אני קצת עצובה...

hila218

New member
אני קצת עצובה...

בוקר טוב אתמול עשינו סקירה שניה מורחבת אצל פרופ מימון והוא אמר שיש אגן כליה מורחב 8 מ"מ אני שבוע 22+6 ואני קצת מודאגת הוא המליץ ללכת לייעוץ גנטי ואקו לב עוברי וגם על מי שפיר. יש לי שתי שאלות למישהי יש את הבעיה הזו גם כן ויכולה לשתף\להרגיע אותי קצת?.. יש לכן המלצות לרופא טוב למי שפיר ועלות הבדיקה (באיזור המרכז )?.. תודה ויום מקסים.

chamita

New member
היי הילה, גם אצלי ראו אגן כליה

מורחב בסקירה, אמנם פחות אבל בסופו של דבר עשיתי מי שפיר בגלל תוצאות של חלבון עוברי, והכל הכל בסדר ככה שאין לך מה לדאוג. לגבי מדקר, אני עשיתי אצל ד"ר כהנא ראש מחלקת יולדות באסותא ת"א, מדקר מעולה עבר בקלילות ללא כל תופעות לוואי, וגם עשינו את הפיש לקבל תשובות תוך 24 שעות.

שמש א

New member
בדיוק אתמול יצא לי לשמוע דעה בנושא

אני עובדת בקליניקה משותפת עם רופא שעושה סקירות הריון והוא סיפר שהארולוג שעובד איתו בבית החולים ביקש שהוא יפסיק להלחיץ את מיש שיש לו אגן כליה מורחב מתחת ל 10 מ"מ. הוא סיפר שמה שקורה זה שזוגות מגיעים ליעוץ גנטי 'סתם', ושם מסבירים להם שעד 10 מ"מ זה תקין. זה לא אומר שלא יתכן שיש בעיה, אבל לרוב, וזה נפוץ אל עוברים זכרים, הערכים מקבלים פרופורציות בשבועות מתקדמים יותר. בקיצור, אין סיבה לבהלה. דעתי, אם לא התכוונת לעשות מי שפיר ואין שום דבר אחר לא תקין, תתיעצי עם עוד רופא.

תּמר

New member
לבן שלי היה אגן כליה מורחב

אם זה לא בא עם עוד ממצאים חשודים אחרים - בד"כ זה ממצא תמים, נפוץ אצל בנים ולא מעיד על כלום. זה עלול להעיד על בעיה של החזרת שתן, ובגלל זה הבן שלי קיבל אנטיביוטיקה מניעתית במשך שלושה חודשים. בשילוב ממצאים כמו בעיה בלב - זה מחשיד לתסמונת דאון, לכן שולחים לאקו לב עוברי ויעוץ גנטי. אבל ממצא בודד זה על פי רוב שום דבר.

naama2712

New member
גם אצלי מצאו בסקירה המורחבת

אגן כליה מורחב, אמנם זה היה "רק" 7 מ"מ וכבר הייתי אחרי המי שפיר, אבל הרופא המליץ להיות במעקב עוד חודש. הוא כמובן הסביר שזה נפוץ מאוד אצל זכרים ומכיוון שהמי שפיר תקין אז אין לי מה לדאוג. חודש אח"כ עשינו US והאגן כליה חזר לגודל שהוא צריך ( נדמה לי שזה 5 מ"מ). בכל מקרה, יש לי עוד US בעוד חודש רק למעקב.

yafit7

New member
אחרי שזה קרה לי- תובנות

האם יש לך בן? אם כן- דעי לך שזה מאוד שכיח אצל בנים. דבר נוסף- אני הלכתי 4 פעמים לבדוק רק את התרחבות אגן הכליות. פעמיים אצל אותה אחת (טכנאית שגילתה במקרה, אבל הטכנאית מוכרת מאוד וכולם סומכים עליה), ופעמיים נוספות אצל 2 רופאיפ פרטיים מהטובים בארץ. פעמיים מתוך ה-4 נצפתה הרחבה ובפעמיים האחרים לא. מה המשמעות של זה? העובר הרי משתין. ועוברים בנים, בדיוק לפני שהם עושים פיפי הכליות שלהם מורחבים. לכן, מה שקרה לנו זה שהטכנאית תפסה את העובר לפני הפיפי, ושני הרופאים תפסו אותו אחרי הפיפי... זה הכל... ואם כן יש הרחבה: זה עדיין לא אומר שום דבר ההשלכות של זה: * תצטרכו להיות במעקב, לראות שעם הזמן זה מסתדר, אפילו עד סוף ההריון. אם לא- אחרי הלידה ניתן לעשות ניתוח כדי לפתור את הבעיה. * אומרים שהרחבת אגני כליות יכולה להיות סממן קל ביותר לתסמונתדאון. אבל אם אין שום ממצא נוסף- רוב הרופאים בכלל לא מתייחסים לזה ולא עושים מזה סיפור ב-כ-ל-ל. מה שקרה אצלי- בנוסף להרחבת אגני כליות נצפתה גם נקודה אקוגנית בלב. כל אחד מהדברים בנפרד זה סממן קל לתסמונת דאון, ועל שניהם ביחד שלחו ליעוץ גנטי. כולם (וכנראה ששמת לב לכמה התייעצויות הלכנו) נתנו לנו הרגשה שהם ממליצים על מי שפיר רק בתור כסת"ח. ואם חולבים מהם את דעתם האמיתית- הם לא ממליצים. אנחנו עשינו 2 סקירות מוקדמות אצל מיטב הרופאים+ אקו לב. אחרי הממצאים, החלטנו לא לעשות מי שפיר. לשאלות נוספות- אני כאן.

תּמר

New member
רק בנוגע לניתוח

לא צריך שום ניתוח, אלא אם כן מוצאים בעיה חמורה בכליות או בשלפוחית השתן. אם ההרחבה ממשיכה עד סוף ההריון, בודקים באולטרה סאונד לתינוק לאחר הלידה או כמה חודשים לאחריה. רק אם יש הרחבה משמעותית ועוד סימנים לבעיה אמיתית - עושים בדיקות מעמיקות יותר.

אני מסתובבת חופשי עם אגני כליות

מורחבים. זה לא כואב ולא משפיע על כלום. נולדתי עם רפלוקס בדרכי השתן ונותחתי בגיל 4. וגם אחותי אותו סיפור, היא עם מערכת כפולה שזה עוד רבע כליה עם צינור שתן שמתחבר לשופכה. היא לא נותחה. הדרך מהאבחון עד הניתוח ארוכה ולא בטוחה ב- 100%, לא ניתן לנבא לפני הלידה. אם זה בן - שימו לב בברית ואחריה שלא מתפתח זיהום בשתן או עולה החום. שיהיה בשעה טובה זה הכי חשוב

hila218

New member
תודה רבה לכולכן כל כך נרגעתי,

אפילו שזה ליתר ביטחון נראה לי שנעשה מי שפיר. הרופא גם שלח לאקו לב אז נעשה גם. כל העניין יצא קצת מפרופורציה אבל אני מניחה שזה ירגע אם הזמן והבדיקות. תודה לכולן.

למעלה