אבל אני מספרת לך פה שחור ע"ג פורום
שאני מאכילה את בעלי החיים שבביתי במזון טבעוני,
לחיות שלום, תודה רבה, ואם תחשבי על זה- בעלי החיים המבוייתים- הגיעו לריבוי שהוא מעל ומעב לריבוי טבעי כלשהו שהיה קורה בטבע
וזה באשמתנו, בני האדם, בשל הרביית יתר בעיקר, ולכן כטבעונית אידיאולוגית אני רואה פה שתי חובות:
1. לעקר ולסרס חיות אלו על מנת להקטין ילודה ככל הניתן מהטעם הפשוט שרובן יולידו גורים לחיי מחסור סבל וסכנות ברחובות שלנו,
2. להמנע מהרג נוסף ומיותר של בעלי חיים לצורך האכלת חיות אלו, ועל כן- מזון טבעוני, כזה שבדקנו ומכיל את כל הדרשו להן, ויש מזונות כאלו, עובדה קיימת בלי קשר לשיי האמונה האישיים שלך בנידון.
בעלי חיים מבוייתים אינם חלק ממחזור בעלי החיים בטבע, אין ביניהן לבין הטורפים והנטרפים שלהן כל איזון אקולוגי כפי שהדבר קורה בחברות בעלי חיים טבעיות שבהן כמה שפחות התערבות אנושית, ולכן אין שום סיבה להתעקש לתת לחייה שגרה בעיר, בבית, ישנה בסלסילה, זוכה לתספורות חיסונים וטיפול רפואי- דווקא מזון "טבעי" (בשר) באופן מלאכותי (שהרי היא אינה צדה אותו בעצמה).
כטבעונים שרוצים להפחית למינימום את ניצול בעלי החיים לכל מטרה שהיא, ין שום הגיון או מוסריות בהצלת בעלי חיים מהרחובות ואח"כ הזנתם בבשרן של חיות אחרות שאנו מגדלים ומתעללים בהן בהמוניהן, בטח לא כשיש אלטרנטיבות מעולות.