אני - רק שאלה.

sheyd

New member
אני - רק שאלה.

מתוך הנחה שהקובץ שצרפתי אכן מצורף. תורן שכולל את החלוץ והראשי יחדיו, כל זה מניע קטמרן עם הנתונים הללו: Length overall: 56'-4" (17.16 m) Beam: 31'-8" (9.69 m) Draft: 2'-0"/10'-0" (.61/3.0 m) Weight: 22.500 lb (10,206 kg) Displacement: 29.550 lb (13,390 kg) Sails-m: 943 sqft. (87.6 sqm.) jib: 235 sqft. (21.8 sqm.) total: 1,178 sqft. (109.4 sqm.) לי זה נראה די קל כ-סינגל הנדד, וגם שטח מפרשים מעט צנוע, אין חבלים על הסיפון, חלוקת עומס - אין ונטות! אז בעצם כל הכח מתנקז למבנה. לא הצלחתי להגדיר רשימת יתרונות/חסרונות אבל אני מבקש את עזרתכם בהגדרה/הארה. זה קונספט או ניתן ליישום?

רמ סי

New member
תורן מנור כיחידה אחת

קימות סירות כאלו בעולם הב"כ קוספת אך סוג זה של מערכת נמצא בהן

zina71955

New member
אכן, קיימות מערכות כאלה/דומות כבר מספר

שנים. על מנת לתת תשובות מעמיקות יותר צריך עוד הרבה נתונים/תוכניות של המערכת והגוף וגם אז יהיו דברים שרק ארכיטכט ימי יוכל להתייחס אליהם. בינתיים שתי תגובות יש אבחנה בנתונים שלעיל בין Weight - 10.206 mt לבין Displacement - 13.390 mt . מאחר ו - דיספלייסמנט = משקל המים הנדחים על ידי כלי השייט קרי - משקלו של כלי השייט. האם ידוע לך לגבי ההפרש אם ה W מבטא - Light Displacement קרי משקל הגוף נטו? אם כן, ההפרש מתייחס אל מים, דלק, ציוד, צוות וזה כ 30% ממשקל הגוף - די הרבה. הדבר השני הוא שחלוץ (אומנם לא גנואה) של 21.8 מ"ר לסירה כזו נראה לי קצת קטן והשאלה שמתבקשת היא לגבי איזון והיגוי ביחס כזה שבין הראשי והחלוץ. סינגל הנדד מבחינה מערכתית - או.קיי. לדעתי עד רוחות של 30 קשר. מעבר לזה דרושים אנשי צוות נוספים או מיומנות וכושר הרבה מעבר לממוצע לשייט בודד.

lunatick

New member
טוב מראה עינים!

סירות כאלה אכן קימות (ראה תמונה בהודעה המקורית) והן קימות כבר הרבה מאוד שנים. היתרון הוא מערכת מפרשים מאוזנת ואין הסתרה לחלוץ בשום מצב. החסרונות: מחיר ובעיקר שטח מפרשים קטן ואין אפשרות להרים מפרשים נוספים (ספינקר דריפטר קוד זירו). יואב

sheyd

New member
Aerorig

אילן תודה Aerorig. נדמה לי שציינת בעבר חלק גוף עצוב שאינו להפיח בשמחה, יש הקבלה גם ל-Aerorig - "קלות התפעול" בתנאים רגילים גובה מחיר בהתאם' ה-"דלות" מקרינה לשני הכיוונים, אין שימוש נרחב - מחיר/תקלות/חדשנות והיעדר Knowleg Base לא מוסיפים, מצאתי מספר פוסטים שמשבחים אבל גם אחרים ש-שוללים, כולל אחד ש-ניסר את התורן לעיל עם מלל ארסי ומנומס. גבי המבנה - זה אכן ארכיטכט/ארכיטקט בשלב התכנון וזו מערכת בפני עצמה - הידראוליקה ושות'. במראה עיניים ראשוני נראה ממש קופת "דן חסכן" חיבל, צוות, בטיחות סיפון - ללא מתנפנפים ומתבדרים, עדיין לא מתאים מבחינת מחיר - וצבר משתמשים שעברו איתו סערה אות שתיים, דווקא המינוריות של היצרן: 56' Catamaran in composite with Aero Rig This 56' Catamaran combines unmatched single-handing ease and safety with brisk performance. Construction is foam/glass sandwich. The main salon provides complete visibility without the interruption of trusses or other shear webs. The design has four generous staterooms. The flared hulls provide more inside volume without the drag of the usual fat hulls found in popular production cats. A second one is being built in Hawaii. This design is a proven world cruiser. . Unit #1 just finished a lap around the Pacific לקוני ומסתיר - ללא מידע או הרחבה ליחידה הראשונה שצריך להתהדר בה ולדווח בפירוט. אנחנו נשאר עם ה"קלאסיק תורן". תודה ליואב - על הנקודות שהוספת וגרשון1שרשם את השם המפורש שהיה לנגד עיני אבל דילגתי - לבסוף גיגלתי כנדרש עפ"י עצתך תודה.

סיסטמתי

New member
קורט היוז הוא אדריכל ימי...

הוא מוכר את התוכניות, לא את הסירות. אגב, האתר שלו באמת לא מכירתי. היאכטה נראית נחמד לקרוזינג. לארוריג יש הרבה יתרונות להפעלה בסינגל הנדד. ובין השאר לא צריך להסתבר עם ספיניקר בגלל שהוא עדיף בהרבה על גנואה רגיל בגביות תעיף מבט פה, שאטלוורת' שהוא שם מכובד בתכנון ימי, מציג את היתרונות כולל מבחני מנהרת רוח שמציגות יכולת השגת כוח כמעט כפול ברוחות גביות מאשר הריג הרגיל. שמרנות, זה שם המשחק.

sheyd

New member
ראיתי

נתוני מעבדה הם מצוינים לשלב המקדים אמדן והתמצאות. אבל עדיין לא מצאתי נתונים של שייט אמיתי שמאמת את התחזית. סה"כ נראה טוב אבל...

sheyd

New member
תודה לכל המשיבים

יקר לנו - ואפילו לא קיבלנו הצעת מחיר עם מספרים רק ההסבר במייל היה מספיק.

למעלה