אני רוצה להבין...

אני רוצה להבין...

מי שייך למחנה? מי רואה את עצמו ודעותיו במרכז המדיני ביטחוני?!(ואני מתכוון לנוער) לכלכלה הליברלית ומדינה ליברלית ומתקדמת ללא כפיה דתית? אני שייך למחנה זה

רוני13

New member
איפה אתה רואה כפייה דתית?

מישהו כיוון לך אקדח לרקה ואמר לך:"תניח תפילין". זה שהחנויות מוכרות כשר זה מבחירה שלהם בלבד...כי הם יודעים שהם רק מרוויחים מזה. תסביר איפה אתה רואה כפייה דתית?

Fleddermaus

New member
איפה?

בזה שחייבים להתחתן על ידי רב (אם אתה יהודי) בזה שלדתיים (אורתודוכסיים) קל הרבה יותר לאמץ, ולעיתם אפילו בלתי אפשר ההיפך. בזה שהגיור הוא בידי הרבנות הראשית, וכל גיור אחר לא מתקבל, והרשימה עוד ארוכה מאוד. אתה יכול לומר שאתה תומך בכל הדברים הללו, אבל מדובר בכפייה.

רוני13

New member
שיהיה...נראה שאתם מאוד סובלים!

רגע,איזה עוד גיור אתה יכול לעשות? אתה רוצה לתת לאיזה מוסכניק בעל תואר שני במכונאות לגייר אנשים? ומה זאת אומרת לאמץ? לאמץ מה? מה לעשות נולדת במדינה יהודית שהוקמה כדי לשמור על היהודים שנשארו ואתם פשוט מבקשים לבטל את כל זה-ואז הקמת מדינת ישראל הייתה חסרת משמעות.

באמת?

זה האפשרות היחידה? מה עם גיור קונסרבטיבי? או רפורמי? הזרמים הללו יהודיים בדיוק כמו האורטודוכסים. מה עם זה שאני לא יכול להתחתן עם מישהי שהיא לא יהודייה? וחיפשת כפייה דתית בכשרות במסעדות? למה מתן כשרות תלוי בזה שהמסעדות לא יהיו פתוחות בשבת? ואימוץ של מה? תחשוב קצת....אני אתן לך רמז- זה מתחיל ב"יל___"

Fleddermaus

New member
מי שמך להחליט?

בינתיים, רוב היהודים הדתיים בעולם הם רפורמים או קונסרבטיבים, "יחיד ורבים-הלכה כרבים".

noamgk

New member
רק שרובם לא יהודים...

"יחיד ורבים - הלכה כרבים" ו"אחרי רבים להטות" אלו משפטים שמיוחסים לבתי דינים ולסנהדרין.

Fleddermaus

New member
רפורמים וקונסרבטיבים הם לא יהודים?

טוב לדעת... בינתיים, "יחיד ורבים הלכה כרבים" מופיע בהרבה מחלוקות במשנה, בהקשרים שונים ומגוונים.

noamgk

New member
לא כולם,

אבל כל מי שעבר גיור רפורמי הוא לא יהודי, ואני משוכנע שרובם לא יהודים כלל. מחלוקות במשנה - מחלוקות חכמים - בתי דינים וסנהדרין. מה הבעיה? בטח לא קשור למה שאמרת...

Fleddermaus

New member
למה לא? מה אתה יודע על גיור רפורמי?

בוודאי יותר הלכתי מהשטויות של הרבנות הראשית, שאין להם דבר וחצי דבר עם הלכות גיור. וזה בחלט קשור, כי יש כאן מחלוקות בין פוסקים ובין זרמים.

Fleddermaus

New member
גיור רפורמי בקצרה:

(מתוך אתר התנועה ליהדות מתקדמת): "המועמדים לגיור מתראיינים אצל אחד מרבני מר"ם. אם שוכנע הרב בכנות כוונת המועמד או המועמדת הוא ממליץ לפתוח בהליך גיור לפני בית הדין לגיור. בית הדין בהרכב של שלושה רבנים מראיין את המועמד/ת. אם הם מוצאים שאכן כוונתו/ה רצינית, הם מפנים אותו או אותה למורה או רב מהתנועה על מנת שינחו אותם בלימודים. גיור על פי היהדות המתקדמת בישראל כרוך בלימוד ממושך הכולל הכרת היהדות על גווניה השונים, ההלכה, המסורת והמצוות. תקופת המקובלת נמשכת כשנה, תלוי בזמן שיכול/ה המועמד/ת להקדיש ללימודים, או בידע קודם - כמו למשל מגורים בישראל שנים ארוכות וכד'. הלימודים מתקיימים, עד כמה שאפשר, בשפה הנוחה למועמד/ת. שנה זו נועדה לאפשר למועמד/ת לחוות במלואו את מחזור השנה היהודי, להשתתף באופן סדיר בתפילות בבית הכנסת ולקיים טקסי יהדות בבית. בתקופה זו נלמדים פרקי הלימוד השונים הכוללים בין השאר: מחזור השנה היהודי, מעגל החיים היהודי, תפילה ומנהגי בית כנסת, היסטוריה יהודית, עולם המחשבה היהודי וההבדל בין יהדות לדתות אחרות. לאחר השלמת הלימודים עומד/ת המועמד או המועמדת במבחן בפני הרכב בית הדין. אם עמד/ה בבחינה, מתבצעים ההליכים הפורמליים של הגיור." לשם ההשוואה, הגיור של הרבנות הראשית כולל מעקב צמוד של שנה בה נכפים על הגר חיים חרדיים מלאים (מה שלא נופל תחת "מקצת מצוות קלות ומקצת מצוות חמורות", אלא ממש כפייה מוחלטת), נאסרת עליו אינטראקציה עם אוכלוסייה חילונית או לא-יהודית, הוא נמא תחת פיקוח כזה במשך כשנה לפני הטקסים ההלכתיים המחייבים (טבילה ומילה לגבר, טבילה לאישה, בפני בית דין). מה הרווחת? זה גם לא הלכתי בעליל וגם מיותר.

