אני קנאית

אני קנאית

יש לי חבר שאני יותר מידי קנאית אליו אני לא יודעת איך לעצור את עצמי מה עושים כדי לפתור את זה

פרובוקציה כ-כלי הפנמה- אני מודה

אני מודה, במשפט הקצר אשר כתבתי כתגובה על הקינאה, ביקשתי להיות פרובקטור, קטליזטור של חשיבה, ביקשתי להביא את הקורא שלא להיות אדיש. אני מביט על התגובות, שתיין, אשיב לעצמי כל כך הצלחתי, חבל. הנה לך תשובתי על כך- הקינאה, בהיותה רגש, אין בה תכונות שאנו יכולים לשלוט כשהיא מבקשת לשכון בתוכינו. היא נביעה של מציאות, היא פירשון של המוח את אותה מציאות, היכולת שלנו , לכל היותר, היא לגעת בצורות החיצוניות שלה, לא לאפשר לה לסחוף אותנו להתנהגויות שליליות, להפנים עמוק עמוק כי היא לא תורמת דבר במקרה הטוב, ובמקרה הרע, היא הרסנית עד מאוד, הורסת את מי שבתוכו היא שוכנת, הורסת את האינטראקציה (המציאות) של מושא קינאתה. השאלה מה עושים? אשר נשאלה, הביאה אותי לכתוב את אשר כתבתי, כי זוהי תמצית כל יכולותינו- פשוט לאכול את הלב כשהיא מבעבעת בתוכינו. אך אנו כבני תבונה יש לנו כלים ואנו יכולים בעזרת מיומנות לשלוט במאפייניה החיצוניים. זהו תהליך ארוך, לעיתים מייגע, אך בסופו רוכשים את אחד הכלים הכבירים שמביאים את שלוות הנפש. היכולת לשלוט במאפיינים החיצוניים של הרגשות היא אחת הסיבות לשלוות הנפש אשר כל בר-דעת מבקש לעצמו בחייו. הנה תשובתי כנביעה לדברים שאמרתי עד כה- אין שום אפשרות להעלים את הקינאה, כפי שאנו משלימים עם התבלות גופינו, כפי שאנו עוקבים אחר מגמת גופינו- מוות, כך אנו צריכים להביט על אלמנטים אחרים בחיינו אלו שאין בידינו דבר לעשות, ובכלל זה גם את הקינאה הקניינית. אסיים בזאת- אחת הדרכים היעילות להתמודד עם הקינאה הטורדנית, אולי במטאפורה הבאה הייתי מציג- התקיימותו של אגם, תלוייה במקורותיו, היא גם תלויה בניקוזו. מפלס האגם הוא ביטוי של היחס שבין "הנפח הנכנס" לבין "הנפח היוצא". ובכן- הקינאה כמוה כאגם, יש לה את מקורות ההזנה, יש לה את נתיבי הפריקה, מפלס ביעבוע הקינאה בהווייתנו הוא היחס שבין שני אלו. כדי לייבש אגם יש לחסום את מקורותיו כדבר ראשון, וכדי להאיץ את היתייבשותו יש להגדיל לאחר מכן, את נפח פריקתו. גם הקינאה היא כזו- ככל שתתרחקי ממושא קינאתך, ככל שתהיה "ריקה" ממקורות האינטראקציה שלך איתו, כך תשליטי טוב במפלס ביעבועה בליבך, ההתרחקות, ממראה עין, ממשמע אוזן, וממגע כלשהו, היא היא האלמנט הראשוני ב"יבוש הקינאה", כל פריט, הקטן ביותר, שנמצא בסביבתך הטבעית, ושיש בו להזכיר לך את מושא קינאתך הוא הוא החמצן, הוא המקור המזין את האגם בנפחים שונים. כדי להגביר את פריקתה של הקינאה מן הנפש הפנימית, הדרך הראשונית שנוטים לעשות, זה "לייצר מושא אהבה חדש". לא תמיד יעיל. אסכם דבריי כך- הקינאה היא כמו "תא שומני" בגוף, שום דייטה לא תסיר אותו, הדייטה תשנה את ניפחו לכל היותר, כך הקינאה מרגע שניטעה היא בליבנו, אנו יכולים להקטין אותה, להגדיל אותה, אך לא להעלימה אלא על ידי עקירה שורשית, עמוקה. וכשאנו עומדים חסרי אונים בפני ביעבועה בליבנו, לא נותר לנו אלא להשלים, ולאכול את הלב על שהיא מתקיימת ושולטת בנו בכל אשר נלך. בהצלחה בהיתנדפותה אצלך, שואלת השאלה.

