אני קצת בדילמה

• פותח הנושא sael
  • פורסם בתאריך

sael

New member
אני קצת בדילמה

ב-2 לילות האחרונים עמית נרדמה רק במיטה שלי וזה קצת מפריע לי כי למרות שאני יודעת שהיא עוד לא בגיל של הרגלים אני פוחדת שבכל זאת זה יהפוך אצלה להרגל כי אין לי מושג איפה עובר הגבול בין צורך בסיסי לבין הרגל. לא כ"כ נוח לי עם הרעיון שילדים ישנים במיטה של ההורים (למרות שבעלי כן בעד), אני בעד הפרטיות שלנו ושההורים במיטה שלהם והילדים במיטה שלהם. הבעיה היא שבלילות האחרונים היא לא מוכנה לישון בעריסה ולא מוכנה בעגלה ורק ששמתי אותה איתי היא נרדמה. בקיצור, אני לא יודעת מה לעשות כי לא בא לי שזה יהיה כך עכשיו כל לילה ואז בסוף יהפוך להרגל. מה שהחלטתי זה שהלילה אני אנסה להשכיב אותה במיטה שלה (שבינתיים היא משמשת כמגרש משחקים של עמית בשעות היום) ונראה אולי שם היא תישן (פשוט מישהי סיפרה לי שהתינוק שלה לא היה מוכן לישון בעריסה אבל במיטה שלו כן ישן). אז יש לי שאלה בקשר לזה- במיטה שלה יש "מיני אוניברסיטה" שזו כזאת קשת פעלולים שהרגליים שלה מונחות בשני צידי המיטה, וחוץ מזה יש במיטה שלה גם את הצב של טייני לאב (חמוד ביותר) ועוד איזה 2 בובות וספרון צבעוני. השאלה היא האם להוציא את כל הדברים האלה אם היא הולכת לישון שם בלילה או שאין חשש שכל הדברים האלה במיטה? אני פוחדת שמשהו שם יכול לסכן אותה אבל מצד שני היא אוהבת לראות את הצעצועים האלה אז אולי זה יעזור לה להרדם? אני מקווה שבכלל היא תסכים לישון שם (אני כבר לא כ"כ אופטימית). מחכה לתגובות. דרך אגב, היה צריך להיות לנו היום חיסון של גיל חודש (היום בדיוק היא בת חודש) אבל בגלל השביתה אין לנו, איזה בעסה. אה, והיום אני אתחיל לתת לה את הויטמין A+D כי אמרו לי שזה מגיל חודש.

nesherkal

New member
שינה במיטה../images/Emo13.gif

שלום לך אם באמת חשוב לך שהקטנה תישן במיטתה, זהו זמן מצוין להרגיל אותה. ככל שהקטנה תגדל זה יהיה קשה יותר. ובוודאי שאת צודקת כשאת אומרת שזה טוב יותר. גם לפרטיות שלך וגם להרגלי שינה והרדמות. עמדי לידה וטפחי על גבה או דברי איתה בשקט, מירב הסיכויים שהיא תתרגל. אני מאחלת לך הצלחה ויום נהדר

אם את רוצה להרדים אותה במיטה שלה

לפי דעתי צריך להפסיק להשתמש בה כמגרש משחקים. אם את שמה אותה במיטה עם כל המשחקים כדי שתשחק ותהיה פעילה במשך היום, למה שהיא תבין בפעם הבאה שאת שמה אותה שם שאת מתכוונת לזה שהיא תישן? הייתי עושה הפרדה בין אזור המשחקים שלה לבין אזור השינה. מעבר לזה, אין לי עצות, כי לוטן בגיל חודש לא ישנה בכלל. רק קצת בתוך המנשא. והיא לא נרדמה במיטתה עד לגיל שלושה וחצי חודשים. רק על הידיים.

גם מאיה היתה נרדמת רק על הידיים

או ברוב המקרים - על הציצי, והיא עדיין מתמידה בכך. אבל אם אני מספיקה לרחוץ אותה ולהאכיל אותה לפני שהיא נרדמת - אז היא מצליחה מדי פעם להרדם לבד במיטה. בכל מקרה, היא ישנה במיטה שלה מגיל חודש בערך, ולפני זה ישנה בעריסה בחדר שלה.

אה, ובקשר לצעצועים

הצב של טייני לאב, אם אני זוכרת נכון מה זה, נראה לי די בטיחותי וגם הספר. את הפעלולון הייתי מורידה. בעלי דווקא יותר בעד להרחיק את הצעצועים, אז הפשרה היא שהצעצועים במיטה, אבל צמודים למעקה (עכשיו זה כבר לא משנה, כי היא מגיעה אליהם בקלות). מה שכן - יש לה דובון קטן שהיא משחקת איתו כשהיא לבד במיטה, וגם נרדמת איתו. הוא ממש קטן, אז אני לא מפחדת שהוא יכסה אותה ויפריע לה לנשום.

