אני צריכה עצה

שריאלה

New member
אני צריכה עצה

הילד שלי השנה עבר בית ספר חדש ובבית הספר הקודם לא היו משקיעים בלימודי ספורט, היום היה מבחן בספורט על קפיצה על חבל, חצי מהתלמידים נבחנו ומחר התור שלו. הוא בכה לי עכשיו שהוא לא רוצה ללכת לבית הספר בגלל שיעור ספורט כי הוא לא יודע לקפוץ על חבל ומפחד שכולם יצחקו עליו. ראיתי ששיעור ספורט הוא השיעור האחרון אז רשמתי למורה לשחרר אותו מהשיעור הזה. אמרתי לו ששמחר נקנה חבל ונתחיל להתאמן. עשיתי צעד נכון? או שמחר אני ייתן לו להתמודד וכן לגשת למבחן?

crossroad10

New member
נהגת בצורה מצויינת

את ההתנהגות ודרכי ההתמודדות תניחי לזמנים נוחים יותר ותנצלי את הסיטואציה להסביר לו את העניין. בהצלחה

טעות ושוב טעות!

אני אומרת לך את הדברים מתוך דברים שאני לומדת בימים אלו עם הפסיכולוגית של הבן שלי קודם כל לא לשקר!!! הילד לומד ממך הכל במיוחד את הדברים שאת לא שמה לב אליהם, הוא חושב שאם אמא משקרת אז בטח גם לי מותר או שהוא עם הזמן (תלוי כמה את עושה את זה) יתבלבל בין שקר לאמת כי הכל יראה לו שקר לבן ולמען כוונה טובה וינהג כך. דבר שני, עם כל כמה שאנחנו רוצים להגן על הילדים שלנו אנחנו חייבים / ות לשחרר קצת, לתת להם להתנסות, להתמודד עם הפחדים לבד וכו', אחרת אם כל העיה תפתרי לו עד גיל 40 הוא ירוץ אלייך שתפתרי לו כל בעיה במקום להתמודד איתה לבד. לדעתי עשית נכון שהצעת לו שתתאמנו ביחד כי הראת לו שאת לא מזלזלת בבעיה שלו ומוכנה לעזור לו ולהשקיע. לדעתי תגידי לו ככה: חשבתי על הדברים, אמא טעתה (כן מותר לה) כשהיא שיחררה אותך מהשיעור, אתה תיגש למבחן מחר וייתכן שתיכשל. גם אם זה יקרה זה לא אומר שאתה לא ילד טוב, מוצלח ואני אוהבת אותך מאוד ובכל זאת אנחנו נתאמן יחד. מה דעתך?

אם את שולחת פתק - תסבירי בו את הבעיה

ותני למורה לקבל את ההחלטה. תכתבי שהילד לא יודע לקפוץ על חבל ושהוא מאוד חושש שילעגו לו. תוסיפי לפתק גם בקשה שיטפל בנושא ברגישות, ותספרי שסיכמת עם הילד שתקנו חבל והוא ילמד לקפוץ. כך תנהגי ביושר מול המורה, תתני לו את הכבוד המגיע לו ואת הסמכות הראוייה לקבל את ההחלטה הנכונה מתוך המידע המלא. יחד עם זאת, את תלמדי את הילד שלך שיעור חשוב בהתמודדות עם קשיים (לדעתי לפחות). אם יש לך קושי - אל תסתיר אותו ממי שתפקידו לעזור לך, ואח"כ - תפתור את הקושי בדרך המתאימה. בהצלחה

שריאלה

New member
תודה על העצות

כשנתתי לילד שלי את המכתב , הוא נתן לי ישר חיבוק ונשיקה ואמר לי אמא אני אוהב אותך את תמיד מצילה אותי מכל דבר וזה מאד ריגש אותי. מצד שני אני לא רוצה לעודד את הילד שלי לשקר. לכן אני ארשום עכשיו מכתב למורה ואפרט לה את הבעיה ואני אתן למורה לקבל את החלטה.

crossroad10

New member
את מתכתבת עם עצמך בכמה ניקים ?

תגידי לי , את שואלת ועונה לעצמך או מה ? בהודעה הראשונה לא מצויין שום שקר. ובתגובות הבאות כותבים לך שאסור לשקר... יכול להיות ששכחת לציין בהודעה הראשונה שיש כאן שקר ומיהרת להגיב בניק אחר ש"אסור לשקר"...?? מה הולך כאן ?

שריאלה

New member
לא אני לא

קראתי את כל התגובות של כולם, והבנתי שעשיתי טעות שרשמתי לילד שלי את המכתב , שבצורה הזאת אני מלמדת אותו לשקר.

את צודקת וטועה

צודקת שהבנת שאין טעם לתת גב לבנך באמצעות שקר טועה כשאת מתייחסת ל'הוא' שמעלייך וכביכול מתנצלת בפניו יום טוב ובהצלחה

תותים5

New member
כל הכבוד לך על הפתיחות

לשמוע דעות של אחרים ועל הרצון העז לתמוך בילד שלך..... שיהיה בהצלחה לשניכם......

ramoni1

New member
למה לך

להיות שופט? הבחורה בסה"כ, ביקשה להיתייעץ ואתה בימקום לתת לה דעה, עצה. אתה תוקף.... כמה חבל אח שלי <רמוני מביע דעה>

ramoni1

New member
ראשית עשית נכון

להפך מהרוב אני לא רואה כאן שקר!!!! קחי את ילדך ותני לו ביטחון על מנת שכן יוכל לדעת ליקפוץ על חבל כמו שאר חבריו ושנית תשתפי את המורה בכול הרגשות, והפחדים של ילדך. מאחל לך בהצלחה

למה הרוב? היתה רק הודעה אחת (אם ספרתי נכון)

שדיברה על לשקר. אני למשל, לא חשבתי שהיא תשקר. רק חשבתי שבמקום לבקש שחרור כדאי להסביר למה היא מבקשת. חוצמזה - שריאלה - אשמח לשמוע איך נגמר הסיפור. וקרוסרואד - אולי כדאי שתקרא עוד קצת בפורום, תקלוט את האוירה ואם אתה לא מתאים - תחפש פורום אחר. שמעתי שבפורום גרושים גרושות יש הרבה אנשים שנוהגים לכתוב הודעות גועליות. אולי תרגיש שם יותר בבית

למעלה