אני רק שאלה

אני רק שאלה

אני צמחונית. ואני מאכילה את החתולה שלי באוכל שהמרכיב הראשוני שם הוא בשר, גם באוכל רטוב שכולו בשרי. אני מרגישה כאילו אני בוגדת באמונה שלי. איך זה מסתדר אצלכם למשל?
 

purplegiraff

New member
מאכילה את בעלי החיים שלי באמי

זה מזון טבעוני,
ויש בו את כל המרכיבים שחתולים וכלבים צריכים,
לחתולים יש במזון טאורין סינתתי (מרכיב שע"פ רוב מגיע רק מבשר)
אז זה דווקא מסתדר היטב.
אגב- סתם נקודה למחשבה (זה רק למקרה שאת לא מודעת, וכמובן שאם את מודעת וזוהי בחירתך- אני האחרונה שתבקר אותך
)
האם את מודעת לעובדה שהפרות במשקי החלב מוזרעות בכוח- עגליהן הזכרים נלקחים לשחיטה בגיל צעיר, עגלותיהן הנקבות מופרדות בכוח בגיל יום ועוברות מסלול נוראי כמו אימן, והפרה החולבת עצמה נשחטת אחרי שנתיים כשהיא מגיעה לאפיסת כוחות ותנובת החלב יורדת, (תוחלת חיים נורמלית של פרה- מעל 20 שנה), ובמילים אחרות- תעשיית החלב לא היתה מתקיימת ללא תעשיית הבשר ותעשיית הבשר לא מתקיימת ללא תעשיית החלב- הן שלובות זו בזו, ומזעזעות שתיהן יחד וכל אחת בנפרד....

כתבתי לך את זה כי כתבת שאת מרגישה שאת בוגדת באמונה שלך, ובמקרה כזה חשוב לי להעביר את המידע הזה, כי נראה לי שהוא גם נוגד את האמונה שלך.... (הייתי צמחונית שנים רבות בלי לדעת את זה, בלי לחשוב על זה בכלל..)
 

סיוון 126

New member
האם את יודעת?

שהאריות ושאר טורפים שוחטים באכזריות כל אנטילופה ,צבי צעיר וכל חיה נצודה אחרת. וכל זה לאחר שרוב חיות אלו חיות רוב השנה בתת תנאים ללא אוכל ובתנאי מזג אוויר בלתי אפשריים. אם היית יכולה ללחוץ על כפתור ולהעלים את כל הטבע הזה האם היית עושה זאת? סבורני שלא למה? כי הטבע יפה למרות כל מה שתואר לעיל. כנל לגבי בני האדם. הם חלק מהטבע זה שדחפו אם האדם לתוך קירות בטון ותחת אורות ניאון זה לא אומר שהוא לא חלק מהטבע ואסור לו לאכול בשר. טבעונות וצמחונות זה טוב בשביל דוגמא אישית אבל לא כדרך חיים. צריך לגדל בעלי חיים בתנאים טובים הקרובים לטבע. לא צריך ללכת לקיצוניות. האדם הוא חלק מהטבע. וחלק מהטבע כולל גם אכילת בשר וזאת גם אם אפשר להסתדר בלי בשר. שוב צריך לגדל את בעלי החיים בתנאים מעולים ואז הכול בסדר
 

l coyote l

New member
בעלי חיים ביתיים אוכלים אוכל מתועש אפוי, מיובש ומתוסף

מה הקשר בין זה לבין ״היופי שבטבע״?
אם האוכל מתועש ממילא, כבר לא משנה אם הוא בשרי או צמחי כל עוד מכיל את כל הדרוש להם תזונתית.
 

סיוון 126

New member
כוונתי היתה

שכל הדיון קיצוני. יש לי חברה בדואית. היא רועת צאן. אני מקנאת באורח חיים שלה ושל הכבשים שלה. היתי מתחלפת עם שניהם (גם עם הכבשים ולמרות שהן נשחטות בסוף) זה עדיף ויפה יותר מחיי האדם המודרני החי בתוך בטון ותחת ניאון. הבדואית חיה את החיים האמתיים וגם הצאן שלה למרות השחיטה. כמו שאמרתי החיים של הכבשה בטבע אכזריים יותר קשים יותר עם שחיטה אכזרית יותר. הטבעונות צריכה להטיף לחיים כאלה של חופש וסובלנות לבעלי חיים ולקבל את השחיטה כחלק מהחיים ולא להתווכח והטיף מה אמור החתול לאכול. זה בדיחה ועולם דמיוני
 

סיוון 126

New member
כוונתי היתה

שכל הדיון קיצוני. יש לי חברה בדואית. היא רועת צאן. אני מקנאת באורח חיים שלה ושל הכבשים שלה. היתי מתחלפת עם שניהם (גם עם הכבשים ולמרות שהן נשחטות בסוף) זה עדיף ויפה יותר מחיי האדם המודרני החי בתוך בטון ותחת ניאון. הבדואית חיה את החיים האמתיים וגם הצאן שלה למרות השחיטה. כמו שאמרתי החיים של הכבשה בטבע אכזריים יותר קשים יותר עם שחיטה אכזרית יותר. הטבעונות צריכה להטיף לחיים כאלה של חופש וסובלנות לבעלי חיים ולקבל את השחיטה כחלק מהחיים ולא להתווכח והטיף מה אמור החתול לאכול. זה בדיחה ועולם דמיוני
 

subatoi

New member
אבל השחיטה היא לא חלק מהחיים.

