עייפות לעומת שינה
הי, אני לא מבין מספיק בשינה, אבל מאמין, כמו שאשכר ציין, שהיא אכן נחוצה לנו (וכמו כל דבר, גם לשינה יש מידה שצריך ללמוד להכיר אותה). מה שכן, עייפות זה כבר עניין אחר לגמרי. אנחנו יכולים להרגיש עייפים ללא כל קשר לכמה שינה "הרבצנו", ולזה יש פתרונות רבים מספור. אני, למשל, נפטרתי מטונות של עייפות באמצעות שינויים בתזונה. הגוף שלי הוציא אנרגיות רבות (כלומר, התעייף) על התמודדות (עיכול) עם מזון לא בריא (לי), וכאשר גמלתי אותו מהמזון הזה, ראי זה פלא, התחלתי להרגיש רענן ואנרגטי הרבה יותר. לצד הסיבות הפיזיולוגיות קיימות גם סיבות נפשיות רבות לעייפות. מצב רוח כזה או אחר, דיכאון ומה לא. גם כאן לדברים יש מזור, וכל הקלה על הנפש יכולה להביא גם להקלה בעייפות. אמנם קראתי פעם איפהשהו על כך שלאונרדו דווינצ´י (אם אינני טועה) כמעט ולא ישן. לפחות לא שעות ברצף. כל כמה שעות (ארבע או חמש, אם אני זוכר נכון) הוא היה מנמנם 20 דקות, וכך הוא העביר את כל היממה! תאמיני או לא, פעם ניסיתי את זה. כל ארבע שעות הייתי עוצם עיניים ל-20 דקות (זה היה לפני משהו כמו 5 שנים). נחשי מה... נפלתי מהרגליים צ´יק צ´ק (וזה עוד בלי שציירתי את המונה ליזה)... לכן, עדיף לדעתי לישון, ולתת לגוף את מה שהוא צריך (מה גם שכך ניתן להינות מחלומות כיד המלך), ובמקביל לחפש את הסיבה / סיבות לעייפות ולטפל בהן. מקווה שעזרתי במעט, פיני