אני צריכה תמיכה :'(

דידי099

New member
אני צריכה תמיכה :'(

היי אני בת 13 איבדתי את אמא שלי לפני 3 שבועות
אני אבודה בלעדיה
שקלתי להצטרף אליה
מה עושים?

הי דידי

שלום דידי

אני אמנם לא שייך לפורום הזה, אבל ראיתי את ההודעה שלך ורציתי גם לכתוב לך מילה או שתיים, ברשותן של חברות הפורום..

נדמה לי שקודם כל רציתי להגיד שאני משתתף בצערך על אובדן אימך..אני חושב שלאבד אמא - זה קשה בכל גיל, וזה בטח הרבה יותר קשה ומבלבל כשאת עדיין בעצם ילדה, שלא הספקת להתבגר כשהיא לצידך. ואני שומע שאת מרגישה כאילו איבדת את הדבר הכי בסיסי ויציב שהיה לך בחיים, שנשארת במובן מסויים לבד כל כך, חסרת ישע, ואת מתגעגעת אליה כל כך - עד שאת אפילו חושבת לפעמים למות כדי לחזור אליה..

יקירה, אני שמח שבחרת לבוא לפורום הזה, אני מקווה כל כך שתוכלי לקבל כאן טיפה תמיכה, משהו להיאחז בו בתקופה המבלבלת והאבודה של האבל על אמא.. והסיבה שאני בכל זאת מתערב כאן בפורום וכותב זה שחשבתי שאולי תרצי גם אפשרות של שיחה אנונימית עם מישהו, ואז תוכלי להיעזר בנו באתר סה"ר. יש לנו צ'ט כל ערב בין תשע לחצות, הוא פתוח ממש עכשיו אם תרצי - ותוכלי לבוא, לספר על אמא, על מה שאיבדת, על המחשבות ועל הגעגועים..ונשתדל גם אנחנו לתת לך משענת קטנה בתוך המערבולת שערבבה לך את החיים, להניח את הראש ולאסוף כוחות.

שמרי על עצמך..

מתנדב סה"ר

אשבל1

New member
שלום דידי

אני מאוד משתתפת בצערך, יודעת ומבינה כמה קשה לאבד את אמא בגיל צעיר

האם תרצי לספר לנו קצת על משפחתך, מי נמצא שם בשבילך שאת מרגישה נוח לשתף בכאב הגדול?

mykal

New member
הנה לך ממני הרבה

ובאמת השאלה מה עושים היא במקומה,
כן, לאבד אמא קשה, וכדאי שתדעי שזה קשה בכל גיל.
אני מבינה מאוד שבגילך את באמת מרגישה קצת אבודה,
אבל יש לי כמה עיצות מעשיות-- (שאלת מה עושים)
1)את עוד בגיל של בי"ס, יש יועצת, יש מחנכת קרובה,
משתפים אותן ןמבקשים מהן תמיכה, הן יכולות ואני בטוחה רוצות להיות אתך.
2)האם יש לך חברה במיוחד טובה? אפ כן, תשתדלי להיות איתה הרבה,
ולהתחבר גם לאמא שלה, שיכולה לתת לך עיצות בכל מיני מצבים בהם קשה לך.
3)לא כתבת, אם את הגדולה בבית ואחראית על קטנים, או להפך את הכי קטנה.
לא כתבת מה הקשר שלך עם אבא.
אולי תשתפי אותנו כאן ונוכל גם להקשיב וגם לתמוך.
תתחזקי, ואני

ומאחלת לך טוב.

אור0424

New member
הי דידי

מצטרפת לכל מה שמיקל אמרה
מאוד כואב לאבד את אמא. בכל גיל.
כשראיתי את ההודעה שלך הרגשתי צורךמיידי לומר לך שטוב שהבנת כבר בשלב מוקדם ובאמת בגיל צעיר יחסית לשאר חברות הפורום, שאת צריכה לחלוק את רגשותייך ולמצוא אוזן קשבת. את בהחלט מתמודדת עם ימים לא פשוטים, נוכל לספר לך כולנו שיהיו ימים טובים יותר וכן, גם קשים. אני לא מתעלמת מהרצון שלך להצטרף אליה, זו תחושה שמגיעה כתגובה טבעית, אבל כולנו כאן משתדלות לזכור שיש גם הרבה בשביל מה להישאר. הזמן בהחלט עושה את שלו ומסתגלים. אשמח אם תשתפי אותנו לגבי המשפחה אחים חברים דודים בני דודים סבים וסבתות שבטוח יכולים לשמש כמשענת בחייך ושאת חשובה להם כמו שהם לך.
אנחנו כאן. אשמח לשמוע ממך.

היי דידי מבחינת הגיל אני יכולה להיות הסבתא

שלך אבל אני רוצה לחבק אותך ולאמר לך שמאוד קשה בכל גיל לאבד את האמא, החברה ואת המשענת לחיים , אני לא הייתי רוצה לחשוב שאת רוצה להצטרף אליה , את צריכה להיות חזקה , ולחשוב שהיא היתה רוצה שאת תמשיכי בחייך ושיבוא יום תמיד תוכלי להזכיר ולהיזכר באמא כמה היא היא חסרה לך , אבל אשמח מאוד אפילו בשיחה מעבר לפורום אם תירצי להתכתב איתי אשמח מאוד חמודה , אם הייתי יכולה לחבק אותך ולהעניק לך הרבה אהבה או תשומת לב , הרי שתמיד אני אשמח להיות לרשותך .

sapirs19

New member
היי דידי :)

אממ וואי טוב אז גם אני איבדתי את אמי בגיל 13 וחצי לפני שלוש שנים... אין כל כך מה לעשות והאמת שאין לי עצות וטיפים לתת לך כדי שתוכלי לעבור את זה אבל פשוט תשתפי כמה שאת יכולה עם מי שאת יכולה ולא לשמור אל תעשי את אותה טעות שאני עשיתי תוציאי הכול כל מה שאת יכולה ותתני לזמן לעשות את שלו כל אחד ותהליך האבל שלו...

עדיה222

New member
לדידי

בבקשה תחזיקי מעמד, בבקשה. בבקשה תבקשי תמיכה בכל מקום. גם בסה"ר, גם בבית הספר, גם בקופת חולים, בכל המקומות יש אנשים שתוכלי לדבר איתם, לעיתים פסיכולוגים, לעיתים יועצים חינוכיים, לעיתים עובדים סוציאליים, לעיתים רופא המשפחה, הם נמצאים שם כדי לעזור. למטפלים רבים יש ידע על איבוד בן משפחה, יש ידע על מה שקורה לנו, על המערבולת השחורה שגורפת אותנו. הידע והחשיבה שנצברו, הידע איך לדבר עם בן המשפחה שהוכה במוות - מאפשרים להם לגשת אלינו או מאפשרים לנו לגשת אליהם, להעזר. בפורום שלנו - אפשר לכתוב, אפשר לבטא את הצער באוזני נערות ונשים שנותרו בלי אמא. אם יש בפורום משהו מן התמיכה - בבקשה תכתבי, תכתבי הרבה.

למעלה