noamgk

New member
שים לב לפרט קטן, ממש מזערי,

שבכל מקום שכתוב שם "רבנים", "יהדות", "הלכה", "מצוות". כל אלה פשוט לא הולכים לפי התורה (ואני מתכוון לתורת ה'). "לא הלכתי בעליל וגם מיותר" - את חוות הדעת שלך תשמור לעצמך. רבנים (אמיתיים, כן?) הולכים לפי ההלכה, ולא לפי מה שנראה לך כהלכה.

Fleddermaus

New member
לא הבנתי אותך.

מי לא הולך לפי התורה? לומדים בקורס הגיור את מה שכתוב שם ואת הפרשנות על זה, מכיוונים שונים. מה הגר לוקח מזה לחייו, זה כבר עניינו הפרטי. כתבת: "רבנים (אמיתיים, כן?) הולכים לפי ההלכה, ולא לפי מה שנראה לך כהלכה." דבר ראשון, תמתן את ההתנשאות אם אתה רוצה להתדיין. שנית, אני מציע לך ללמוד קצת על הלכות גיור לפני שאתה קובע קביעות דביליות.אני למדתי הלכות גיור על פי המקורות היהודיים, ואני יכול לומר לך בוודאות שאין קשר בין הלכות גיור לבין גיור של הרבנות הראשית.

noamgk

New member
אני גם לא מבין אותך.

"לומדים בקורס הגיור את מה שכתוב שם ואת הפרשנות על זה, מכיוונים שונים. מה הגר לוקח מזה לחייו, זה כבר עניינו הפרטי." התורה היא לא איזה משחק או איזו תרופה - זו דרך חיים, אתה לא יכול לתת אותה לבנאדם ולומר לו: יש לך את זה, ואת זה, ואת זה. תבחר. אתה יכול לבחור רב, אתה לא יכול לבחור "פרשנות" (כמובן, תלוי בדור. אתה יכול לבחור בימינו "פרשנות" של רב, אבל אתה לא יכול לומר שאתה לא מקבל את פירושיהם של הרמב"ם או רש"י). אני לא מתנשא, ואם נבע מדבריי שכן - אז אני מצטער. בסך הכל הדגשתי שאני מתכוון לרבנים אמיתיים, ולא ל"רבני" הצעצוע הרפורמים (שוב, זו לא התנשאות אלא המציאות כמו שהיא, אין לי מילים אחרות לקרוא לאנשים האלה. אני לא מסוגל לקרוא להם "רבנים" כמו שאני לא מסוגל לקרוא לערבים שבארץ "ערביי ישראל" ו"פלשתינים"). קשה לי לקבל את דבריך, כי אני משוכנע שאם הרבנות הראשית הייתה פועלת בניגוד לדעת התורה, היו קמים רבנים ויוצאים נגדם. לא למדתי הלכות גיור - בטח לא לעומק - אבל אני נוטה להאמין שהרבנים ברבנות הראשית (וכל אלה שבשתיקתם תומכים בהם) למדו יותר ממך. מאיזה מקורות יהודיים למדת?

GreatGTM

New member
תנ"ך

היהדות היא דרך חיים. אם הבנת את הרעיון אתה לא צריך רב שיגיד לך מה לעשות. החוקים של היהדות (כוונתי לתנ"ך, לא לפירושים) הם בשביל אלה שצריכים תשובות. את רובם לא קשה להבין. ממה שהבנת פרש את השקפת העולם שאליה מורה התנ"ך ועקוב אחריה. לא צריך רבנים בשביל זה, רק כח רצון וספר תנ"ך. לידיעתך: "אתה לא יכול לתת אותה לבנאדם ולומר לו: יש לך את זה, ואת זה, ואת זה. תבחר" - תכיר בזה שכ- 30% מהיהודים בארץ עושים את זה. קוראים להם "מסורתיים".

noamgk

New member
התנ"ך הוא לא כל התורה.

אין פה "רעיון" במובן הפשוט של המילה, המובן שאתה מתכוון אליו. אתה צריך רב שיגיד לך מה לעשות, כי רב יודע תורה יותר טוב ממך ("עשה לך רב"). החוקים של היהדות? אין חוקים ביהדות. (ואני לא ציני, יש פה גם מסר די ברור בנוגע להשקפתך על התורה...) שוב, התנ"ך הוא לא כל התורה. התורה היא גם תורה שבע"פ, הלכה למשה מסיני שלא נכתבה. המשנה, הגמרא ותקנות חז"ל הן לא פחות מהתורה שבכתב! (לעיניין קיומן וחשיבותן.) מסורתיים - בכלל לא אותו דבר. מסורתיים הם אנשים ששמרו על מנהגים מסוימים מבית אבא (או סבא...), ולא אנשים שבאו מרקע לבן ודרשו ללמוד ולהתגייר (לעינייננו).

למעלה