אני רוצה

monik00

New member
אני רוצה

לבשל למחר 1) דג נסיכת הנילוס בתנור 2) רצועות חזה עוף אשמח לקבל מתכונים ושבת נפלאה לכולם

../images/Emo19.gif נסיכת הנילוס בתנור ../images/Emo3.gif

נסיכת הנילוס בירקות בתנור חומרים צרור פטרוזיליה 1 פלפל חריף מלח, פפריקה מתוקה, פלפל שחור רסק עגבניות רבע כוס שמן לטיגון ק"ג וחצי נסיכת הנילוס שני בצלים קצוצים גס 4 שיני שום כתושות 3 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות 3 עגבניות חתוכות לקוביות אופן ההכנה מניחים את הדג בכלי שטוח. מפזרים מעט מלח גס. מכסים את הדג בתערובת מיץ לימון ומים – משרים כשעתיים. מטגנים את הבצל והשום כדקה ומוסיפים את הפלפל האדום, רסק עגבניות, פטרוזיליה ושאר התבלינים וכ- ½ כוס מים ומבשלים כרבע שעה. מוציאים את הדג מהמשרה ומניחים בכלי אפיה על מצע ירקות, ומכסים את הדג בשאר תערובת הירקות. מכסים את הכלי בנייר אלומיניום ואופים כ- 35 דקות

קפצילי

New member
טרומי, להדיוטות כמוני...

למה בדיוק את מתכוונת ב"תערובת מיץ לימון ומים" ? כמה מיץ לימון ? כמה מים ? וזה יוצא חריף ? אצלי זה חייב לצאת חריף...

וזה לא דג מרוקאי לכן זה לא חריף ...

אני אצרף לך תיכף מתכון לדג מרוקאי חריף.

הנה מתכון לחריימה (נסיכת הנילוס חריף)

מתכון: חריימה - דג חריף רכיבים: 1 ק"ג דג נסיכת הנילוס 5 פלפל חריף מיובש. ½ לימון מקולף חתוך לרבעים. ½ 1 כפות פפריקה חריפה. 1 כוס מים. 1 כף פפריקה מתוקה. ½ כפית קימל. קורט מלח. ½ כוס שמן. 4 שיני שום בינוני חתוך לחתיכות גסות. ½ צרור כוסברה 4 כפות רסק עגבניות (לא חובה). אופן הכנה: שופכים את השמן לסיר, מוסיפים רסק עגבניות, את השום, מפזרים את הפלפל החריף, מוסיפים את המלח, פפריקה חריפה ומתוקה, קימל, לימון, כוסברה וכוס המים ומביאים לרתיחה היטב. לאחר מכן את הדג פורסים למנות עפ"י הצורך, מניחים בתוך הסיר וממשיכים לבשל למשך שעה לקבלת טעם חריף יותר ניתן להוסיף פלפל "סודניה".

רצועות חזה עוף מוקפץ ../images/Emo3.gif

רצועות חזה עוף מוקפץ (המתכון הועתק מ"אכול ושאטו" - מאת השפית לימור ארדיטי מקייטרינג פטלינה ) חומרים 1 ק"ג חזה עוף חתוך לנתחים דקים מיץ משני לימונים 2 שיני שום כתושות כף עלי טימין קצוצים כף עלי רוזמרין קצוצים שמן זית לטיגון/הקפצה אופן ההכנה משרים את הבשר בלימון, שום, מלח ועשבי תיבול. מחממים מחבת ווק או טפלון כבד ומוסיפים את השמן. מניחים את רצועות החזה במחבת עד לחריכה ומקפיצים . (נשמר בקירור עד חמישה ימים)

גיריתן אותי../images/Emo3.gif

יש לי פה עוד כמעט שעה בעבודה ואח"כ בבית עד שהאוכל יהיה מוכן, הלשון כבר בחוץ
אני רעבהההההה

אוסה

New member
אגב מישהו טעם את השניצל תירס של מאמא עוף?

הוא מש לא משהו - לטעמי... אני נאמנה לטבעול...

למעלה