אני רותחת

אני רותחת

היום גיליתי שהבן שלי לא קיבל חוברת שנייה באנגלית שחולקה לפני חודשיים והם כבר בסוף. אני בהלם מההפקרות ומהאדישות של הצוות החינוכי, איך המורה לאנגלית מרשה לעצמו לתת לילד חודשיים לשבת בשיעור ולא לעשות כלום? איך הוא מצליח לעזות זאת? אחר כך שואלים למה הילדים נכשלים!!! אני בהלם מהאדישות של המחנכת, מה היא לא מתעדכנת? הוא לא ילד בכיתה ג' או אפילו ב'. אני בשוק, כסף הם מהר יודעים לגבות סליחה שאני נפלתי עליכם כך

מחשבות

New member
למרות חוסר החיבה שלי למערכת החינוך, עושה

רושם שהיתה כאן תקלה ומחדל נקודתיים ולא משהו המאפיין את מערכת החינוך. אכן, בגביית כספים הם אלופים, אבל צריך לדבר עם המורה כיצד ארע הדבר.

לא ידעתי

לפני כמה זמן הבן שלי אמר לי כי הוא לא קיבל חוברת שנייה באנגלית ושאלי למה, אז הוא אמר שהוא לא יודע. אני עזבתי את זה כך כי סמכתי על המורה, שיהיה אחראי ויביא לו את החוברת. כנראה שאין על מי ליסמוך בבית הספר שהבן שלי נימצא שם, ממש הפקרות. שמעתי עוד מקרים של הפקרות כאשר ההורים שילמו הרבה כספים והילדים לא הישתתפו בפרוייקט כחודשיים.

../images/Emo24.gif אל תתנצלי, פה זה בדיוק המקום ליפול

עלינו ככה... מסכימה איתך שזה מאוד בעיתי שהמורה והמחנכת לא שמו לב או לא התיחסו. במקביל, הייתי גם שואלת את הבן אם הוא שם לב שחילקו לכולם והוא לא קיבל (זה היה ביום שהוא היה, או ביום שהוא היה חולה, אולי?) ולהפנות את תשומת לבו שאם דבר כזה קורה שוב, שיספר לכם בבית...

חני ב

New member
מרגיז מאד אבל איפה הבן שלך בספור?

הוא לא שם לב שלכולם מחלקים ושכחו אותו?

שאלתי את הילדים בכיתה

מתי הם קיבלו ולמה בן לא קיבל, אז הם אמרו כי ביום שחילקו את החוברות הוא לא היה. בן אמר שכל שיעור הוא שאל את המורה אם הוא הביא לו את החוברת והמורה אמר שהוא שכח. בן לפני כמה זמן אמר לי שהוא לא קיבל חוברת באנגלית ואני בטחתי במורה (זה דבר שלא יקרה שוב) שיביא לו, וזהו לא שאלתי יותר שאלות. בפעם הבאה איך שבן יספר לי משהו זה יטופל מיידית על ידי, כי על הצוות החינוכי אי אפשר לסמוך.

חני ב

New member
לא נכון שלא צריך לסמוך על הצוות החינוכי

ספציפית את לא יכולה לסמוך על אותו מורה. אל תכלילי.

mazy

New member
מבינה אותך, אבל..........

קודם כל איפה את היית בכל הסיפור?? ברגע שידעת על העניין, מדוע לא הרמת טלפון למורה והזזת עניינים??? שנית, מאד חורה לי ההכללה המערכתית שלך. "הפקרות של צוות חינוכי"...???? הצוות החינוכי יכול באותה מידה לשאול איפה העירנות שלך?? ייתכן שהעירנות של המורה המסויים הזה לוקה בחסר כנראה, אבל מכאן להשליך על כל הצוות??? בפירוש לא הוגן.
אחר כך מתפלאים למה הילדים מתייחסים לצוות החינוכי בזלזול ובחוסר כבוד.

סליחה שמתפרצת- צודקת האמא בהרגשה שלה

היא שולחת את ילדה לביה"ס והמינימום זה לדאוג שכל ילד יקבל את החוברת הרלוונטית. זה שבנה לא קיבל במשך תקופה כזאת ארוכה את החוברת זה חמור מאד מאד. בדיוק בגלל סיפורים כאלו יש את הנתק בין ההורים לצוות החינוכי- זה מאכזב, זה מפחיד (היום זאת חוברת מחר אי אפשר לדעת מה) וכהורים ששולחים את היקר שלנו מכל למסגרת שכזו, למשך כל כך הרבה שעות, אנו מצפים שידאגו להם שם וכמה שיותר. הם באחריותם שם- רבאק, ילדים בכיתה א'!!! הכללה היא לא נכונה אבל היא גם בלתי נמנעת. לדעתי, את צריכה לשוחח עם המנהלת על כך. אסור לנו כהורים להרפות, מה לעשות- פעם המורים והגננות באמת דאגו לילדים, היום, הרוב דואג לתחת שלו, ולמשכורת שלו- כל השאר פחות חשוב ולא משנה שמדובר על ילדים קטנים, אמא שלי, שמטפלת בילדים אמרה לי פעם - תמיד להתערב בנעשה, לשאול ופשוט להציג נוכחות מול הצוות החינוכי (כרגע זה גננות) כי הילדים זוכים ליחס יותר טוב. מה לעשות, זה באמת כך- ניסיתי גם כך וגם כך. מטבעי איני נדחפת ואני לא אוהבת להציק וראיתי איך זה משפיע אבל אז שיניתי גישה והפלא ופלא ושלא תחשבו, מדובר על גננות מקסימות ביותר אבל עדיין.

קודם כל

אני גם עובדת בתחום ההוראה, ואוי ואוי לי אם דבר כזה יקרה בכיתה שלי. הצוות מעודכן בכל הנעשה בכיתה, המחנכת מעודכנת בכל השיעורים שהועברו על ידי המורים המקצועיים, יש שיתוף פעולה מלא בין כל המורים המקצועיים. הבעיה בבתי הספר הרגילים (אני עובדת בחינוך המיוחד) שכל אחד דואג למשכורת "העלובה" שלו ומרגיש שהוא עובד קשה ולא מתוגמל מספיק והדבר גורם לזילזול בתלמידים, כי המורים לא רוצים להיות "פריירים". אז כן אני מורה וכן אני "מלכלכת" על חברי אך בואי נספר את האמת.

mazy

New member
לא מסכימה איתך...

חבל מאד שכך את חושבת.. ואת עוד עובדת במערכת ו"יורקת לבאר ממנה את שותה".. אין לי מושג איך הגעת להכללות שאליהן הגעת. ייתכן שכך הם פני הדברים בבית הספר של ילדייך. יש בהחלט גם משהו אחר..

זאת אולי האמת שלך, יקירתי...

אבל בטח ובטח לא שלי ומכעיסות אותי הכללות מעין אלה, שעוד מגיעות מתוך המערכת. למרות המשכורת העלובה שלי... מ-ע-ו-ל-ם לא זלזלתי בתלמידים (שלי או של אחרים). אני מאמינה אמונה שלמה בעבודתי ובמערכת בה אני עובדת (למרות היותה לא מושלמת) ועושה את מירב המאמצים להפוך אותה להיות טובה יותר ומוערכת יותר. הערות כמו שלך מורידות לטמיון את כל עבודתי הקשה. לא יפה לך...

למעלה