אני רק שאלה..

mitzy 22

New member
אני רק שאלה..

אני מעוניינת לצאת לטיול בן חודשיים-שלושה בחו"ל יציאה משוערת בין סוף דצמבר לפברואר. הכיוון שלי הוא לטיולי נוף, חוויה וטרקים - ממש לא לטיולי שאנטי או זולה. המקומות שחשבתי עליהם בתור פוטנציאלים הם: תאילנד-נפאל-טיבט
ניו זילנד ואוסטרליה
ארה"ב-קנדה-אלסקה (אבל כל כך קרררר שם עכשיו..)
הייתי שמחה לקבל מהמומחים כאן המלצות לאן כדאי לנסוע בתקופה זו של השנה (מבחינת מזג אוויר, חגים, מחירים וכו') ולאו דווקא למקומות שציינתי - אני אשמח להצעות מעניינות נוספות. אשמח לתגובות ורעיונות כאן או במסרים. תודה מראש..

jeshu

New member
תני עוד מידע קצת חסר - מתח את רוצה לטוס ? מה מסגרת התקציב ? האם את רוצה הרבה הליכה ברגל בטבע או יותר תרבות. אישית אם את מחפשת פעילות קשה לי להמליץ על תאילנד (למרות שהיא טובה לדברים אחרים). נסי לקרוא ולעשות חיפוש בפורום וללכת להרצאות בלמטייל או מסלול.כשתמקדי את השאלות שלך נוכל להגיב באופן מוצלח יותר.

הייתי ממליצה על קוסטה ריקה

יש בה הכל, גם טרקים, גם מסעות, גם חופים, גם אנשים מקסימים, והמון המון מה לראות אבל לא חשוב לאן תסעי , תעשי לעצמך טובה אם את יכולה וצאי רק אחרי ה 5.1 או 6.1 תני לאירופאים ולאיריקאים לחזור הביתה, יהיה לך יותר נעים, יותר זול לטייל. גם הייתי ממליצה על טנזניה. פברואר זה עונת ההמלטות. וגם על הפיליפינים בסוף ינואר יש שם פסטיבל ענק שהוא כמו קרנבל. וחוץ ממנו עוד המון פסטיבלים אחרים. בקיצור אני תני לי רק להמליץ ואציע לך את כל העולם. ויחד עם זה jeshu צודק אם תתני יותר פרטים יהיה יותר קל לכוון אותך. ואני מצטרפת להמלצתו להוריד את תאילנד מן הרשימה. היא היתה מאד יפה ומאד מיוחדת, נשארה יפה אבל כל כך תיירותית וממוסחרת, באמת שנורא חבל אבל אילו העובדות.

mitzy 22

New member
המשך: אני רק שאלה..

מאחר והכל כל כך ראשוני וזה הטיול הגדול הראשון שאני מארגנת הגעתי לכאן כדי להתייעץ התייעצות ראשונית עם אנשים עם ניסיון. כפי שציינתי בהודעתי הראשונה אני מתכננת לצאת בחודש ינואר-פברואר לתקופה של חודשיים שלושה. אופי הטיול שאני מעוניינת בו הוא חוויתי והכוונה היא לראות ולספוג את התרבות המקומית אבל הדגש הוא יותר על טרקים ונוף. לגבי תאילנד, בתור אחת שדי סולדת מהמסחור שציינתם ושפחות מחפשת את אותן "אטרקציות" שהיא מציעה חשבתי על המקום בתור תוספת לטיול ובטח שלא העיקר. לגבי התקציב- בתור סטודנטית "עניה" אני מעדיפה לא להתפרע ולהוציא סכומי עתק. בנוסף, כמובן שאני קוראת חומר באינטרנט והתעניינתי גם בלמטייל אבל חשבתי שלא יזיק לי להתייעץ עם כאלה שמבינים יותר ממני. אני יודעת שההודעה עדיין לא ממוקדת כי הכל בינתיים מאד ראשוני אבל מה שאני שואלת בגדול זה לאן כדאי לנסוע בתקופה זו של השנה? האם כדאי לנסוע לאיזור מזרח או דרום מזרח אסיה בתקופה זו של השנה (מהבחינות שציינתי בהודעתי הראשונה) או שעדיף להתמקד באיזורים בחצי הדרומי של כדור הארץ? תודה למי שהגיב (מרכז אמריקה בהחלט מתווספת לאופציות) ואני אשמח לתגובות נוספות.

בחודשים האילו אפשר כמעט כל מקום

זה הזמן הנכון גם למזרח, למעט איזורים קרים בסין. זה הזמן הנכון למרכז אמריקה וגם לדרום אמריקה ברובה. זה זמן נכון לדרום אפריקה (האיזור לא המדינה) זה זמן נכון לאסרליה ניו זילנד. אז זה לא ממש פותר לך את הבעיה. לגבי מרכז אמריקה וגם המזרח לקחת בחשבון שאפריל מתחיל להיות מאד מאד חם ומתי שהוא המאי מתחיל הגשם. אבל נראה שלי לוח הזמנים שלך כבר תהיי חזרה פה אז. שתתמקדי נשמח להוסיף עוד מידע לגבי היעד שתבחרי. (אם נדע)

Amoureuse

New member
שתי אופציות מהנסיון שלי:

האופציה הזולה יותר: תתחילי בתאילנד, אמנם מתבקש לסיים שם בשכיבה על החוף באיזה אי אבל מבחינת מזג אויר זה מוקדם מדי לנפאל במרץ תעברי לנפאל - נופים מדהימים, טרקים, ראפטינג ועוד, ואת יכולה גם לעבור לטיבט. העונה הטובה לנפאל בתקופה הזו זה מרץ-מאי, לפני זה בד"כ קר מדי (לא הייתי אבל כך אומרים. אני הייתי שם ממש לאחרונה) אם יש לך עוד זמן תתבלי במקומות אחרים באזור, אבל זה יהיה יותר בשביל תרבויות ולא נופים האופציה היקרה יותר: ניו זילנד - את בדיוק בזמן הנכון, תתחילי שם נניח לחודשיים ואח"כ את יכולה קצת אוסטרליה או תאילנד על החוף כדי להוריד עלויות. לא הייתי בדרום אמריקה לכן היא לא מופיעה הזו, זה לא אומר שזו לא אופציה גם!

mitzy 22

New member
תודה .. ../images/Emo140.gif

תודה רבה על המידע המועיל. עדיין אין לי מסלול אבל אני (בעיקר מטעמים כלכליים..) החלטתי לנסוע למזרח.

מטית

New member
טיבט נראית לי קרה מדי בעונה הזו,

תסתכלי באתרי מזג אוויר באינטרנט

למעלה