האדם, באותה מידה גם קשר מונוגמי לא מתאים לכולם. ישנם זוגות שחיים בקשר פתוח וזה מתאים להם, הם רואים את בן הזוג שלהם כפרטנר לחיים, מבלים ביחד, מבשלים ביחד, טסים לחו"ל, אך את סיפוקי המיטה הם מספקים לעצמם עם אנשים אחרים. יש כאלה שזה קורה מתחילת הקשר, יש כאלה שאחרי הרבה שנים מבינים שיש להם צורך התנסויות מיוניות עם אחרים אך רוצים לשמור על האהבה והחברות והשותפות שהם בנו ביחד. אני לא חושב שזה הופך את בן זוגך למכור, לא יודע מה עובר בחיים שלו, מה משרת אותו הריגוש הזה
על מה הוא עונה ועל מה הוא מפצה, או מה הוא משחזר מחייו דרך הסקס. יש הרבה אנשים שדרך המין משחזרים חוויות וטראומות ילדות - רק כך הם מרגישים שהם חיים. תלוי מה עובר לו בראש. יכול שכמו שפורטי כתב לך הוא מגיע ממסגרת ולכן אינו רוצה כרגע בשום מסגרת. כמה זמן עבר מאז שהוא התגרש ועד לרגע שהוא נכנס איתך לקשר
האם היו לו קשרים לפניך
האם אתה מרגיש שאתה היית עבורו "מקום הצלה"
אני חושב שטיפול אישי וזוגי מאוד יכול לעזור. בכלל אני מאמין שטיפול הוא תורם לכל אחד, חשוב להבין שהצלחת הטיפול תלויה גם במטופל, אתה לא מגיע והופ קורים דברים. טיפול זוגי גם הוא יכול לעזור לכאן או לכאן. יכול להיות שתבין שזה לא באמת מה שאתה רוצה. יכול להיות שתגלה כמה הבן זוג שלך מפחד מאהבה, ולכן הוא בורח למקומות אחרים. ודבר כזה יכול מאוד מאוד לקרב ביניכם. בכל מקרה תמיד שווה ללכת להתייעץ עם גורם נוסף. חשוב לי גם לומר לך, שכדאי שלא תעשה את כל העבודה, גם הבן זוג שלך אמור לקחת חלק בחיפוש אחר המטפל, אל תוביל אותו לשם, הוא חייב להבין שהוא רוצה את הטיפול, אחרת הוא יילך בגישה ש"אני הולך בשביל שניינו, אך אני לא ממש מביא את עצמי". אם הוא מבין שהוא בבעיה או מגדיר זאת כך, הוא צריך לקום ולעשות מעשה, לפעול למען זה. כשזה יבוא ממנו ואתה לצידו יש סיכוי גדול שהוא יצליח בטיפול. אך אם אתה זה שיוביל את כל התהליך, אתה עלול להתאכזב. הוא חייב להבין שאם הוא לא יהיה פרטנר לטיפול, אתה כנראה באמת תקום ותעזוב, כי כך אתה אומר שאתה לא יכול להמשיך. מותר לך לעמוד על שלך, מותר לך לפחד, אך אל תוותר על עצמך באופן טוטאלי, אל תאמר אני אעשה הכל, אתה לא להבד בסיפור הזה. יש כאן שניים. הוא חייב להבין שהוא יכול לעשות מה שהוא רוצה - אך אין לו זכות לפגוע בך בידיעה מלאה
רוצה להיות עם אחרים - זה אחלה - אך לא כשזה פוגע בך. רוצה להיות איתך - שייקח את עצמו בידיים ויהיה שותף. אני שולח לך חיבוק גדול. בהחלט מבין את הכאב שלך, זה לא קל להרגיש שאנחנו עומדים לאבד מישהו שאנחנו כ"כ אוהבים. הפחד מהדחייה קיים בכולנו, פחד מהפרידה - זו אף פעם לא חוויה נעימה. אנחנו כאן בשבילך, להקשיב, לתמוך, לעודד, לשתף. אמרת שאתה חדש בפורומים - אני יכול לומר לך שזה אחלה מקום ללמוד בו. לשחרר ולהשתחרר. אתה מוזמן להיות בן בית מן המניין. שיהיה לך יום ענים וקל ושבוע מלא בחדשות טובות. יוסף.

crazzy1

New member
תודה על התגובות החמות ....

