אני רוצה כזה

greenmouse

New member
אני רוצה כזה

זה מה שאני רוצה, כזה! מיכל , נכנסתי לאתר שלך וזה המשפט הראשון שעלה לי לראש. אני מחפש את עצמי כבר הרבה זמן, לדעתי מיום שנולדתי, ולא מצליח למצוא, להתחבר, להאמין...כל מלה תופסת. כן, גם עם פסיכוליגים עברתי התנסויות (ועדין) אבל לא מצליח למצוא. אני מחפש את האקמול שיעזור לי, ככה בטיק טק. אין לי סבלנות לנסיונות ארוכים. אני מרגיש כל הזמן שאני הולך בתלם מקביל כבר יותר מדי זמן. העניין הוא שכל פעם שאני מתחיל להתקרב, יש איזה גמד שמתעורר אצלי, וכמו "השוטר טוב" מתחיל לדכא אותי ברכות." בשביל מה לך ..עזוב,,,מה להשתנות עכשיו??? לך תדע לאן תגיע...פה אתה אולי לא מרוצה אבל אתה רגיל ומכיר (וזה הכי מפחיד אותי)...." בקיצור כמו שכתבתי, אני נמצא במקום הלא נכון. אני מחפש את השלמות עם עצמי - או לאהוב את עצמי או להשתנות ולאהוב את השינוי. נשבר לי להיות תקוע באמצע. חסר לי אומץ לדעתי.

greenmouse

New member
הייתי בכמה כאלה

לא עזר וגם לא אהבתי את שיטת העבודה/טיפול הזו

אומץ! ../images/Emo45.gif

בימים האחרונים אני עובדת עם הרכיב הזה גם בתוכי
(לא בהקשר שבו אתה מתאר, אלא בהקשר של ממש להיות לגמרי מה שאני, וממש להביא את עצמי כמו שאני) נחזור אליך - האומץ להשתנות!!!! זה כיף לכבוש את המקום הזה. אולי תבדוק באופן יותר ספציפי מהם הפחדים משינוי? מה אתה מדמיין שתהיה? או לאיזה אדם אתה מדמיין שתהפוך? נ.ב נהניתי מאד לקרוא את כל ההודעה שלך.

greenmouse

New member
זה לא בעיה-

כבר יש את התשובות בארסנל. "אולי תבדוק באופן יותר ספציפי מהם הפחדים משינוי?" זה פשוט. הפחדים מתחלקים לשניים 1. פחד משינוי כלפי הסובבים אותי. הורים אחים, אישתי והילד (השניים האחרונים). הם מכירים עכבר ירוק מסוים ואולי יפגעו מהשינוי. מה אם אני אגלה שפתאום כל החבילה לא מתאימה לי? זה הכי מפחיד. 2.מי זה הבחור החדש שאני אגלה/ שאהיה? איך אני אדע להתמודד איתו (אולי לא אצטרך כי אני זה הוא. אבל זה מחזיר אותי לסעיף 1) "מה אתה מדמיין שתהיה? או לאיזה אדם אתה מדמיין שתהפוך?" זה קצת יותר מורכב, כי פחות או יותר אין לי מושג. אולי הוא יגשים לי כל מני פנטזיות ורצונות שאני לא העזתי. אולי הוא יגיד לי "עזוב, לא רלוונטי כי כל מה שרצית בעצם זה לא אתה. יש משהו אחר..." או בכלל יגרום לי לקבל את עצמי (לא שולל את האפשרות בכלל) ולהפסיק התלבטויות ורעשים אחרים שרצים לי בראש.

greenmouse

New member
השניים האחרונים

השניים האחרונים - הכי חשובים נשמט - טעות סופר

טק טיק

New member
אני מהצד קוראת ומתבוננת,

greenmouse אני רוצה להגיד לך שפתחתי את הכרטיס האישי שלך, וזה נתן לי המון מידע עליך, אתה סגור כמו בונקר, אין עליך שום פרט. מה מפחיד אותך כל כך, קודם כל תיפתח לדברים הקטנים, ואז יתפנה לך מקום לדברים הגדולים יותר, צעד צעד, כל שינוי מתחיל בצעד אחד קטן. לפעמים לא צריך לשנות הכל, אם נוח לך ואפילו קצת במקום שאתה נמצא, כדאי לך על הבסיס הזה לבנות עוד תכונות אותם אתה רוצה. זה כמו בית קטן בערבה, בונים עוד קומה, מוסיפים עוד אורוות, סתם לשם דימוי. לא צריך להרוס את הקיים, אפשר לשפר ולשפץ אותו . בהצלחה.

