אני רק שאלה..

Q10

הינו חומר דמוי ויטמין, המסיס בשומן ומשמש כנוגד חימצון. הוא מיוצר בגוף, אך עם הגיל יצורו פוחת בהדרגה. ישנם קבוצות חולים כגון חולי לב וחולים הנוטלים סטטינים (המפחיתים יצור Q10), בהם הוא חשוב יותר.

מניעת מחלות לב

על מנת למנוע מחלת לב יש להתרכז קודם כל בטיפול בגורמי סיכון שהקשר בינם לבין התפתחות מחלת לב הוכח באופן ודאי - עישון, יתר לחץ דם, סוכרת, השמנה. טיפול ב- Q10 לא ימנע התפתחות מחלת לב באנשים עם גורמי סיכון אלו.

יויויו75

New member
אני רק שאלה..

האם תשישות היא תוצר של לחץ דם גבוה? פעילות לא סדירה של הלב? האם זהו הפורום המתאים לשאול לגבי טיפול משלים בנושא?

תשישות

יכולה לנבוע מהמון סיבות, כולל סיבות קרדיווסקולריות - כלומר הקשורות למע' הלב וכלי הדם. יש צורך בבירור מקיף הכולל פירוט מלא של התלונות, בדיקה ובדיקות עזר נלוות על מנת למצוא את הסיבה לתלונה זו.

יויויו75

New member
שלום ובוקר טוב דר

הסיבה ששאלתי היא שנבדקתי ומצאו כי לחץ הדם של אישתי גבוה מהרגיל. היא תשושה זה די הרבה זמן למרות גילנו הסביר-אנחנו לא מספיק מבוגרים כדי להתחיל להתחשב ברמת הפעילות שאנחנו עושים. שנינו פעילים מאד כל אחד לבד וגם יחד. זה זמן רב חיפשנו את הסיבה ורק לאחרונה בבדיקות אחרונות הבחינו שלחץ הדם שלה גבוה קצת. חברה תזונאית שלה הציעה לה להתחיל לקחת את הQ10 של סולגאר. אני אצרף קישור ואשמח אם תוכלי לחוות דעה מקצועית לגבי התוסף הנ"ל. תודה רבה על זמנך היקר ד'.

יתר לחץ דם

לא ציינת מה גילכם והאם יש לכם מחלות ברקע. בכל מקרה יתר לחץ דם מוגבר כערכי לחץ דם מעל 140/90 ובנוכחות מחלות מסויימות ברקע כגון סוכרת ואי ספיקה כלייתית - ערכים נמוכים יותר. על מנת לאבחן יתר לחץ דם יש צורך בתיעוד מדידות של ערכי לחץ דם מוגברים, בבית/במרפאה ורצוי לעיתים גם לבצע הולטר לחץ דם ל - 24 שעות על מנת לעמוד על לחצי הדם והשינויים בהם לאורך היממה. הטיפול ביתר לחץ דם כולל שילוב של שינוי אורח חיים - דיאטה, פעילות גופנית, הפסקת עישון וכו' וכן טיפול תרופתי. Q 10 אינה תרופה לטיפול ביתר לחץ דם.

למעלה