אני??? קמצן???

benda2109

New member
אני??? קמצן???

היום היה לי ויכוח די סוער עם ההורים, שחזר כבר כמה פעמים. אני בא ממשפחה שחיה באוברדראפט, אבל מתכחשת לקיומו. אנחנו נתמכים כלכלית ע"יח הסבים והסבתות. ואני מודע למצב. אז אני מנסה לעזור בכל שקל שניתן לחסוך. זה בא לידי ביטוי - מכבה טלוזיות ומחשבים כשאין אף אחד בסביבתם למשך שעות ארוכות (אפילו בטלויזיה דרך הכפתור עצמו- לא יודע. אמרו שזה יותר חסכוני). מכבה את המזגן בחדר של אחי כשהוא יוצא ממנו להרבה זמן (לא כשיש חום מטורף, אבל בשעות ערב כשנעים בחוץ). מסנה להמעיט נסיעות עם הרכב שלנו שבלי דלקן מהעבודה. ממעיט בקנית דיסקים מקוריים (אני לא אומר על דרך אחרת שנאי משיג אותם). כנ"ל לגבי סרטים בקולנוע. וגם לאכול במסעדה כואב לי הלב להזמין יותר מבקבוק שתיה מוגזת אחת פצפון שעולה כמו חבילה שלמה בסופר. שלא תבינו לא נכון. אני יוצא למסעדות. יוצא לפאבים (אני לא אסתיר שאני מתבאס מהמחיר, אבל זה הנאות של החיים). ההורים שלי חושבים שאני עושה זאת מקמצנות. איך אני יכול לקבוע אם אני חסכן או קמצן בהגזמה? איך נפטרים מהרגל הזה אם אני באמת קמצן לשיפוטכם. תודה מראש,

לא יודעת אם אתה קמצן אבל אתה בהחלט מגזים

כן , לפעמים עד כדי קמצנות. תראה לא הולכים לאכול במסעדה , לפחות מסעדה כמו שאתה מתאר אותה כזו שגובה מחיר מופקע על בקבוק שתייה קלה כל יום, ואם כבר יוצאים לאכול, אז תפרגן לעצמך מה שאתה מתאר בהחלט נשמע קצת קמצני אותו הדבר לגבי הדיסקים והסרטים שאתה מוריד בצורה לא חוקית (אגב אפשר להוריד דיסקים שלמים חוקי ובמחיר מצחיק ושווה לכל נפש). מחשב איננו סוחב הרבה חשמל לדברי המומחים , וכיבוי של מחשב ופתיחה שלו בתדירות אפילו אומרים שמזיקה לו. אותו הדבר לגבי הטלויזיה, שני המכשירים שהזכרת אינם זוללי חשמל. המכשירים שזוללים חשמל הם דווקא המקרר החשמלי, התנור, ואפילו הקומקום החשמלי, אז מה? תעבור לקרח? לא תשתמש בתנור? גם המזגן איננו זולל חשמל גדול. נראה לי שאתה מנסה לחסוך דווקא במקומות זניחים. ואובר דראפט איננו נגרם מהשארת מחשב פתוח/מזגן . נראה אולי שאתה באמת קצת אובססיבי , אולי כדאי שתאובחן אם יש לך OCD , ולאובססיב קומפלסיב דיסאורדר יש בהחלט תרופה. ובקריאה שניה של מכתבך, יש מקום שתטפל בעצמך.

