אני רוצה תשובה...

אני רוצה תשובה...

ואני שואל אותכם.. ותעזבו רגע עמדה אישית.. אני מדבר מבחינה חוקית ואני מקווה שאתם מספיק חכמים כדי להבדיל בין השניים.. מותר לו בכלל??? אני רוצה תשובה ממישהו שמבין.. מתיימר להבין או שייכול להסביר לי מה הולך כאן.. עד עכשיו חשבתי שאנחנו חיים בדמוקרטיה בה כל אחד יכול להצביע כאוות נפשו.. מה הולך כאן??? השרים שיצביעו נגד תוכנית ההנתקות - יפוטרו 20:05, 21 אוקטבר 2004 / ו' בחשון תשס"ה ראש הממשלה אריאל שרון הודיע היום כי שרים או סגני שרים שיצביעו בשבוע הבא נגד תוכנית העקירה יפוטרו לאלתר ע"י שרון. שרון כיוון את דבריו לשרים: ישראל כץ ועוזי לנדאו ולסגן השר מיכאל רצון. לא ברור עדין, האם השר זבולון אורלב יצביע נגד התוכנית או יעדר באותה עת מהמליאה.

EverMan

New member
מבחינה חוקית - כן.

קודם כל , אין "עילה חוקית" לפיטור שר. ראש הממשלה יכול לפטר אותו כי הוא לא אוהב את הריח פה שלו ... זה עדיין לגיטימי. שנית , ממשלה היא גוף אידואלוגי בסופו של דבר. אם שר יוצא נגד האידיאולוגיה , נגד הדרך של הממשלה , ניתן וצריך לפטר אותו.

יוֹאב

New member
ודאי שמותר לו

רה"מ יכול לפטר כל שר שהוא רואה לנכון לפטרו. יש לו מדיניות לקדם, ובמידה והשרים האלה או האחרים, פוגעים לו במדיניות, הוא רשאי לפטרם.

ואז בעצם כך הוא יכול להשיג ...

כ-ל מה שהוא רוצה בעצם... הוא יכול לקדם תוכניות שלא יהיו מוסכמות על אף אחד.. ואני מדבר איתכם על תוכניות מטורפות לגמרי כמו לתת להם את כ-ל ירושלים רבתי.. והוא ייעביר את זה למרות ההיתנגדות נכון? וכל זה באמצעות איומים על שרים.

יוֹאב

New member
ממש לא

רה"מ יכול לפטר שרים כאוות נפשו, אבל בה בעת הוא צריך לדאוג לרוב בכנסת.

למעלה