קנאה כרגש

הקנאה מבעבעת בהוויתנו כרגש, לא תמיד ישנו על הרגש שליטה. כאשר אין לאל ידינו להרחיק את מושא הקנאה, או אין ברצוננו להרחיקו, המעט שניתן, לשלוט במאפיניה החיצוניים (כדבריך).

הרצון והקינאה

ראשית תיקון מהותי- את כותבת "לא תמיד ישנו על הרגש שליטה" אני רוצה להבהיר - תמיד.... תמידד אין אין אין שליטה על התהוות הרגש" אני מבין שאת מבקשת להבהיר כך- אני מרגישה שיש בי קנאה, אני גם מרגישה שאיני רוצה לאבד את מושא הקינאה שלי. אם אכן זו כוותך בתגובתך- הרי אשיבך זאת- אם את לא רוצה לייבש את הקינאה מהווייתך- הרי תצטרכי אחד משני הדברים- "לאכול את הלב- כפי שאמרתי קודם לכן. או "לעצב את מושא קינאתך כך שלא יתקיימו סיבותיה של הקינאה". שימי לב למונח "לעצב", כי הוא הוא אבן הנגף בכל "ביחד" שקינאה שוכנת בו, ה"עיצוב" הוא למעשה משהו אשר קצוותיו נעים בין "אני מסכים להתעצב" לבין "אני לא מסכים להתעצב" , כפי שישיבך בן זוגך. התוצאה היא ----- הקטבים שלהלן: "להשלים שאין התעצבות- קרי לאכול את הלב"....... לבין הקוטב האחר- "לעצב באופן כפייתי" ולזאת הייתי קורא "אהבה חונקת". אלו הם הקצוות שבתוכה מתנהלת הקינאה. החליטי את היכן היית ממקמת את "קינאתך" וכתוצאה את הרצון שלך "לעצב" את בן זוגך. בהצלחה

meshi4

New member
זה שאת מודעת

לכך זה כבר טוב.את צריכה להילחם ברגש ההרסני הזה.בצעירותי היה לי חבר שהיה חשדן ללא סיבה מוצדקת.אם לחצתי למכר ברחוב יד.היה שואל בקינאה מי זה?וכו'.זה הדליק אצלי נורה אדומה.מיותר לציין שלא נשארתי איתו.

../images/Emo24.gif ...

יולי יקרה, אם הקנאה בתחושות בלבד, ואינך מביאה זאת לידי ביטוי בחיי היום יום ואינך מעיקה על בן זוגך. צריכה את להיות גאה בכך.

כן אבל..

לפעמים השד יוצא החוצה ואני מתפרצת עליו עם הקנאה הזו אני לא יודעת אם ההרגשה הזו היא סתם או שיש היא נכונה באמת

הגיבנת בגופינו

להיות גאה בקינאה, זה להיות גאה בגיבנת שיש בגופינו. מה כבר צריך להביא אותנו להיות גאים? התוצאה הטובה, "הטוב" הוא הוא זה שמביא אותנו להיות גאים, כי איננו בתוך "הרע" וכן הלאה. מה הוא "הטוב" בקינאה הקניינית שעל פיו עלינו להיות גאים? מרים גבה בתהייה.

איך מתגברים על קנאה...