maybesure

New member
סדרי עדיפויות

לדעתי אתה דווקא לא קמצן. אתה מתאר מצב כלכלי דחוק ביותר, חוסר עצמאות של הוריך, חוסר יכלתם לפרנס ולחיות ללא חובות. אי לכך בעיני כל דרך לצמצם את הנזק (בהסתייגות מכיבוי המחשב/טלויזיה מהכפתור כי זה לא יעיל), היא מבורכת. אבל..כל מה שתעשה ולא יהיה לך שיתוף פעולה משאר בני הבית - יהיה לחינם. טיפה בים. לגבי מזגן - כיבוי והדלקה בכל פעם שלא נמצאים בחדר - רק מגביר את הצריכה. לכבות רק ההיעדרות היא לכמה שעות. תאורה - מומלץ להעדיף מנורות חסכוניות, הן פלורסנטיות ובסוג הזה עדיף להשאיר דולק כי פעולת ההדלקה שלהן גוזלת אנרגיה כמו של נורה רגילה הדולקת יממה שלמה! מסכימה איתך לעניין הדיסקים מה שאפשר צרוב - שיורידו קצת מחירים כדי שאפשר יהיה להנות ממקוריים. גם סרטים, גם בקבוקי שתיה קטנים מקוררים, אפילו בקיוסק עולים כמו בקבוק גדול רגיל בסופר. יש המון בילויים שלא עולים גרוש..אבל לא מתאימים לכל אחד. אני אישית לא סובלת פאבים, לא סבלתי גם בצעירותי - כך שנחסך ממני באופן טבעי. הגדרה של קמצן בעיני הוא "מי שיש לו כסף ומחזיק אותו קצר" ההגדרה שלך, בעיני "צרכנות נבונה" "בניית סדרי עדיפויות" ואולי גם "חשש מהעתיד" וכל אלו בסדר גמור בעיני שאתה נזהר בהוצאות. יש קצת יותר מידי אנשים במדינה הזו שחיים מעבר ליכלת הכלכלית האמיתית שלהם ואתה בונה לך יכולת למנוע את עתידך ככזה. בהצלחה

אתה בכלל לא

כל הכבוד לך שאתה מתחשב במצב הכלכלי של הוריך ועוזר להם בדרכך לחסוך. קמצן היית אם היה לך כסף רב ולא היית מרשה לעצמך קנייה.או אם היית נכנס למסעדה ומזמין שניצל במקום סטק (בגלל המחיר). אבל אתה מביט על המצב הכלכלי של הוריך ומנסה במה שאתה יכול לצמצם. כיבוי מכשירים חשמליים שאינם בשימוש, פחות מסעדות ודברים שמנית בהחלט עשויים לצמצם אוברדרפט.(במעט) לנער כזה אני אומרת כל הכבוד!!!

../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif למקרא התשובות אחריי כבר היו לי

נקיפות מצפון שאולי קצת החמרתי עם הבחור, לאחר הצצה בסיפור שהבאת, נראה לי שאולי לא טעיתי בכל זאת
. תהיתי רק מה עושה הבוגר כשהוא יושב במסעדה ובקושי מפרגן לעצמו בקבוק קטנטן של שתייה מוגזת, אם הוא נשאר עדיין צמא, משנורר שלוקים מחבריו? נשאר צמא ומחפש פיצוציה כדי לקנות שישיה של אותו משקה? האין בזה קמצוץ קמצנות ולא חסכנות? יש קצת דיסוננס בין לאכול במסעדות שזה עסק יקר למי שנמצא באוברדפט (זה הנאות החיים)שלו כמובן. אבל פוגע בפרנסתם של אחרים. בוגר יקר ב-SONGS תוכל להוריד לך את מיטב הדיסקים כולל העטיפה במחיר הוגן של 19.90 לדיסק , ואתה לא פוגע במי שטרח ויצר ומקבל על כך תמלוגים כי זו פרנסתו.

ItsikH

Member
רק תיקון קטן המונח "זכויות יוצרים" מטעה, היוצרים עצמם מקבלים שרידי פירורים בלבד ולא פעם אפילו זה לא. המונח המקורי חושף את האמת - copy rights: הסוחרים הם בעלי הזכויות והנהנים העיקריים בסדרי גודל יותר מהאמנים. לא שעיני צרה בסוחרים, חלילה וחסה, וזו לא הצדקה לפעולה בלתי חוקית, אבל... שלא עבדו עליכם.

