אני רק שאלה...

• פותח הנושא
  • פורסם בתאריך

New member
החידה השבועיות לי.ל.ד מספר 2

בעקבות תגובות (נלהבות או לא זה לא ממש קשור) להודעה הקודמת, החלטתי לנסות שוב ולחפור במוחות הפורום. והשאלה של הפעם היא בנושא: אסטמה. הבעיה באסטמה ידועה לכולנו, היצרות של מעברי האויר התחתונים שגורמת לקשי נשימה בעיקר באקספיריום(נשיפה). אם כן ההגיון היה אומר שחולה באסתמה היה שואף להקטין ככל היותר את ההתנגדות למעבר אויר ולכן היה שואף ונושף בפה פתוח כדי להקטין את ההתנגדות לכניסה ויציאה של אויר. אך למעשה, אין כך הדבר והחולה הממוצע באסטמה דווקא ינשוף בפה סגור, ולא בטעות כי צורת נשימה זו תקל על הסימפטומים של ההתקף. האם שוב תוכלו לפתור את הסתירה הזו ולצבוע את הפתרון בצבעים עליזים? בין הפותרים נכונה תוגרל נסיעת העברה למעייני הישועה. אבירם

Daffynes

New member
אמ..........................

אני לא בטוחה ש*זאת* התשובה, אבל מה'כפת לי לנסות? התקף אסטמה נגרם מכמה סיבות: אויר קר או מלוכלך (אלרגן, גורם ויראלי), סטרס ומאמץ. נתעלם לרגע משני הגורמים האחרונים: לאף יש מנגנון סינון אויר - שערות, ומנגנות לחימום האוויר שנכנס אל קנה הנשימה - הרבה כל"ד קרובים לפני העור. ל כ ן, כאשר נושמים מהאף יש פחות סיכוי שאוויר קר או מלוכלך יגיע אל מע' הנשימה הפנימית יותר (קנה => סימפונות) גווד??

New member
כנראה שלא הובנתי כראוי.

אני אנסח בפשטות יותר את השאלה: "למה בהתקף אסטמה החולה ינשום בפה מכווץ ולא בפה פתוח לרווחה ?"

אוף איתך ../images/Emo9.gif

בהתקף אסטמה, בדומה ל COPD, יש בעיה של היצרות הסימפונות. במקרה כזה, החולה מנסה להשוות לחצים בכדי להעלות את הדחף הונטילטורי (תשכח מזה, אני לא מסביר מה זה דחף ונטילטורי
).

Daffynes

New member
סלבו!!!

נו באמת........ תסביר לנו.... |אייקון פאפי אייז|

amitp

New member
מותר להוסיף? ../images/Emo8.gif

למען האמת, חולה בהתקף אסטמה אקוטי דווקא ינשום בהתחלה עם פה פתוח, ורק לאחר זמן מסויים ישנה את צורת הנשימה. ואם כבר מדברים על צורת נשימה: מה לפי דעתכם יהיה קצב הנשימה של חולה בהתקף אסטמה אקוטי (מהיר/איטי) מיד בתחילת ההתקף? ולאחר מספר דקות? מה יהיה קצב הנשימה של חולה COPD כרוני? למה?

paradan

New member
ולמתקדמים

1. מה קורה עם גזים (וחומציות) אצל חולים בהתקף אסטמה עם התקדמות ההתקף עד לנניח דום נשימה? 2. מדוע מדד הסאטורציה הוא מעט בעייתי בהתקף אסטמה?

sbenzvi

New member
* מתאפקת לא לענות *

הגעתי למסקנה שזה לא פייר שאני אענה.... ולמרות שנורא משעמם לי בעבודה כרגע אני לא אחשוף את התשובה.... *מרימה את היד בהתלהבות.... ומתקשה (כרגיל) לשמור על הפה שלה.....*

סטורציה באסטמה

באופן כללי, מדד הסטורציה בהתקף אסטמה לאו דוקא יהיה נמוך או לא תקין. בהתקף אסטמה יש בעיה בהוצאת האויר (בעיה אקספירטורית) ולא בהכנסת האויר. מאידך, חשוב לשים פאלס אוקסימטר בהתקף אסטמה, בכדי לקבל מושג לגבי ה BASE LINE.

לדעתי...

יותר נכון להגיד, שישנה בעיה באוורור ולא בחמצון, כי הגוף מקבל את החמצן שהוא צריך(ולכן גם הסטורציה תהיה תקינה בד"כ) אך האוורור(יציאת הCO2) יהיה לקוי בגלל כיווץ הסימפונות.

אפשר לומר מנסיון?

ולא מהספרות? בכל מקרה ממה שקורה לי בהתחלה מהירה ואז הופכת להיות איטית

amitp

New member
את בסדר את... ../images/Emo13.gif

זה גם מה שכתוב בספר
התגובה המיידית והאינסטינקטיבית שלנו לקוצר נשימה היא תגובה של חרדה - להתחיל לנשום מהר. אבל זה לא יעיל באסטמה. למה? ולאחר זמן מה החולה עובר לנשום בדרך יעילה יותר - נשימות איטיות יותר, אבל מלאות ועמוקות. מישהו יכול לחשוב למה זה יעיל יותר? רמז: יש מישהו שצולל (או לפחות משנרקל מדי פעם...
) כאן?

Daffynes

New member
אמממ...

אני יודעת שכשנושמים לאט הגוף פחות מתאמץ ולכן צורך פחות חמצן.. אני אומרת את זה רק כי עמית מדבר על צלילות ולפני שאני מתכננת להפסיק לנשום לאיזה דקה שתיים אני תמיד נושמת לאט לאט כדי להרגע

amitp

New member
טוב, בקשר לשאלה של Pi ../images/Emo13.gif

זה אכן קשור לPEEP. כשאנחנו נושפים אוויר יוצא החוצה כיוון שהלחץ בבית החזה נעשה חיובי יותר, אבל גם הסמפונות הקטנים נמצאים בתוך החזה ולכן הם מתכווצים על ידי העלייה בלחץ. במידה והם מוצרים גם ככה עקב תסנין ותגובה דלקתית (באסטמה או COPD) או שהם מאבדים רקמה תומכת (באמפיזמה) הם יוצרו עוד יותר עד כדי מניעת מעבר אוויר יעיל. בשביל להפחית את התהליך החולה ינשוף החוצה בצורה איטית עם פה סגור מעט וכך נוצר יותר לחץ בתוך הסמפונות, מה שמונע תמת שלהם (מלשון התמוטטות). ועכשיו למה לאט?

למעלה