אני רוצה להתחיל...

נ ט ש ה

New member
אני רוצה להתחיל...

שלום עשיתי קורס בסיסי במכללת מרים, וכבר הכנתי 2 חצאיות ומכנסיים. אני רוצה לקנות מכונה. התקציב שלי עומד על 2500 שח (+-) אני רוצה משהו טוב, אבל מצד שני אני לא מתכננת להיות "תופרת" אלא רק לתפור לעצמי דברים ואולי לעשות תיקונים פה באזור. מה חשוב לבדוק במכונה שאני קונה? אלו דברים הם הכי הכרחיים ואי אפשר בלעדיהם? מושגים בסיסים בקניה? איזה חברה מומלצת במסגרת התקציב? (בקורס עבדתי על ברנינה, אבל אני רואה שהן הכי יקרות..) (זה קצת חבל שאין לכן פה מאמר שמדריך קניה של מכונה..) תודה לכל העונות!

שלום נטשה. באמת מוזר שאין פה מאמר כזה. לדעתי

היה פעם, וכנראה הוא נמחק. יש למישהו תובנות? אשמח למשהו מפורט שאפשר יהיה להעלות למאמרים או לשאלות הנפוצות.

עד שנכתוב מאמר כזה, אפשר להעזר במאמרים

שפורסמו בפורום אומנות שימושית ובפורום אמנות שמושית למתחילים.

נ ט ש ה

New member
../images/Emo5.gif די אכזבתם..

אני בטוחה שלכולכם יש מכונות ויש המון מה לומר בנושא.. חבל..

שש שבע

New member
למה את ירוקה? קצת סבלנות המאמר בדרך

אנשים עובדים ועסוקים... אם כל כך לחוץ לך חפשי ע"י מנוע חיפוש ותמצאי תשובות בעניני מכונת תפירה, את לא הראשונה ששואלת...

צר לי שהתאכזבת.

לי יש שלש מכונות. תעשייתית, ביתית, ואוברלוק ביתית. את הביתית אבא שלי קנה לפני 30 שנה בערך. לא ערכתי אז סקר שוק. את התעשייתית אמא שלי קנתה ממתפרה שנסגרה ובחרה אותה לפי שמצב השולחן שלה היה הטוב ביותר. האוברלוק התאים לי לתקציב. בדקתי שהוא עובד, וזהו. אז בכלל אין לי המון לומר בנושא. למעשה אין לי בכלל מה לומר בנושא. קראת את המאמרים שנתתי לך קישור אליהם?

שש שבע

New member
איך לקנות מכונת תפירה - לשירותכן..

איך לקנות מכונת תפירה לתפר ישר תופרת בלי מכונת תפירה? – איך אפשר?. אבל ברגעים מסוימים, היא יכולה להיות מעצבנת וסרבנית, לפני שקונית מכונה כדאי להגדיר את הצרכים שלנו . האם אני עומדת לתפור לאנשים? האם אני עומדת לתפור לעצמי ולמשפחתי הקרובה? האם אני בשלבי לימוד של התפירה? למי שהולך לעשות מהתפירה עסק. אני ממליצה לקנות מכונת תפירה תעשיתית לתפר ישר (מכנים אותו זינגר) ומכונת אוברלוק . ביתי או תעשיתית תלוי בתקציב ובעבודה. ואם נשאר תקציב פנוי מכונת תפירה ביתי לתפירת לולאות ומספר תכי רקמה. לאלה שרוצים לתפור לעצמם, או רק בשלבי למידה, אני ממליצה לקנות ביתית, עם הזמן אולי ימצאו צורך להוסיף מכונת אוברלוק בנוסף. אז למה לשים לב במכונה ראשונה? יהיו כאלה שימליצו על מכונה יד שניה... במכונה ביתית אני ממליצה להיכנס לחנות ולרכוש מכונה חדשה בלבד, היא יכולה להיות מתצוגה עם סריטות קלות, אבל עדין חדשה, לא משומשת. וזאת מסיבות שאפרט בהזדמנות אחרת... כמו בכל דבר רצוי לעשות סקר כללי אצל בעלות מכונת תפירה, מה יש למי, והאם היא מרוצה. אחר כך להגדיר את מסגרת התקציב.. עם שוליים קצת גמישים..ישנן.פירמות ידועות שעשו לעצמן שם של מכונות מעולות, והמחיר בהתאם... כאשר מוצאים מכונה כזו במחיר זול, צריך לבדוק ולהיזהר ממלכודת סינית עם שם מוכר... מותגים מוכרים אחרים עברו גם הן ליצר במזרח הרחוק. הן יכולות להיות מכונות מצוינות אבל יכולות להיות גרועות, כדאי לבדוק כל מכונה לגופה. כדאי לבוא לחנות עם חתיכת בד כותנה רגיל, וחתיכת לייקרה ו...מישהו שיודע להפעיל מכונת תפירה... הדבר הראשון , לבדוק שהמכונה נראית לך רצינית.. והיא מבית טוב... יש קליק ראשוני? לנסות לתפור על בד רגיל ולייקרה.. לא תופרת לייקרה? - להשאיר בחנות. לא נותנים לך לבדוק... לעזוב את החנות.. לבדוק קלות השחלה... שיש גרייפר תעשיתי... (שעושה סיבוב שלם בתפירה ולא קריס קרוס) שהחור במנוף סגור, אחרת במהירויות גבוהות החוט עלול לברוח (וזה הדפקט היחידי בסובינה הביתית שלי ) שיש מספר תפרים בסיסיים, תך יש וזיגזג, ולולאות ...רצוי אוטומאטיות.. תפרים נוספים כגון רקמה הן בבחינת תוספת ולא הכרח. שיש כמה שפחות חלקים מפלסטיק. נכון שהביתית של היום רובן ככולן עשויות פלסטיק , אבל בפנים? אני אישית גלגלי שינים מפלסטיק – לא נוגעת, איך נדע? נבקש שיראו...שני ברגים והמכסה מלמעלה מוסר,,,ורואים את כל הקישקע דבר נוסף- נושא השימון, אני אישית בעד שיטה של שימון ולא מכונה מגורזת בשימון אני שולטת, מקפידה לשמן, במגורזת? מי יודע מתי המכונה תיתקע? וכשהיא תיתקע איזה נזק זה יעשה וכמה יעלה לי? אז נכון שגריז זו המילה האחרונה במכונות, אבל הוא יכול להיות המילה האחרונה של המכונה... אבל גם אני עם הדעה הזו כשהולכת לחנות ומגלה שזהו, כולם עברו ל גריז...משתכנעת שאין לי ברירה.. חשוב מאוד ולא לוותר, על הוראות מדויקות של הפעלה, והדרכה אישית... חשוב מאוד...אחריות של 5 שנים ... לא נותנים? לא לקחת מכונה... לכל מכונה צריך להיות ספר הדרכה מצורף , לבדוק שיש בעברית, או בשפה אחרת בה אנחנו שולטים...... ראית מכונה ממוחשבת ונורא בא לך עליה? לא עכשיו בשלבי למידה ...חבל על הכסף, ועל המכונה...