היא חלק רק מהחיים של מי שרוצה לשחוט.
אפשר להסתדר בלי לענות בעלי חיים ובלי לאכול אותם. זו בחירה של כל אחד מאיתנו. גם שלך.

אין שום קשר לטבע או לחתולים. זו עובדה.
 

gs1234

New member
חלק מהטבע כולל גם אכילת בשר???

הטבע הוא גם הטבע האנושי, והיכולת של בני האדם לשנות את סביבת חייהם כך שתתאים לצרכים שלהם, וזה משהו שהם עושים טוב יותר מרוב בעלי החיים האחרים. אף אחד לא דחף את בני האדם לתוך קירות בטון ואורות ניאון - הוא דחף את עצמו לבתים בנויים שיספקו לו מחסה מאיתני הטבע ומבעלי חיים אחרים. האדם למד להיות יצור רציונלי, בניגוד לבעלי החיים האחרים, שעוד לא הנפיקו לנו סופרים, ציירים ופילוסופים. בטבע בעלי החיים אוכלים גם את בני מינם - אז אנחנו גם צריכים לקבל קניבליזם כדבר "טבעי"? (כמובן בתנאי שהנאכלים גודלו בתנאים מעולים.)
 

סיוון 126

New member
אם היית יודעת

שישנו מקום בו חיים 2 מליון בני אדם וכל יום ניצודים שם 50 אלף בני אדם ע״י אריות. האם היית נחלצת לעזרתם ? בוודאי שכן. אם כך למה את לא נחלצת לעזרת האנטילופות ומונעת מהאריות לטרוף אותם? אם זה כל כך נורא בוא נדלל את האריות. הפתרון הנו גידול בעלי חיים במשקים חופשיים. בלי הפרדה ובלי בלבולים
 
לא הבנתי

את רוצה למגר את כל החיות הטורפות?
אריות לא יכולים לבחור שלא לטרוף, ואין להם מוסר. בדיוק בגלל זה אנחנו לא משווים את עצמינו לאריות.
בני אדם כן יכולים לבחור שלא לרצוח, משום שלבני אדם יש מוסר.
אריות יכולים להתקיים ללא בשר, אם בן האדם, שיש לו טכנולוגיה מדהימה, ייתן להם לאכול אוכל צמחוני שעוצב בדיוק לצרכיהם, אבל בלי האדם האריה לא יכול לחיות ללא בשר.
האדם, לעומת זאת, אפילו לא צריך את הלהטוטים הללו, משום שיש לו היכולת לעכל צמחים ולקבל מהם את שדרוש לו. ניתן לחיות בבריאות מלאה בכל גיל ובכל שלב בחיים על מזון מן הצומח בלבד.
אם כך- לאריה אין ברירה, וגם לו הייתה לו- הוא היה צריך שתהיה לו האפשרות של המוסר האנושי, ואין לו. ואילו לאדם יש ברירה שכן הוא יכול לאכול צמחים ולחיות חיים טובים, וגם יש לו מוסר.
 

סיוון 126

New member
האריה לא יכול לבחור אחרת

זה נכון. אריה אחד אוכל כ 600 חיות חמודות ומתוקות בחייו. הוא נותן להם לפרפר כ 5 דקות עד שהן מתות. אם כך ולפי ההגיון שלך למה לא יהיה נכון לדלל קצת את אוכלוסיית האריות? למה כי הם לא מבינים את האכזריות שבמעשיהם? זה מצדיק שטורף אחד יהרוג 600?
למה האדם לא יכול לטרוף? כי הוא מבין?
 

סשה87

New member
אני חושב

שבן אדם שגידל בכבוד אמיתי כבשה כל חייה - יציק לו לערוף ראשה בסוף. לא יהיו רבים שיסכימו לכך. אם יסכימו, לבסוף ידרדר יחסם לבעלי החיים בעודם חיים. אם את מעבירה את תפקיד העריפה לאדם אחר - שוב נוצרות כל הבעיות של הטיפול הלקוי במהלך המשימה החגיגית ומסביבה.
&nbsp
שימי לב שגידור בעלי חיים, רעיית צאן, אינם "טבעיים" באותה מידה שחקלאות אינה "טבעית". לא ברור אם כך למה יש לערב את המילה "טבע" בהחלטה כיצד עליי לנהוג.
 
זה לא נכון

זאת אומרת, זה תלוי איזה אוכל זה.
ונא לפי המחירים שלו. מסכימה אתך ששק אוכל שאני קונה לחתולי הרחוב שלי (18 קילו ב 100 ש''ח) זה אוכל כמעט ללא ערך תזונתי- המטרה היא לקבל הרבה ובזול ולתת לחתולים מעט שובע ותו לא.
לחתולה שלי בבית אני קונה שק של 3 קילו סה''כ ב120 ש''ח- ששם המרכיב הראשוני הוא בשר בנוסף, היא מקבלת האכלה טבעית לפעמים- שזה בשר במלוא מובן המילה.

