שהעולם יתנהל על פי רצוני
שלום לך פנתרית,
אנו מלוות אותך מימיו הראשונים של הפורום.
את מעלה נושאים שונים, מכיוונים שונים, בסגנונות שונים (מידעי, רגשי, ספרותי, זועק לעזרה, מושיט יד לעזרה, נעלב ומעליב, אמפטי ומעודד).
מעבר לכל הנושאים, נראה שעולות שתי תימות החוזרות על עצמן:
1. את אכן מציב לעצמך רף גבוה מאוד בכל התחומים, ומכניסה את עצמך מראש לעמדה של אכזבה והרמת ידיים, ובכך נותרת בודדה, ללא עבודה, ללא בן/בת זוג, ללא חברה. מאוד חבל. יש כל כך הרבה עבודות שיכולות להביא לך תעסוקה, סיפוק והנאה, גם אם אינן נחשבות לטופ שבטופ ברשימת העבודות היוקרתיות. יש כל כך הרבה גברים או נשים שיכולים להביא לך סיפוק, אהבה ושמחה בזוגיות, גם אם אינם ברשימת הטופ שבטופ ביופי של גוף ונפש. יש כל כך הרבה נשים שהיו יכולות להיות לך חברות טובות, לבילוי, להנאה, לשיתוף. גם אם אינן בטופ שבטופ בקריטריונים שאת מציבה עבורן.
2. את רוצה שהעולם יתנהל על פי דרכך, ובאופן מאוד מדויק. אם לא - לא צריך את העולם הזה. קצת הסברת. כתבת שהתחנכת ל"שבי ואל תעשי, הכל ייעשה בשבילך". אז אולי (רק אולי...) היה נהדר אם זה היה עובד. אבל את כבר ילדה גדולה, ואת רואה שזה לא עובד בשבילך. בן/ בת הזוג הנכספים לא מגיעים מעצמם, העבודה המאוד מכובדת לא מגיעה מעצמה, החברות העונות בדיוק לצרכיך לא מגיעות מעצמן. גם ההצלחה בלימודים לא הגיעה מעצמה. בעולם הזה צריך לעבוד כדי להשיג דברים. ובינתיים זה העולם שאת ואני וכולנו חיים בו. אני לא מכירה עולם אחר. לא בתחום המציאות. אולי בעולם הפנטזיה. אולי בעולם המלוכה והקיסרות.
את נשמעת אישה חכמה ומוכשרת, שיכולה לעשות כל כך הרבה מעבר למה שאת עושה. לצערי, נראה שחששה של הסטודנטית הצעירה, שכתבה כאן הערב, שמתממש אצלך. פוטנציאל לא ממומש לנצח.
את אישה בוגרת, אבל לא מבוגרת מדי. קחי את עצמך בידיים ותעשי שינוי כלשהו. תבחרי. משהו. אחד. קטן. הקו הישר שלך, שאת כל כך בטוחה בצדקתו ואין בלתו, לא מוביל אותך לשום מקום.
אני לא מציעה לך להתפשר. אני מציעה לך לסטות מעט מכיוונו של הקו הישר הזה. יש עוד הרבה כיוונים טובים ואפשריים, שאולי יובילו אותך למקום אחר. טוב יותר. כי נראה שהקו שלך מוביל למבוי סתום.
פנתרית, לפני שאת נעלבת וכועסת, אנא קראי שנית את דברי. הם באמת באמת מגיעים ממקום אוהד ואמפתי ואכפתי לכאביך ולבדידותך. אני מאמינה ובטוחה שאת יכולה לעשות שינוי. אחד. קטן. כלשהו. קצת סוטה מהקו הישר שהתווית לעצמך.
מאוד אשמח לשמוע על השינוי שבחרת לנסות ועל התנסותך.
באהדה רבה, וב-ה-צ-ל-ח-ה !!!