innocence

New member
תודה רבה!

אל יש לי כמה שאלות.. מה הוא גרייפר? ולמה סיבוב שלם הוא טוב יותר מקריסקרוס(אני לא בקיאה במנוחים האלו^^;). ולמה הכוונה ב"חור במנוף"? אני אמנם לא מתכננת קנייה של מכונה בקרוב (יש לי גם אחת של זינגר וגם אחת של ברות'ר שעובדות טפו-טפו כמו שצריך) אבל אני תמיד שמחה לדעת וללמוד יותר.

טרהקוטה

New member
אני שוב רוצה להמליץ

על מה שעבד בשבילי - מכרז באינטרנט. הגעתי למכרז כזה לפני שנה בדיוק, עם אותו תקציב כמו שלך, פחות או יותר, וצרכים מאוד דומים. ידעתי שאני מתעתדת לתפור רק (למה "רק"?) לעצמי, אבל רציתי מכונה שתעשה את זה היטב. התקופה הנוכחית ממש אידיאלית למכרזים באינטרנט, כי אנשים נמצאים אחרי ההוצאות הגדולות של פסח ואין לך הרבה מתחרים. בחרתי מכונה מקסימה ומוצלחת של ברנט, מבית ברנינה, והטענה היחידה שיש לי כיום היא שהדגם שבחרתי משוכלל מדי לצרכים שלי, וכולל כל מיני סוגי תכים דקורטיביים שאני לא משתמשת בהם. אחרי שהזמנתי וקיבלתי את המכונה נוכחתי שנשלחה אלי בטעות חשבונית של מישהי אחרת. התקשרתי לספק, והבעיה טופלה ביעילות ובמהירות. באותה הזדמנות ביקשתי הדרכה לעבודה על המכונה, וקיבלתי כתובת וטלפון של נציג שלהם במקום מגוריי, שהדריך אותי ללא תשלום במשך כמה פגישות. במקרה הספציפי שלי, לא נראה לי שהשירות של קנייה מהאינטרנט נפל במשהו משירות של קנייה מחנות, ואני מאוד מרוצה מהמכונה שלי (ומהמחיר שהשגתי).

טרהקוטה

New member
בשמחה, רק תאמרי מה את רוצה לדעת

וכבר אני מסגירה הכל. יש סיבה שאני לא עובדת בשירותי הבטחון. את שם המכונה לדעתי כתבתי, ואת שם האתר ממנו הזמנתי אני לא בטוחה שאני זוכרת.

שש שבע

New member
קניתי לא פעם באינטרנט, לפעמים הייתי מרוצה

אבל לפחות פעמיים קניתי זבל של מוצר, שנראה מאוד יפה בתמונות ובתיאורים, במקרה אחד לא קיבלתי אפילו חשבונית ולא יכולתי לקזז מס תשומות כי זה היה מוצר לעבודה. ולא היה עם מי לדבר. לפעמים היה מוצלח, מכונת תפירה? לא באינטרנט....אלא אם את מכירה כבר את המוצר ראית וניסית אצל מישהו ואת יודעת מה לקנות. בעצםן ככה זה בכל המוצרים.

למעלה