אני ראשונה

אני ראשונה ../images/Emo140.gif

(או שניה) לפתוח את שנת2007 בהודעה חדשה. בא לכם דיון? מה דעתכם עלינו כקבוצת לקוי שמיעה - שהדפוס הסמוי שלה זה קונפליקטים? לא מתכוונת לקונפליקטים עם הממסד כדוגמת ביטוח לאומי. אלא ... תקחו לדוגמה את דון סקוטי- בהודעות שלו עובר כחוט השני נושא המאבקים עם השומעים... לא יודעת אם מאבק זאת מילה נכונה.. אבל ברור שהוא יוצא חוצץ כנגד השומעים. הוא מרחיק לכת עד כדי שאיפה אוטופית להקמת מדינה על הירח שכל תושביה יהיו חרשים..
בקומונה אחרת, מישהו אמר, שאם הפורום מתהדר בסלוגן "לקוי שמיעה" - אני לא נכנס אליו!

hilarose

New member
דון סקוטי מגזים

אין הפרדה כזו.. אז מה הרי כולנו לקויי שמיעה שמתחלקים לחרשים וכבדי שמיעה אז אני ככבדת שמיעה הרי לא שייכת לחרשים כי מצד אחד אני שומעת ומצד שני אני לא שומעת טוב אז רדו מהקטע הזה- החיים הרבה יותר קלילים ולמרות הקושי אני לא אוהבת את הדימויים של: היא לקויית שמיעה והצליחה להיות קצינה, או לעבוד כמאמנת כושר, או שהצליחה לעבוד בפר"ח, או שעיובדת בבנק טלפוני.. הקיצר- כל אחד הוא מיוחד ואם לא הייתי אני לא הייתי מצליחה בכל הדברים האלו- נכון שאני מצליחה ועושה את זה בזכות ולא בחסד- אבל אני שונאת את הקטע של וואו היא לקוית שמיעה והצליחה.. שנאתי אגב גם שאמרו לי היי עברת ניתוח קיסרי ואת ממש ג'דאית כי את לא מוותרת ואת ספורטאית אז נכון חלק מן הליקוי שלי הוא מי שהנני ובזכות זה הצלחתי לעשות הרבה דברים שאולי בלי הליקוי לא הייתי עושה או מצליחה אבל זה אני אדע רק כשאהיה ללא המכשיר וללא ליקוי.. כרגע אני אוהבת את עצמי ככה

איקס תקשורת שומעים...

יש איקס דתות יש איקס גזענות יש איקס שחורים יש איקס יהודים יש איקס שבטים יש איקס מרוקאים יש איקס מיליונים איקסים יש איקס שומעים יש איקס כעס יש איקס גברים יש איקס שומעים יש איקס שומעים!

צלף

New member
יש קונפלייטים - וזה לא דפוס סמוי

זה דפוס סמוי למי שקשה לו להודות בכך... הבעיה הבסיסית, שלכולנו יש לקוי בשמיעה - מי פחות ומי יותר - וזה גורם שלנו החיים באוקינוס של שומעים: אנחנו מתקשים לשחות באוקינוס כזה, יש כאלו שמסתדרים טוב במיוחד כאלו עם שרידי שמיעה טובים או ירידה קלה בשמיעה ואז הבעיה קלה להם, ויש כאלו שזה מאבק יום יומי... קחו את דון סקוטי ברצינות, הוא מדבר מרחשי ליבו, אבל אני בטוח שהוא גם יודה בכך שהפיתרון להעביר את כל חרשים לאי בודד - או לירח או לפחות למצפה רמון לחיות בנפרד מהשומעים אינו פיתרון ראלי, ואני מתאר שגם אלו שמזדהים כחרשים לא ירצו פיתרון כזה, רק בארצות הברית יש הגשמה של הפרדה כזאת...כתיבה כזאת אולי זה בריחה לעולם החלומות...

אם לא ירח אז מפליגים לאי דממה..

אם היו שומעים נותנים לחרשים מדינה נטרלית..נבטל הסכמים לויתורים ירח בתמורה מדינה לחרשים או לאי דממה...לירח יכלנו להגיע כמו כלב חרש הגיע לירח או קוף חרש הגיע לירח ניסוים בעלי חיים חרשים לטיסה ראשונה לירח....חיות חרשים יחשב לאדם חרש הראשונה ביקום כדור ארץ..חרשים היו ראשונים בעולם הזה נכבשה על ידי אדם שומע שתירגם את תנ"ך...מה אפשר לחשוב שהכל יכול להשתנות ביום אחד שמשיח חרש יבוא לא יגידו יהודים משיח חרש מוסלמי לא יגידו שחורים משיח לבן חרש ....נתפלל לשקט ישמעו בשקט שומעים שיקשיבו וירגישו כמו בנאדם חרש....ליקוים שמיעה מחוץ למשחקים של שומעים וחרשים...נגיד את מי יעודדו ליקוים שמיעה לקבוצה חרשים לבנים או קבוצה ורודים בהירות שומעים משחק קרב גמר עולמי?

ליהיא2007

New member
אבל

אני עדיין מנסה להבין מדוע "אנחנו" - הלקויי השמיעה - כקבוצת מיעוט בחברה הישראלית מפוצלים ביננו לבין עצמנו.למעשה ההודעה שלי חתרה תחת העובדה שההתפצלות קיימת ביננו לבין השומעים אבל גם ביננו לבין עצמנו. לא מבינה מדוע אנחנו מפוצלים בתוכנו...מדוע אנחנו "זרים זה לזה", ואני מדברת על הקבוצות והארגונים כדוגמת בקול ואח"א ועוד... שלכל הארגונים האלו יש מצע משותף בגדול - בעיקר להשמיע את קולנו אל ציבור השומעים כדי לחלחל אל סדר היום את רעיון השילוב בחברה ככל האפשר. ואני מאמינה שיש עוד כברת דרך ארוכה יש לעשות.... אך אם נתארגן כל הקבוצות -אנחנו רק נרוויח כי קולנו יותר יישמע, דבר שיימנע את התעלמות הגופים השונים והציבור מקבוצת לקויי השמיעה. ונרשום לעצמנו פעילויות חשובות לחיזוק מעמדם של לקויי השמיעה בחברה.

ליהיא2007

New member
קיבלתי את האינפו' לכל השאלות ששאלתי

אז לפעמים טוב שיש תת-ארגונים.. תודה לצלף ..כתבת מאמר מרתק

למעלה