אתה חסכן ולא קמצן

ומתנהג הכי נכון שאפשר. יש לך מודעות ראויה ורצויה והוריך היו צריכים להיות מאושרים ולהודות לך על כך.

pf26

New member
אתה לא קמצן

אבל משפחה שחיה באוברדרפט ורגילה שמישהו מממן אותה יכולה לחשוב ככה. עזוב את זה שההורים שלך עושים טעות חינוכית, כי מי יתמוך בילדים שגדלים לחיות על חשבון סבא וסבתא? יגיע יום הו הוריך יצטרכו לתמוך בילדיהם, כי זה החינוך שנתנו להם. אני לא מבינה את אלה שמשאירים מזגן דולק כל היום, גם כשהם לא בבית. הרי לוקח בדיוק שתי דקות לצנן את החדר אחרי הדלקה, לא חבל על מקורות האנרגיה של המדינה? לגבי מסעדות - אם כבר יצאת למסעדה תהנה, אבל אפשר לצמצם את כמות הביקורים במסעדה וכשמגיעים להנות עד הסוף.. בקיצור - צריך שינוי מחשבתי אצל בני המשפחה שלך (בעיקר ההורים, שהם הבוגרים שאמורים לחנך להרגלים נכונים) ואתה צריך לעשות את סדר העדיפויות שלך לגבי התקציב האישי שלך.

לשיפוטנו?!

מה הכוונה ב"אם אני באמת קמצן לשיפוטכם"? הטוקבקיסטים של תפוז יקבעו לך את עמדתך לגבי עצמך? בכל מקרה, לטעמי אתה ממש לא קמצן. זה לא שאתה חוסך מיקיריך כסף בגלל שאתה רוצה אותו לעצמך. פשוט לא עושה לך טוב לראות כסף מתבזבז. זו חוצפה מצד אחיך להשאיר מזגן דולק כשהוא יוצא מהחדר לכמה שעות. זו חוצפה מצד בני משפחתך להשאיר טלוויזיה דולקת כשאין איש בסביבתה. ההפך מקמצן חייב להיות פזרן? למה לשפוך כסף לריק? אם תצא מהבית ליום עבודה כשהשארת מזגן וטלוויזיה דולקים כדי שמונה החשמל ידפוק, זה מה שיעשה ממך פחות קמצן? גם אני מכבה את המזגן ברכב כשאין בו צורך. אין סמל סטטוס בהשארת מזגן דולק. אם אין בו צורך אני אכבה אותו. גם אני צועק על אחותי כשהיא יוצאת לבית הספר ומשאירה בבית מזגן דולק, טלוויזיה דולקת, מחשב דולק, רדיו דולק ואורות דולקים. זה לא עושה ממני קמצן ולא חסכן. אני פשוט לא בזבזן. לגבי מסעדות - אני מכיר את גישת ה"אתה חייב להנות מדי פעם בחיים". אז כן, אפשר לצאת פעם בתקופה למסעדה ולשלם מחירים מופקעים, ששווים את האווירה החברתית, אבל בהחלט אין צורך להפוך את זה לבילוי שגרתי. הכל עניין של איזון אמיתי, איזון טבעי, נורמלי, לא איזון לפי גחמותיהם של הטוקבקיסטים של תפוז, ולא איזון לפי ההורים שלך ש"חיים בישראל ומרגישים אמריקה". לך עם מה שאתה מאמין בו. בהצלחה.

פרח 2 2

New member
אתה קמצן. ממש קמצן.

תסלח לי על הכנות, אבל נראה לי שאתה ממש קמצן, אתה חי על הסבים והסבתות? למה שאנשים בני 70 יפרנסו אותך? אם אתה מעל גיל 21, אתה יכול לעבוד, מכיר את המילה "עבודה"? (האמת שגם מתחת לגיל הזה אתה יכול , אבל לא נכנס לזה). אתה מתבעס מהמחיר של השתייה? מכבה תמחשב? תטלויזיה? דברים שלא זוללים חשמל .. נוסע קצת? עם כל הכבוד, גם כשהמצב שלך לא בשמיים אתה עדיין יכול לחיות קצת, ואם גם המשפחה שלך אומרת שלדעתה אתה קמצן, מי אנחנו שנתנגד? הרי הם מכירים אותך הרבה יותר טוב, וגם הם נשענים על ההורים שלהם לא? אז מה ההבדל? אני באמת לא יודעת איך נפטרים מזה, אני עדיין לא הכרתי קמצן שמשתנה. אי אפשר לשנות אופי.

למעלה