אז איך בכל זאת זה בידיוק מסתדר? קשה לי מאוד להאמין שאוכל טבעוני אכן מספק להם את כל מה שהם צרכים. ויש המון טבעונים שכן מאכילים את החיות שלהם באוכל בשרי.
 

subatoi

New member
יש אנשים שמאכילים את החיות שלהם במזון צמחי,

למה זה כ"כ קשה מאוד להאמין?
 

purplegiraff

New member
אבל אני מספרת לך פה שחור ע"ג פורום

שאני מאכילה את בעלי החיים שבביתי במזון טבעוני,
לחיות שלום, תודה רבה, ואם תחשבי על זה- בעלי החיים המבוייתים- הגיעו לריבוי שהוא מעל ומעב לריבוי טבעי כלשהו שהיה קורה בטבע
וזה באשמתנו, בני האדם, בשל הרביית יתר בעיקר, ולכן כטבעונית אידיאולוגית אני רואה פה שתי חובות:
1. לעקר ולסרס חיות אלו על מנת להקטין ילודה ככל הניתן מהטעם הפשוט שרובן יולידו גורים לחיי מחסור סבל וסכנות ברחובות שלנו,
2. להמנע מהרג נוסף ומיותר של בעלי חיים לצורך האכלת חיות אלו, ועל כן- מזון טבעוני, כזה שבדקנו ומכיל את כל הדרשו להן, ויש מזונות כאלו, עובדה קיימת בלי קשר לשיי האמונה האישיים שלך בנידון.
בעלי חיים מבוייתים אינם חלק ממחזור בעלי החיים בטבע, אין ביניהן לבין הטורפים והנטרפים שלהן כל איזון אקולוגי כפי שהדבר קורה בחברות בעלי חיים טבעיות שבהן כמה שפחות התערבות אנושית, ולכן אין שום סיבה להתעקש לתת לחייה שגרה בעיר, בבית, ישנה בסלסילה, זוכה לתספורות חיסונים וטיפול רפואי- דווקא מזון "טבעי" (בשר) באופן מלאכותי (שהרי היא אינה צדה אותו בעצמה).
כטבעונים שרוצים להפחית למינימום את ניצול בעלי החיים לכל מטרה שהיא, ין שום הגיון או מוסריות בהצלת בעלי חיים מהרחובות ואח"כ הזנתם בבשרן של חיות אחרות שאנו מגדלים ומתעללים בהן בהמוניהן, בטח לא כשיש אלטרנטיבות מעולות.
 

subatoi

New member
הטבע הוא יפה.

מכונה ששוחטת פרות, מכלאות לפרות ולתרנגולות לכל חייהן הקצרים - כל אלה הן לא טבע ובטח לא עונות להגדרה של "יפה".

אם היו מגישים לך צוואר של פרה או תרנגולת, ספק אם היית מושיטה לשם סכין בחפץ לב כדי לבצע את השחיטה בעצמך.
אי אכילת בעלי חיים אינה קיצוניות. אכילת בעלי חיים היא הזויה. האם היית אוכלת את הכלב שלך, גם אם חי כל חייו בתנאים של חמישה כוכבים?
 
מה שבן האדם עושה אינו טבע

וזה גם מאוד לא יפה.
אריות לא שוחטים אנטילופות, הם צדים אותן, אחרי שאנטילופה גדלה חופשיה, אוכלת עשב, חיה בטבע היפה, עם סיכוי שגם לא יצודו אותה [כי לא את כל האנטילופות מצליחים לצוד]. לחיות המשק אין הפריוילגיות האלה- הן גדלות בכלובים, הן לא אוכלות עשב ולעולם לא רואות את הטבע היפה, הן עוברים מיני מינים של התעללות [לקיחת כל ולד, לא באחוזים מסויימים, אלא כל ולד מיד לאחר שנולד, הסרת איברים ללא הרדמה, צריבה בעור ללא הרדמה, כליאה במקום בו אי אפשר למתוח את הגפיים ועוד], ולאחר מכן נשחטות ב100%, כשהן מפרפרות על רצפת המשחטה. כל זה בצורה של מכונת מוות- הן יועדו לכך מראש, מראשית חייהן. וכל זה כשאריה צריך לאכול אנטילופה כדי לשרוד ובן האדם לא צריך לאכול כלב/חתול/פרה/תרנגולת/דג/עז/כבשה/תוכי כדי לחיות [עובדה שיש צמחונים וטבעונים כבר שנים רבות].
אין פה לא טבע ולא יפה.
 

סיוון 126

New member
בואו

תראו איך הבדואים מגדלים את הצאן ותסבירו לי מה לא יפה בזה. כל אנטילופה בטבע אם היתה יכולה לדבר היא היתה מתחלפת איתם
 
למעלה