נגמר לא טוב
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4473517,00.html
עפי הידוע לי, זה מה זמצאתי ברשת
כואב עוד יותר לראות גורה שהושלכה לפח פשוטו כמשמעו רק בגלל שלא התאימה להרבעה או לקרבות כלבים,
ערב לפני שהיינו אמורים לטוס לחול לטיול בת מצווש עם המשפחה, הגעתי לביג לקניות וסידורים אחרונים ובחנות בעלי החיים אני מבחין בהתרוצצות וטלפונים קולניים, מישהו שמע את יללות הגורה וחילץ אותה מתוך הפח והעביר אותה לחנות שם ניסו למצוא פתרון . התנדבתי לקחת את הגורה לביתי וקבלתי מס' טלפון אליו הייתי אמור להתקשר . . בבית ניסינו להאכיל אותה במזון יבש והיא סרבה , כשהיא קבלה בשר התעוררה לפתע לחיים וטרפה כל מה שהוגש לה.
הטלפונים המשיכו גם בבית תוך שמפנים אותי בכל פעם לכתובת אחרת עד שעלה שמו של יובל מנדלוביץ וביקשו ממני לתאם איתו איסוף ביום שלמחרת.
מאחר ולמחרת היינו אמורים לטוס ועדיין לא ארזתי את חפציי במזוודה , רציתי לסיים את הנושא עוד באותו ערב והתנדבתי שוב להסיע את הגורה לחדרה ולהיפגש עם יובל בקניון הסמוך לחווה באיזור צומת בית ליד.
הוא קיבל את הגורה, הדביק לה נשיקה למצח. סיפק שבתו הקטנה זוחלת ומשחקת עם להקת כלבי פטבול , עצם המחשבה על כך גרם לי לחלחלה ולראשונה ראיתי זאת גם בסרט. הבנאדאם רחוק מאוד מהתדמית של הערס בגופיה שמקלל בלי הרף . סיפר לי שני דברים מאוד מעניינים :
1. כדי לבטל נעילת לסתות של פטבול או אמסטף צריך להרים לו את הרגליים האחוריות (רק אם ממש מוכרחים כמובן ..)
2. כלב שניצל מקרבות כלבים לרוב ניתן לשקם גם אם מדובר בפצעים קשים . כלב שחווה נטישה של בעליו לא ניתן לשקם והוא ישאר "שרוט" לכל חייו