אני רוצה להגיד...

החתולה

New member
אני רוצה להגיד...

העוול הכי נורא לנשים בא לנשים... פמניזם?? לא תודה. אני מסכימה עם הרעיון של שוויון בעבודה ושכר.. אבל אותן יפות נפש משדולת הנשים הן בעצמם הפכו את הנשים לסקטור חברתי... נשים? סקטור חברתי? ממש לא!! נשים מהוות כמחצית מהאוכלוסיה ואין לראותן כקבוצות מיעוט!! ומה דעתכן פמניסטיות יקרות על אישה נפלאה כמו פנינה רוזנבלום? אתן מגחכות נכון? טעות בידכן... מה עשתה שדולת הנשים המהוללת למען נשים שרצו לקריירה פוליטית? היא עוזרת רק למי שמוחקת מעליה כל סממן נשי... על פנינה רוזנבלום הן צחקו.. למה? אני לא רוצה להיות חלק מקבוצה כזו... אישה לאישה זאב.. אני גאה להיות אישה ונשית אבל אני לאמוכנה שמישהו יגיד עלי שאני כחלק מקבוצת מיעוט או סקטור חברתי.. אני מוחה!

טל קר

New member
אתחיל ואומר, שקשה מאוד לדון עם

מישהו ששואל אותך משהו, עונה במקומך, ואז גם מגנה אותך על מה שלכאורה אמרת. לא חיכית לתשובתנו על פנינה רוזנבלום, כבר החלטת שאנחנו נגד, וכבר יש לך גם מה לומר על זה. אז לשם מה נכנס לפורום? כדי לשאול ולענות לעצמך את לא צריכה לוח דיונים. שנית, שדולת הנשים המהוללת עושה הרבה נשים, לו תבדקי במקום להסתפק בלקרוא לה מהוללת, אין ספק שהידע שלך במה שהיא עושה ישתפר פלאים. אם אסתכל באקראי בעלון האחרון של השדולה, אוכל לראות את המעשים הבאים: א. מחקר ודיווח על המצב. למשל השדולה היא שאספה ופרסמה את דו"ח הנתונים לשנת 1999-2000 על מעמד האישה בישראל. מרכז המחקר של השדולה מתכנן מחקרים על נשים בעולם ההיטק, מעמד נשים המועסקות דרך חברות כוח אדם, נשים בעקבות המשבר הכלכלי בענף הטקסטיל, ונשים בצה"ל. דוגמא נוספת: שדולת הנשים בישראל עומדת ברשות הוועדה לבדיקת מסרים שוביניסטים במשרד החינוך. ב. תוכניות למען נשים. למשל תוכנית הלימודים להעצמת נערות נ.מ.ש נערות מובילות שינוי, תוכנית שפועלת כרגע ב17 בתי ספר, מיועד לנערות בכיתות י´ עם תוכנית לימודים שתכלול חינוך ופיתוח למנהיגות, פגישות אישיות עם חברות כנסת ונשות ציבור ועוד. פרויקט אשת חיל - מועדונים לתמיכה באישה האתיופית. ג. יש תאים באזורים שונים שעושים פעילויות שונות. למשל תא מודיעין - חברות התא עוסקות בפרויקטים בקהילה כמו העצמת נערות, חינוך לשוויון והפעלת שירות יעוץ לאזרח. תא נצרת עלית ומגדל העמק- תא זה הקים קבוצת תמיכה לנשים בתהליכי גרושין. ד. קידום חוקים. כמו חוק פקודת מס הכנסה. חוק פיצול חופשת לידה. חוק לתיקון דיני משפחה. למשל בחוק האחרון השדולה נקראה לסייע למען החוק ביום העצבה בכנסת, הוכן נייר עמדה לחכים ודוברת השדולה הפעילה לובי למען החוק. חוק עידוד נשים בעסקים, חוק הפריה חוץ גופית. ה. ארגון הפגנות. ו. לחימה בפרסום פוגע. ז. קיום מחלקה משפטית של שדולת הנשים שעוזרת לנשים במצוקה אישית, צרות במקום העבודה, פיטורין שלא כחוק, זכויות וחוקים. ח. קורס למנהיגות ומנטוריות של שדולת הנשים. דוגמא לשלוש מבוגרות הקורס: ליאורה מינקה יו"ר אמונה ישראל, ויוי וולפסון סגנית ראש עירית גבעתיים, טובה בן יוסף ראש מועצת הנשים בגדרה. ט. ארגון כנסים. אז לפני הזלזול, באמת כדאי לבדוק. ממתי נשים הן לא סקטור חברתי? אז מה אם הן מהוות מחצית מהאוכלוסיה. קבוצת מיעוט לא מוגדרת רק מספרית אלא גם מבחינת מה קורה בפועל. תסתכלי כמה חברות כנסת יש. תסתכלי מה אחוז המנהלות. תסתכלי מה אחוז הנשים שמלמדות באקדמיה, להבדיל משלומדות באקדמיה. תסתכלי על תפקידי נשים בצבא. תסתכלי על תפקידי נשים במסגרת הדת. ותגידי לי בעצמך, אם הנשים הן קבוצת מיעוט או לא. בקיצור, לפעמים אכן אישה לאישה זאב. לדעתי את כאן הזאב.

החתולה

New member
אני?

זאב?.. ממש לא. גם פה את טועה... אני שואלת כדי לקבל תשובות מהאנשים שאני מניחה מתמצאים קצת יותר ממני בנושא. אבל להגיד שאני ממש לא יודעת כלום? זה לא כל כך נכון... אני כל כך כעוסה דווקא בגלל שאני עומדת בפה פעור מול עוולות שנעשים לנשים בהיותן נשים. אני נגד העובדה שנשים מיוצגות בחברה כחלק מסקטור חברתי כי לדעתי זה מחזק את השוני את העובדה שהן צריכות תנאים מיוחדים. אבל מצד שני אני גם כעוסה שבגלל המצב נשים כן זקוקות לצערי לתנאים מיוחדים. אני סטודנטית, ובתור אחת שכזאת בכל הזדמנות שיש לי לעשות עבודת מחקר או כל דבר אחר זה הנושא אני בוחרת בו. לצערי, באחד הנושאים שחקרתי על נשים בעידן הפריימריס וסיכויי בחירה וכדומה הופתעתי לגלות שדווקא אותה שדולת נשים שאת כל כך בעדה מוכנה לקדם נשים שהן תואמות להגדרתה כארגון "נשים". המאבק הוא לא פשוט ולפעמים אני תוהה איפה להתחיל, אבל אני לא זאב, אני פשוט מציגה צד שונה משלך כי לדעתי, היכולת לבקר ארגון כזה ולראות איפה הן טועות זה בגר יתרון כלשהו. קיבלתי את דבריך, רשמתי לעצמי דברים שבאמת אני מודה, לא ידעתי. אבל זה לא נגמר בזה. אולי את תגידי לי, אולי יש עוד סיבות למה אין נשים בתפקידי מפתח... יכול להיות שזה בגלל השיוך החברתי? אני לא חושבת, למה? כי כבר אמרתי שאני לא רואה את הנשים כחלק מסקטור כזה. אולי תעני לי את?.. ואגב, תודה על התגובה שלך, היא רצינית ואי לכך לא ממש מבטלת את מה שאני הבעתי.

למעלה