אני רוצה חוות דעת.

jako1234

New member
אני רוצה חוות דעת.

היי, יש לי ג'אקו נפלא בן 3 מדבר משחק רוקד. בקיצור הכל. הוא מלא שמחת חיים טוב לעשות חיקויים וטוב לו בחיים. עכשיו מקטנות אני הרגלתי אותו לסדר יום כזה. איך שאני בא הביתה הוא ישר עליי. בלי שלום לכולם בלי כלום יש הג'אקו עליי. אחרי שבזריזות הוא מטפס מהכלוב אל הכתף שלי. אנחנו אוכלים יחד. אני את האוכל שלי והוא על הכתף שלי אוכל את שלו. תפוח, עוף,ענביים,גרעינים וכו.. אחרי האוכל..אני יושב על המחשב. וכמובן הג'אקו עלי. אני אחרי זה רואה T.V והוא עלי (יש לציין שהוא רעב הוא פשוט אומר את זה "ג'אקו רוצה לאכול" או ישר ניגש לכלוב אל הצלחות שלו עם האוכל והמיים שלו. בסוף היום אני מתקלח וכן גם איתו על הכתף שלי. אחרי מקלחת מרעננת אוכלים ארוחת ערב. כן יחד. והולכים לישון. שישנים הוא נתלה על איזה "מוט" על המיטה שלי או ישן על הכרית שלי. שאנחנו קמים. הוא משחק לי באוזן ומדבר (הרבה) שצריך לקום. ואז יום חדש והוא בכלוב עד שאני מגיע וכך זה כמו סרט נע. הדבר הזה כך כמעט 3 שנים. שאלתי היא. האם הרגל זה תקין? אם לא מה ההשפעות של זה.. נ.ב במידה שמשהו מפריע לו יש לו גישה חופשית לכלוב או לכל מקום אחר בבית. אני לא מונע ממנו לעולם חרדת ממני או משהו כזה. לאן שבא לו הוא הולך..

sharonic

New member
להבנה ....

כל יום אתה מקלח את הג'אקו בלילה? זה יותר מדי תלות בשביל הג'אקו. מה יהיה ברגע שלא תוכל להקדיש לו תשומת לב באותה השקעה ובאותו הזמן. אז תתחיל הבעייה הוא ירגיש שמזניחים אותו וההתנהגות שלו תשתנה. עדיף לאזן את תשומת הלב סביבו. בסביבות ה-5 שעות ביום, אבל בעצם לא להיות דבוק אליו, אלא לתת לו להיות בעיסוקים/משחקים שלו בקרבת הבעלים שלו. ובעצם לתת לו להיות עצמאי ולא תלותי בבעלים שלו מכיוון שלא תמיד תוכל לתת לו אותה תשומת לב.

jako1234

New member
אוקי..

יש משהו בדבריך. שהוא יותר מדי תלוי בי. אבל נצא לנקודת הנחה שאני בא הביתה. הכלוב נפתח ...(רק שיש מישהו בבית) ודבר ראשון מה שהוא רוצה זה לשבת לי על הכתף. לא יעזור כלום הוא חייב לשבת לי על הכתף. אז מה אני יתן לו להיות נעול בכלוב שלו שאני בבית?? לגבי המקלחת. זה לא כל יום זה פעם ביומיים שלושה. ולפעמים כל יום בקיץ. זה תלוי בחום ובחשק שלי. יוצאים מצבים שחודש הוא לא מתקלח.

חוץ מלקנא בך../images/Emo13.gif, אין לי מה לאמר :)

רגע,הוא כ-ל היום איתך? או שיש לו את השעות שלו מנוחה\עם עצמו בכלוב?

tofica

New member
מזכיר לי אותי ואת התוכי שלי :)

מלבד זאת שאני לא מאפשרת לו לישון אתי בלילה, משום שזה מסוכן. התוכי יכול להיכנס מתחת לשמיכה בלי שתרגיש ולהיחנק. בלילה התוכי צריך להיות סגור בכלוב ולישון שם, זה הכי בטוח בשביל חייו.

למעלה