היי לא הוא לא גרוש - הוא חזר בשאלה בגיל בוגר יחסית -33 ופרק כל עול , היו לו בהתחלה קישרונים של כמה חודשים לא מעבר אני החבר הארוך הרציני הראשון שלו. בתקופה שעזב את הדת התהולל חי את כל מה שהיה לו אסור. סקס מזדמן בכמויות, אורגיות, סאונות גנים ומה לא. אני לעומתו בא מהאסכולה השנייה
אחרי 2 קשרים רציניים וארוכים מעל שנתיים כל אחד, מעולם לא בקרתי בגנים סאונות אורגיות וכו ( האמת תמיד נרתעתי ולא משום שיש בזה פסול ). קצת לפני שאני נכנסתי לו לחיים החלה התדרדרות רצינית בחיים שלו שהחלה באיבוד ההורים העבודה והיציבות הכלכלית והבית. זה החל קצת לפני תחילת הקשר ונמשך עד היום בעצם כשלאורך כל הזמן הזה אני שם - מצפן עוגן תומך ועוזר. כן חשדתי שהוא בוגד כל הזמן, זה היה ברור לי "באחורה" של המח, אבל הידיעה האמיתית הגיעה בעקבות משהו שלא יכל להותיר מקום לספק. ומאחר ולא יכל להסתיר את זה התוודה אני קבלתי חיבקתי ואמרתי שנעבור את זה יחד ויהיה בסדר - כי הרי זוגיות נבחנת בזמנים הקשים לא בזמניי ה-FUN AND JOY. בשבועיים האחרונים הבגידות כבר לא נעשות בהחבא, אנחנו יושבים לאכול והופ מגיע סמס מסטוץ - והלב נחתך, הידיעה שהוא שם ואני בבית יודע שהוא עם אחר מרגישה לי כמו אונס. אני רוצה לצרוח ולא יכול מרגיש כמו חיה כלואה שמשתוללת מבפנים. וזה לוקח שעות 4 - 5 שעות ושוב שיחה אחרי זה ושוב הבכי והכאב. הוא מסכים שזה יצא לאחרונה מפרופורציה, הוא אוהב אותי אני ככ בטוח בזה ( למרות שיש מצב שאני מזכיר אישה מוכה בצורת ההתנהגות שלי ) הוא מבין שיש משהו בפנים שגורם לו לעשות את זה, אולי זה הזכר היחיד למה שהיה לו לפני שנפגשנו לחיים הטובים שחיי וחווה אולי זה שהוא שוב " סגור " ושבו האיסורים לחייו או שזה המין הא מספק ביננו אך אני מודע לזה שמהיום הראשון שהכרנו הוא לא היה מונוגמי. קבעתי תור למטפלת זוגית אני מקווה שהיא תהיה בסדר נראה איך יהיה החיבור איתה, הוא ממש דרש שזה יהיה כמה שיותר מוקדם ולא לדחות את זה בעוד שבוע - יתכן והוא צודק, הוא כבר רוצה להיות בתוך זה להבין מאיפה הדואליות הזו נובעת אצלו : מצד אחד לאהוב אותי ומצד שני לקבל מאחרים. אני מקווה שיהיו לנו הכוחות הנפשיים לעמוד בזה. תודה

thegate

New member
עושה רושם

שדווקא הכיוון שצריך ללכת אליו הוא טיפול פרטני עבורו. הדואליות וההתנהלות שלו באה מאיזשהו צורך שכדאי וצריך לעבוד עליו. טיפול זוגי בדרך כלל מתאים יותר לאנשים שמשהו בממשק בינהם לא עובד, שהתקשורת לא טובה, שיש בעיות בזוגיות באינטרקציה... עושה רושם שאצלכם הבעיות נובעות בחלקן מתוך כל מיני צרכים שלו, יהיה זה איבוד שליטה עצמית, או רצון להוכיח שהוא "שווה" או כל דבר אחר - ששווה לבחון בצורה פרטנית. הטיפול הזוגי יכול לבוא קצת מאוחר יותר ביחד. אני רוצה לחזק ולהגיד שזה שהוא רוצה ללכת, ומתעקש להתחיל כבר עכשיו אומר שהוא רוצה להציל את מה שצריך להיות מוצל, ולעבוד ולהשקיע...ועל זה ח"ח ענקי לו (וחשוב שתגיד לו את זה). בהצלחה לשניכם!

למעלה