כ ו כ ב 1

New member
הבדל בין לילה ליום

לפי מה שאני עושה וגם קראתי רבות על העניין. בכדי שהילדים ישנו טוב בלילה צריך לעשות להם הפרדה בין יום ולילה. אני לעמיתי עד היום (4.5 חדשים) מגיעים למיטה שלו רק בלילה ולפעמים ל- 10 דקות במשך היום זאת אומרת שבמשך היום הוא בסלון ..בלול, על שמיכה בריצפה ככה הוא יודע(לא בטוח עד כמה) שלמיטה נכנסים בשביל לישון בלילה. ודבר שני עדיף שתוציאי מהמיטה את כל מה שיש לא רק מבחינת סיכון אלא מבחינת גירויים. בכדי שאם היא תתעורר(באמצע הלילה) לא יהיה לה על מה להסתכל ולהתעורר והיא תמשיך לישון. ניסיון מעמיתי הקטן.........לעמית יש מוביילים במיטה שבלילה את אחד מהם אני מורידה ואת השני זה מעל הרגלים ולא מעל הראש.וחוץ ממגני ראש אחד בכל צד אין שום משחק על המיטה הכול בלול.

sael

New member
הקטע הוא

שבעריסה אין כלום פרט למגן ראש ובכל זאת היא לא אוהבת לישון שם. לכן את הצעצועים שמתי לה במיטה הגדולה שתשכב שם עם גירויים במשך היום. אבל אתמול קיבלנו אוניברסיטה אז עכשיו אני אשים אותה באוניברסיטה עם הצעצועים ולא במיטה וננסה להרגיל אותה לישון במיטה. אבל אם היא תתעורר 20 פעם אני לא אשאיר אותה שם כדי שלא אצטרך כל הזמן לצעוד מהחדר שלנו לשלה. מישהי אולי יכולה לענות לי על מתי דברים הופכים להיות הרגל? כי אם כלום לא יילך והיא תרצה את המגע שלי אני שוב אשים אותה איתי בבמיטה אבל אני לא רוצה שזה יהיה קבוע.

כ ו כ ב 1

New member
לידכם

אני לא יודעת מה הדעות שלכם. אבל עמיתי ישן איתנו בשבועיים הראשונים ואח"כ העברנו אותו למיטה שלו אבל בחדר שלנו והוא התרגל מאוד לישון שם...אבל הוא עדין לידנו...אני לא יודעת מה יהיה כשאנחנו (שזה יקרה עוד הרבה זמן) נרצה להעביר אותו. אני מרדימה את עמית על הידים או יותר נכון הוא נרדם אחרי הביתה בערב מבלי בעיות ואז כשהוא רדום חזק אני שמה אותו במיטה שלו והוא ישן שם עד הבוקר בלי בעיה..........אבל אני מדגישה שהוא ישן במיטה שלו ליד המיטה שלנו.

ronnieyuval

New member
מתי זה הופך להרגל?

לדעתי זה הופך להרגל מההתחלה, אבל זה לא אומר שזה דבר רע בהכרח. הרגלים הם משהו שניתן לשנות אותו, וזה לא חייב להיות קשה או לקחת המון זמן. בגילאים הרכים הם צריכים את החום שלנו לידם גם בשינה. חשבת פעם שאנחנו החיה היחידה ש"נוטשת" כביכול את הגורים שלה בלילה? כל החיות האחרות ישנות ביחד עם הגורים והגורים מתחממים על ההורים שלהם ויונקים תו"כ שינה. אז בלי קשר להנקה, את החום הזה הם כנראה צריכים בגיל הזה. יש ילדים שיותר ויש שפחות. אנחנו עשינו את השינוי בגיל קרוב לשנה. עד אז זה היה פשוט יותר נוח לי שלפחות את חלק מהלילה היא תבלה איתנו במיטה, ולו רק בשביל שלא אצטרך לצעוד לחדר שלה שמונים פעם. ובשאלה מתי אפשר להתחיל בחינוך לשינה רצופה - לדעתי לא לפני גיל חצי שנה.

mikihc

New member
גם לנו היתה את אותה בעיה

ואז גילינו שאילון פשוט אוהב את הרכות של הכריות שלנו, אז שמנו לו במיטה מתחת לסדינית שמיכה רכה, וכשהוא גדל קצת גילינו גם שיש כריות קטנטנות פיצפוניות לפעוטות (באיקאה( שהופכות לדקות מאוד ברגע ששמים עליהם את הראש - ואחנו משתמשים בזה. אבל - אפשר להשתמש בכריות רק אם התינוק ישן על הגב, כי בשינה על הבטן - לא מומלץ להשתמש בכרית. ביי, מיקי

קצת מנסיוני...

