אני קצת מעצבן אבל..

עידו ט

New member
אני קצת מעצבן אבל..

רק אני שומע ברכבת באירופה "לסוע", ולא "לנסוע"? יש שם נ? כי בשירונט כתוב "לנסוע". מה כתוב בדיסק? (העטיפה שלי בבית, ואני בבסיס, כבר אלוהים יודע כמה זמן..)

Dark chocolate

New member
../images/Emo45.gifזה אמור להיות ככה

כותבים "לנסוע" אבל מבטאים את זה כ"לסוע". אתה הרי לא נתקלת בבן אדם שאומר "לנסוע", או לחילופין "תנגעי", אומרים "תגעי" אבל כותבים "תנגעי".

Dark chocolate

New member
../images/Emo45.gif

התבלבלתי

עידו ט

New member
את בטוחה בזה?

אותיות שורש נעלמות, זה מוכר וידוע, אבל זו הפעם הראשונה שאני שומע על תופעה של אותיות שנכתבות ולא נהגות בשפה העברית. נכון שבשמות הפעולה של חסרי פ ' נ' (חפ"נ) מופיעות הרבה פעמים שתי צורות, למשל לנסוע ולסוע שאנחנו דנים פה (לסוע בלשון חכמים), ליפול ולנפול, ואני חושב שגם ליגוע ולנגוע. אבל את בטוחה שכותבים אותיות ולא הוגים אותן? אגב, אני עצמי אומר לנסוע, וגם מתפלק לי לנפול מדי פעם;)

אממ...כתוןב בדיסק "לנסוע"

ואני עדייןם לא מבינה למה היא שרה "לסוע" אבל בסדר... אירווווווווווווווווווווופה

מה זאת אומרת למה/tapuzforum/images/emo3.gif

כי ככה מבטאים את המילה. אני עד היום זוכרת את שיעורי הלשון שבהן הסבירו על הנ` הנעלמת...

כנראה שהמורה ללשון שלי סתומה

כאילו לא כנראה... אני די בטוחה בזה כבר מהשיעור הראשון.. שאלתי אותה פעם אם אומרים "לנסוע" או "לסוע" והיא צעקה עליי אני לא מבינה כלום ממה שהיא לימדה...

ליטל234

New member
נכון

לימדו אותנו את זה פעם אבל לשונית אמורים לומר לנסוע.... היא נעלמת ולכן מתבלבלים במתי צריך להיות נ' ומתי לא וזה קשור לשורש, חסרי פ"נ.... חסרי פ' הפועל נ'.... אמורים לומר את זה אם מסתכלים על זה לשונית אבל זה לא כזה חשוב לנו פה....

למה נראלי אני החידיה שלא למדה את זה

וגמלי יש מורהכ מטומטמת מאוווד מטומטמת אפרופו עברית אתמול קיבלתי 90 במבחן בעברית :] למרות שהייתי צריכה לקבל 93 \=

אוףף.. זה לא חפ''נ..

בדקתי שוב... המורה אמרה שזה "לנסוע" ... ולא "לסוע" לא יודעת זה מוזר..
מה שהמורה לימדה.. בזמנו..כבר עברנו את זה

תמרוש5

New member
אז כנראה שלא../images/Emo12.gif

לא הסתכלתי במחברת... אבל אם המורה אומרת היא יודעת;)

ליטל234

New member
איך את לומדת את זה?

באיזה כיתה את? דרך אגב אומרים לנסוע כי זה לא חסרי פ"נ, אבל כשאמרתי בהודעה אחרת שזה כן התכוונתי שככה קוראים לזה אבל אומרים לנסוע, היה לי את זה במבחן וצדקתי... קבילתי בו 99....
אבל באיזה גיל את? כי אני למדתי את זה בכיתה ז'....

ליטל234

New member
אוח אני מפגרת...... התכוונתי לשלוח

את זה לתמרוש 5..... סליחה....

תמרוש5

New member
אני בכיתה י'../images/Emo12.gif

כעיקרון זה חומר לבגרות.. לא למדתי את זה בז'.. אבל כנראה שזה תלוי בבצפר
טוב אני גרועה בלשון

ליטל234

New member
כן זה בדיוק מה שאמרתי....

חפ"נ משמע חסרי פ"נ (פ' הפועל נ'....) אם את צריכה עזרה למדתי את זה שנה שעברה זה קל ומפגר.... לשון זה קל.... בהצלחה לך....

ליטל234

New member
אה דרך אגב זה לא חפ"נ....

פשוט התכוונתי שככה קוראים לזה..... כי אומרים לנסוע.... אוח הנושא הזה נחרש פה חחח.....

למעלה