אני רק שאלה...

Almost me

New member
אני רק שאלה...

בני בן ה-6 אלרגי למספר דברים, (אלרגיה= פריחה, אסטמה, שוק אנפילקטי) בנוסף הוא סובל משלשולים ואנמיה, בבבדיקות עוריות הוא איננו אלרגי לחיטה, אולם בבדיקת דם (לאלרגים) מופיע אחוז קטן של אלרגיה לחיטה. נכון לעכשיו בדיקת הסקר לצליאק שלילית. אחרי שהפסקתי לו את החיטה למשך שבוע (כמעט לגמרי) הפסיקו השלשולים. אני רוצה לנסות להוריד לו מהתפריט חיטה לחלוטין למשך תקופה יותר ארוכה ואני רוצה להצטייד במוצרים נטולי גלוטן. וכאן אני זקוקה לעזרתכם, מכיוון שבני אלרגי לבוטנים ואגוזים אסור שהמוצרים שהוא יצרוך יכילו את הדברים הנ"ל, אני מחפשת בעיקר דגנים שאינם מכילים גלוטן (סטייל טריקס וכדו') יש לכם רעיונות?

תשובה

(קודם כל ובהתאם לרוח הפורום אני אמליץ התייעצות עם רופא) בנוגע לדברים שאינם מכילים גלוטן, הכנסי לכל חנות טבע הקרובה לביתך יש אגף של דברים ללא גלוטן- דגני בוקר, עוגיות, לחמניות... תוכלי להתייעץ עם המוכרים הם בד"כ יודעים להגיד מה יש להם ותקני (אני מזהירה אותך, זה יקר יותר ממה שיש בסופר) וחוץ מזה מה זה בדיקת הסקר לצליאק?

Almost me

New member
בדיקת הדם הראשונית

אני רוצה לבוא לרופא אחרי טווח ארוך יותר משבוע של נסיונות, אני מניחה שאפשר לחיות שבועיים שלושה או אפילו חודש בלי חיטה

אסור להימנע מגלוטן לפני בדיקות

הי. במידה ויחליט הרופא שהילד צריך ביופסיה, ואת תמנעי ממנו גלוטן תקופה אפילו של כמה ימים, המעי יתחיל להשתקם, ולא יראו את המצב האמיתי. לכן, בקשי מהרופא בדיקות דם, במידה והן יצאו חיביות, תקבלי הפניה לביופסיה. רק לאחר הביופסיה (לא המתנה לתוצאות), את יכולה לעבור למזון נ"ג. חוץ מזה - אם את צריכה לרכוש וצרים נ"ג - אל תלכי לחנות טבע כי ישחטו אותך. יש בפ"ת את נטורל קייקס ואת גלוטן פרי, ובגן שמואל את דגש (דוכן גן שמואל), ב 3 חנויות אילו המחירים אומנם יקרים ביחס למוצרי בסיס המכילים גלוטן, אבל המחרים סבירים, המבחר עצום, והיחס מדהים... חג שמח.

Almost me

New member
אין סיה לעשות ביופסיה

בדקת הדם שלו לצליאק תקינה, הבעיה אצלו היא אלרגיה - אי סבילות בדיוק כמו שיכולה להיות אי סבילות ללקטוז. אנחנו מטופלים אצל אלרגולוג, לא אצל גסטרו (למרות שראינו גסטרו כמה פעמים בתהליך) אלמוג הוא ילד איטואימוני (אלרגי לעצמו .

אלרגיה זה אי סבילות כמו ללקטוז?

אין קשר בין אי סבילות ללקטוז לאלרגיה. אי סבילות נגרמת מחוסר באנזים מפרק, אלרגיה נגרמת מתקיפת מערכת החיסון ע"י נוגדנים מסוג IgE. שני דברים שונים לגמרי.

Almost me

New member
מסכימה איתך

אבל מצאתי שקשה להסביר לצליאקיסטים, שיש גם תופעות אחרות...סתאאם אלמוג אלרגי לבוטנים, אגוזים, קוקוס אפרסק ועוד... בטסט עורי אין לו התנפחות בחיטה, אולם בבדיקת דם מופיע לו אלרגיה לחיטה, חשבתי (ביחד עם האלרגולוג שלי) שמכיוון שצליאק נשלל (ואני מניחה שגם רופא ילדים, גם גסטרו ילדים (שאול רון) וגם אלרגולוג ילדים (קיוויתי) היו שולחים אותי לביופסיה אם הם היו רואים לנכון) כדאי לנסות לשלול סוג אחר של אלרגיה (ויש מספיק סוגים שלא בהכרח מתבטאים בעור או בנשימה) למשל, אלמוג מאוד רגיש לחומוס, לא הפסקתי לו חומוס לגמרי (זה יהיה עונש נוראי להפסיק לו כל מה שגורם לו לשלשול...) אבל אני נותנת לו חומוס בימי שישי כי בשבת אנחנו בבית ולא איכפת לי שהוא ישלשל קצת וילכלך קצת. אז גם את החיטה בהנחה שהדבר יפסיק לו את השלשולים, אני הוריד כמותית, לא לגמרי, אבל לנסיון אני מעדיפה להוריד לתקופה. תודה

נטלי22

New member
../images/Emo32.gif שלחתי לך הרגע מסר לגבי מה

שסיכמנו. אשמח לתגובה כשתתפני. חג שמח!

נטלי22

New member
ישנם מקרים מסויימים, שבהם בדיקות

הדם הן שליליות ובכל זאת יש צליאק (בביופסיה מתקבלת תוצאה חיובית). את בעצמך כתבת, שבבדיקות אלרגיה לא נראית אלרגיה חריפה שיכולה להצדיק תופעה אלרגית חריפה של שלשולים כתוצאה מאכילת גלוטן. תופעה של שלשולים כאלה היא דווקא אופיינית יותר לצליאק. אני ממליצה לך לקבל חוו"ד נוספת מגסטרואנטרולוג, ולבדוק מולו אם אולי כדאי לך להעביר את הילד ביופסיה לפני שאת מעבירה אותו לתזונה נ"ג (אצל ילדים זה מתבצע בהרדמה מלאה וללא כל סבל או טראומה מבחינת הילד - הבת שלי עברה את הביופסיה לפני כשנה, בגיל 6+). אחרת, תצטרכי להישאר בלי אבחנה מסודרת, או להחזיר אותו לגלוטן לתקופה ממושכת יחסית כדי לבצע בדיעבד בדיקות כמו ביופסיה, וחבל. אם תחליטי בכל זאת להעביר אותו לתזונה נטולת גלוטן, אני מצטרפת להמלצה לפנות לאחת החנויות הייחודיות, כמו גלוטן-פרי או נטורל-קייקס, שמחזיקות מגוון רחב של מוצרים נ"ג, שרובם גם מתאימים למגבלות האלרגניות של בנך. תרגישו טוב

ירדנה12

New member
אנמיה

אנמיה במיוחד וגם שלשולים בדר"כ אינם מבטאים תגובה אלרגית. שלשולים אולי כן אבל אנימיה בברור לא לכן הייתי פונה לגסטרו שמבין בצליאק

למעלה