הרי זו תכונה באופי, איך מתגברים על קנאה, איך מתגברים על התכונה המגעילה הזו? מדוע אני קנאית ועל מה ואיני יכולה/מסוגלת להתגבר עליה אף על פי שאני מזה רוצה שהתכונה הזו תעלם, שלא תהיה שם, היא הורסת כל חלקה טובה שבניתי במשך השנתיים האחרונות ולא יודעת.. לא יודעת איך להתגבר עליה... הרכושנות והקנאה הזו החזירו אותי לא צעד אחד, לא שני צעדים אחורנית החזירו אותי מיליון ק"מ אחורה ולא מסוגלת להבין על מה ולמה, אבל היא קיימת שם, קיימת ואוכלת אותי לאט לאט, והכי גרוע שהוא יודע והוא משחק על הנקודות תורפה אלה... אוףףףףףףףףףףף שוב התחלתי...

התגברות על קינאה - הצעה

כאשר מהלכים בשדה קוצים, נדבקים אחדים , במיוחד אלו הנקראים "קוצי כרבולת", אל סוליית הנעל, ואז מתחילים לצלוע. איך מפסיקים לצלוע? או שמסירים את הנעל עם הקוץ, קרי- מסירים את הסיבה עם "בשר" סביבה, או שמסירים רק את הקוץ, קרי רק את הסיבה, וכאן נדרשת מלאכת מחשבת. אני מאמין בגישה השניה ובכן- את המציאות אנו תופסים בעזרת החושים שלנו- אם הסיבה של הקינאה היא " הבעל ומעלליו" הרי כדי לא לתפוס את מציאות "הבעל ומעלליו" צריך לנטרל את החושים מן המציאות הזו- קרי-- להפסיק להיפגש איתו, לא לדבר איתו בטלפון, להסיר מקירות הבית כל תמונה שלו, להפסיק להביט על התמונות של החתונה, של הבר מצווה וכן הלאה, כלומר, למחוק בסביבה הקרובה, בסביבת החיים השוטפים את כל הסימנים שלהמערכת הקודמת, קרי של הסיבות לקינאה, להפסיק לשאול את הילדים "מה אבא עושה?" ההתנתקות הזו ככל שתהיה אבסולוטית כך הקשר הרגשי למערכת הקודמת יפחת עד כדי העלמות ואדישות. אפשר להחזיר את הסימנים הללו לאחר שתחושי אדישה. הכנסתה של הסיבה אל מתחם ביתך היא כמו "הזנה מחודשת של עוצמות הקינאה", לעולם לא תמחקי אותה באופן שבו באחד מחושייך יום יום תופיע הסיבה. האם זה אפשרי? תשובתי כן. עניין של נכונות להתמודד. בהצלחה

רונתי

New member
יולי יקרה

השאלה היא אם את ככה כלפי כל בחור שהיתה לך מערכת יחסים איתו או שזה דבר חדש. אם זה פעם ראשונה, אז את צריכה לברר עם עצמך מה בהתנהגות שלו מביא אותך לקנא בקיצוניות, אם זה תמיד ככה אז כדאי שתתיעצי עם איש מקצוע כי בטח גם לך לא נעימה הסיטואציה הזו ולהסתיר קנאה קשה מאוד ומתסכל מאוד.

הי רונתי

זו הפעם הראשונה שאני כזו קנאית. היו לי מערכות יחסים בעבר שהיה קצת קנאיה אבל לדעתי היא היתה בגבולות והיא היתה בריאה לשנינו , אך הפעם זה שונה אני לא יודעת מה לעשות כי עוד חודש אנחנו אמורים לגור יחד ..