אוקיי....

"1. פחד משינוי כלפי הסובבים אותי. הורים אחים, אישתי והילד (השניים האחרונים). הם מכירים עכבר ירוק מסוים ואולי יפגעו מהשינוי. מה אם אני אגלה שפתאום כל החבילה לא מתאימה לי? זה הכי מפחיד." אדם שנאמן לעצמו, שלם עם עצמו, ועבר תהליך של שינוי וצמיחה, דווקא מנסיוני מעורר תגובות מאד נעימות מהסובבים. נראה לי שזה כיף לאנשים להיות בנוכחות אדם ששלם עם עצמו. ציינת שיש בך גם פחד שאולי אתה תרגיש שהחבילה לא מתאימה לך. איזה חבילה? המשפחה? משהו אחר? לא עדיף להיות נאמן לעצמך ולהסתכל על המציאות האמיתית הקיימת? "אולי הוא יגשים לי כל מני פנטזיות ורצונות שאני לא העזתי. אולי הוא יגיד לי "עזוב, לא רלוונטי כי כל מה שרצית בעצם זה לא אתה. יש משהו אחר..." או בכלל יגרום לי לקבל את עצמי (לא שולל את האפשרות בכלל) ולהפסיק התלבטויות ורעשים אחרים שרצים לי בראש." וזה לא מרגיש דווקא כיף ומהנה אם זה יקרה? זה נשמע כמו חיים אמיתיים ומלאי חיות ואנרגיה. ----- אתה יודע מה? נניח שלא הייתי רושמת כלום. יש בך פחד. הפחד הזה לא מתריע על מצב של חיים ומוות. האם אתה מוכן להשתנות עם הפחד? לחוש את הפחד, לתת לו מקום, לתת לו להיות ועדיין ללכת על שינוי?

minac

New member
"עכבר ירוק" יקר,

כל כך מבינה את הפחד שלך מהשינוי - ורוצה לומר לך : "זה כל כך טיבעי" ! כל אחד מאיתנו פוחד לשנות הרגלים, - אתה לא היחיד שחש בכך כאשר בתוכך בוער הצורך לשנות ! לדעתי, אתה כבר התחלת בשינוי בעצם הכתיבה שלך באתר - בעצם האמירה שלך : "נשבר לי להיות תקוע באמצע" ! יש לך את האומץ להגיד את הדברים 'קבל עם ועידה 'ולבקש עזרה. אתה מציין, כי בעבר פנית לפסיכולוגים וחווית התנסויות שונות בעניין - התמקד בחוזקות שלך, בכוחות שנמצאים בתוכך, שכבר השתמשת בהם וגייס אותם כעת. מכיוון שאתה כותב: "שאין לך סבלנות לנסיונות ארוכים". הייתי מציעה לך להתנסות באימון coaching , מסגרת קצרה ויישומית שמאפשרת לך לממש ולהביא את עצמך לידי ביטוי מלא בחייך בתחום בו אתה בוחר. תפקידו של המאמן לסייע לך לצאתמ"הריבוע" בו אתה נמצא ולממש את השאיפה שלך ,לאהוב את עצמך" מתוך העצמת החוזקות שלך וצימצום דפוסי חשיבה ועכבות רגשיות המונעות מימך ביטוי מלא כרגע. כשלב ראשון "עכבר ירוק" הייתי מציעה לך לחשוב על דימוי אחר - דימוי בו אתה רואה את עצמך לאחר השינוי, בו אתה אוהב את עצמך ואת מי שהינך. אשמח אם תשתף אותי דרך האתר או האימל : [email protected] בשבילך מינה כהן - משה מאמנת למימוש עצמי אימון בשילוב אומנויות

למעלה