מעייני עד גיל 4 וחצי חודשים ישנה לא רק שאיתנו במיטה, אפילו על הבטן שלנו (או שלי או של אבא שלה). חששנו נורא שהיא לא תוכל להתרגל למיטה משלה, אבל להפתעתינו על הלילה הראשון שהעברנו אותה למיטה שלה, היא ישנה 6 שעות רצוף. מאז ועד היום (היא בת 8 חודשים) עברנו כל כך הרבה שיטות של הירדמות : מול הטלוויזיה, על הידיים, בטרמפולינה, בסלקל וכו' וכו' וכו'. המסקנה מכל זה היא: הרגלי הירדמות ושינה בגילאים האלה כל הזמן משתנים ולכן לא צריך להיתפס לשיטה אחת. צריך ל"זרום" לדעתי עם החמודים שלנו ולהנעים עליהם את החיים עד כמה שאפשר כל זמן שהם לא מסוגלים להגיד לנו בדיוק מה הם רוצים. בהצלחה!

שוגי13

New member
תשמעי, הכל עובר../images/Emo70.gif

בינתיים תזרמי איתה, אם היא רוצה לישון אצלכם במיטה או בידיים כנראה שהיא זקוקה למגע ולריח של אמא- אז למה למנוע ממנה את זה? איה היתה נרדמת עד גיל שבעה חודשים בערך רק על הציצי או בעגלה ומוצץ היה רק בשביל ילדים אחרים, עד שפתאום בלי שום התרעה היא כן רצתה מוצץ ולמדה לחבק את הבובות ואת השמיכה שלה ונרדמת צ'יק-צ'אק במיטה. אני מסכימה עם מה ששרון כתבה, מיטה מיועדת לשינה אז לא כדאי לבלבל את עמית ולעשות מהמיטה מגרש משחקים. בשביל זה יש לול. למיטה יש צעצועים ספציפיים כמו מובייל, בובות רכות וכו'.

nush1

New member
שום דילמה! אני בדיעה של רוב הבנות

תזרמי איתה ותעשי מה שנוח וטוב לה כרגע זיו בחודשיים-שלושה הראשונים היתה נרדמת רק על הידיים ובנענוע וכשהיא היתה מוכנה לזה היא נרדמה לבד במיטה שלה היום אנחנו במצב שכשהיא עייפה היא ממש דוחפת אותנו ומתפתלת על הידיים ורוצה רק במיטה. אז תזרמי איתה וכשהיא תהיה מוכנה להרדם במיטה שלה היא תעשה את זה "כמו גדולה" לגבי הצעצועים, לנו יש ממש מובייל חביב וזהו! בגיל מסויים הם נהיים ממש סקרנים וכל צל שזז על הקיר מעניין אותם וכשהיו לזיו צעצועים במיטה היא ממש התעצבנה. מצד אחד היא מתה לישון אבל הסקרנות הורגת אותה ואז היא בוכה.... כמו ששרון אמרה, מיטה זה לישון!

twiti

New member
עד כמה שזכור לי A+D זה מגיל 6 ש'

בקשר לדילמה שלך. לדעתי בגיל כזה בפירוש תזרמי איתה. כמו שכתבו לך בנות אחרות שיטות ההירדמות שלהם משתנות כל פעם (לטוב ולרע), ובגיל חודש לפי דעתי אין לך מה לדאוג לזה שהיא תתרגל. טיפ שנתנו לי ועזר: כשאת כן משכיבה אותה לישון במיטה שלה, שימי לה עוד שמיכה מתחת לסדינית. המזרונים שלהם הרבה יותר קשים מהמזרון של העריסה וגיא עד היום (בן חמישה חודשים)ישן עם שמיכה מתחת לסדינית. בהצלחה...

galala

New member
לדעתי...

יואב סירב לישון בעריסה מהיום שהגיע הביתה, אחרי יומיים במיטה שלנו הוא עבר בגיל שבוע לישון במיטה שלו. בהתחלה היו לו בובות וספרון במיטה וכנראה זה הפריע לו להירדם כי במקום לישון הוא הסתכל מסביב עד שהתעצבן ואז כבר עבר את השלב של להירדם בכיף. מאז שהוצאנו את הספר (בהמלצת סודותיה של הלוחשת...) הוא נרדם די בקלות לבד! כך שאני בעד להוציא הכל ולהשאיר את המיטה כמקום שינה, אצלנו זה עבד ועמית בגיל שעדיין קל להרגיל אותה למקום חדש כך שזה הזמן. בהצלחה

adi 25

New member
גם אני בעד לזרום

שחר עד גיל 3 חודשים ישנה איתי גם בגלל שלי זה הרגיש נכון וגם בגלל שהיא לא רצתה שום מקום אחר ופתאום באחד הנסיונות היא נרדמה במיטה שלה ומאז היא ישנה רק שם! לא רוצה במיטה שלנו. אני חושבת שצריך להיות קשובים נורא לצורך של הילד והוא מאוד משתנה בכל תקופה (לפעמים אפילו בכל יום)

sael

New member
תודה על התגובות

ננסה הלילה לשים אותה במיטה שלה (ללא שום צעצוע) ונראה אם יילך. אם לא אז מקסימום היא תחזור למיטה של אמא (אם היא לא תסכים בעריסה או בעגלה). ואם יש עוד דעות ו/או רעיונות כמובן שאשמח לשמוע.

למעלה