הבריאות של הגוף המקנא

אי אפשר לאמר ש"מחלה היא בריאה לגוף", הקינאה היא "מחלה" מה פתאום להביט עליה כעל משהו "בריא". אין בה שום תרומה לשום אינטראקציה, בצעדיה הראשונים היא מחמיאה למושא הקינאה, כי היא כמו"סימן" לתחושותיו של המקנא. אך מהר מאוד חש מושא הקינאה את התעוקה, והיא מבקש להרחיקה מעליו. הקינאה היא מחלה של "שלוות הנפש", הצרה העמוקה שלה היא- שהיא איננה יודעת גבולות של זמן, בכל זמן, מרגע שמתגלות סיבותיה, היא מבעבעת כאילו אך תמול שלשום נולדו סיבותיה. כוונתי היא זא- בעל אשר אישתו סיפרה לו -"לפני שלושים שנים לא עמדתי בפיתוי והייתי עם השכן במיטה, בשעות הבוקר כשהיית בעבודה". שלושים השנים נמחקים במחי כף אחת, כשמדובר באמוציונאליות, וכך מבעבעת הקינאה כאילו הבגידה התרחשה לפני רגעים אחדים. לסיום- לאמר שהקינאה "בריאה" זה כמו לאמר ש-"בכל רע יש גם את הטוב". אמירה סתמית שאין בה שום מסומן לוגי.

נירילי

New member
אישה יקרה

אני רוצה לספר לך מניסיוני ,אינני יודעת מה הוא גילך ,,ומה הוא ניסיון חייך ,אך אין דבר הגרוע יותר מרגש הקינאה ,אני חשתי זאת על בשרי ,לפני בערך 24 שנים היה לי חבר שאהבתי מאוד מאוד ,עד כדי אובססיביות ,קנאתי לו מאוד ,והתנהגותי היתה לחלוטין ללא שליטה ,לקח לי שנים רבות ,כבר הייתי נשואה ,עד שהצלחתי להשתחרר מהטראומה שגרמה לי התנהגותי באותה תקופה ,הקינאה שלי אליו יצאה מכלל שליטה ,ואיבדתי את השליטה על החיים שלי ,בסופו של דבר כמעט שאיבדתי את חיי ,אם יש דבר שיכול להעביר אותי על דעתי זהו רגש הקינאה שכימעט סחף אותי לאבדון ,עד היום למשל עכשיו כאשר אני כותבת על המיקרה שלי אני נחרדת איך אדם אחד ,בשר ודם גרם לי לאבד את שפיות דעתי ,אני מוכרחה לציין שעד היום לא החלמתי מאותה תקופה ,בסופו של דבר הבחור עזב אותי ,אחרי שאמר לי שאיננו יכול לשמש לי פסיכולוג ,אני יודעת שהוא אהב אותי מאוד ,אך הוא לא היה מסוגל להתמודד עם המצב הנפשי הקשה שניכנסתי אליו עקב הקינאה האובססיבית כלפיו ,זה היה ממש מפחיד ,לפעמים אני מפחדת שאפגוש אותו ברחוב ,אינני יודעת איך אגיב ,עד כדי כך ניפגעתי ,ומדובר על הרבה מאוד שנים ,כיום אני בת 45 ,ואני יכולה ליעץ לך הישמרי מהרגש הזה הוא הרסני ללא שום ספק ,שלך נירילי

seeyou

New member
כולנו קנאים במידה כזו או אחרת!../images/Emo140.gif

הרבה תלוי בביטחון העצמי כמו כול מחלה משוב לדעת את הסיבות ולא רק את הסימפטומים מצאתי הרבה מאמרים באנגלית שדנים ב"תופעה" . הראשון: Jealousy is the negative emotional experience resulting from the potential loss of a valued relationship to a real or imagined rival The three feelings that define jealousy are: Hurt Anger Fear Hurt occurs as a result of perceiving that one’s partner has failed to honor his or her commitment to their relationship. Fear and anxiety result from the prospect of abandonment and loss ). The main feature of jealousy is the prospect of loss of a relationship that leads to the combination of pain, fear, and anger. As DeSteno and Salovey (1994) have said, “to be jealous, one must have a relationship to lose and a rival to whom to lose to.” אם תרצי תוכלי להתגבר זה דורש הרבה תרגול... יוסי

למעלה