אני צריכה עזרה

יערית 16

New member
אני צריכה עזרה

אוף אני כבר כל כך מיואשת.......אני רוצה ללמוד פלמנקו אבל אני לא יודעת איפה ללמוד!!!!! עד עכשיו מצאתי 3 מקומות:בנס ציונה, רחובות ויבנה. בנס ציונה זה לא הסתדר לי עם השעות,וביבנה לא תיפתח קבוצה בשעות אחרי הצהריים. רק ברחובות יש את הסטודיו של זהבה ברק ששם מלמדת כרמל נתן אבל זה נורא נורא יקר! 300 ומשהו שקל לחודש איפה עוד אפשר למצוא חוג פלמנקו בשעות אחר הצהריים במחיר סביר? באיזור רחובות תודה

esperanza1

New member
צריכה עזרה

יש סטודיו מעולה, עם מורה מדהימה אבל הבעיה היחידה היא שהוא נמצא ברמת גן.מדובר בסטודיו של סוניה גרסיה ברח' ביאליק בר"ג. ועם כל הכבוד שיש למורות הפלמנקו בארץ ולכרמל במיוחד, סוניה בתור ילידת ספרד היא המורה היחידה שנולדה חיה ונשמה את הפלמנקו האמיתי בספרד. שיטת הלימוד שלה שונה מהמורות האחרות מכיוון שהיא מלמדת כמו שלימדו אותה,וכמו שמלמדים בספרד. ובמקרה גם נפתחה החודש קבוצה חדשה בימי חמישי בשעה 19:45 - השיעור הראשון הוא ללא תשלום כך שתוכלי להתרשם בלי כל התחייבות- בהצלחה.

יערית 16

New member
תודה רבה אבל.....

קודם כל תודה רבה אבל הסטודיו הוא ברמת גן ואין לי איך להגיע זה רחוק לי מדי אני רק בת 16 וחצי ואין לי רישיון אז ככה שאני תלויה באוטובוסים...... מה שכן זה שאני מחפשת חוג בשעות אחרי הצהריים באיזור רחובות שוב תודה לך

La Vela

New member
ללמד כמו בספרד אפשר רק בספרד

הרבה מהמורות בארץ שהו בספרד במשך תקופות ארוכות ואפילו ארוכות מאוד , התערו היטב בתרבות ובהווי הספרדי והגיעו לרמות מקצועיות מאוד גבוהות בין אם מבחינה טכנית או בין אם מבחינת ה"איירה" וללא קשר למוצאן.חלקן אף רקדו בטבלאו או בלהקות מכובדות ביותררררררררר!!!!!. גם הצועני הכי צועני שבעולם יגיע לארץ ולא יוכל ללמד כמו בספרד כי בסופו של דבר יצטרך להתאים את עצמו לתנאים של הארץ וזה מה שלא יהיה ביכולתו לתת: 1 שיעורים כל יום באותו המחיר של פעם בשבוע או פעמיים בארץ 2 גיטריסט כל יום נוכח בשיעור 3 לשיר לתלמידים לייב ואולי להביא זמר מידי פעם לשיעור 4 קחוניסט בשיעור מידי פעם ללא תוספת במחיר מעבר לזה שחסרה לתלמידים החשיפה היום יומית למוזיקה ולמופעים מהגדולים שבתיאטראות ועד הטבלאו הכי קטן ומצ'וקמק או לתכניות טלויזיה ושלא לדבר על החשיפה לשפה עצמה כי את הפלמנקו, מה לעשות , עושים בספרדית ואתם יודעים עוד משהו? גם בספרד אצל המורים הספרדים אפשר עוד ליפול........ אפשר לחזור אחורה להודעה שלי על תהליך בחירה של מורה ( נכון לכל מקום בעולם ולכל מקצוע או תחביב )

flamenca

New member
כן, אבל.....

זה נכון שאין תחליף ללנסוע לספרד ולחיות, לנשום ולרקוד שם את הפלמנקו. אבל כמעט כל המורות היום ששהו בספרד עשו זאת אחרי שהטכניקה שלהם הייתה בשלה וברמה מאוד גבוהה. וממה שאני ראיתי, מי שנוסעת לספרד בשלב מוקדם מידי זה יכול לפגוע בריקוד, משום שהידיים למשל - שזה הדבר הכי חשוב בריקוד של האישה - בספרד מעטים הם המורים שיודעים ללמד את זה כמו שצריך, וקשה שלא לקלוט ולהיות מושפע גם מהטוב וגם מהרע שיש למורים בספרד להציע. מעבר לזה, אני גם יכולה להגיד שזה ממש לא טוב שיש גיטריסט בכל שיעור - גיטריסט צריך להביא החל מרמה מסויימת. בנוסף, זה לא חוכמה שקבוצה שלמה תרקוד עם הגיטרה - אז זה אותו הדבר כמו לרקוד עם מוזיקה מוקלטת. החוכמה היא לרקוד לבד עם הגיטרה - כי אז שולטים בגיטרה ובקצב, כי הגיטרה יכולה לעקוב רק אחרי רקדן אחד. ואני בספק אם בספרד יש אופציה כזאת במהלך השיעור. בסטודיו של סילביה דוראן בבן יהודה 53 בתל אביב יש שיעור גיטרה, שבו כל אחת בתורה רוקדת עם הגיטרה לבד, מעלה ומורידה את הקצב, ולומדת לשלוט בגיטרה. אני ממליצה בחום לבוא - כי אי אפשר ללמוד את זה בכל מקום

La Vela

New member
גם את צודקת

בתור אחת שלמדה אצל סילביה וכן אצל מורות טובות אחרות אחרות , אני מסכימה איתך שיש לבוא "מוכן לספרד " כי אפשר ללכת לאיבוד בספרד. באופן אישי מה שאני רכשתי בארץ עזר לי המון בספרד ובהחלט הרגשתי אישית בשלה לכך. יחד עם זאת אם נשווה ללימוד שפה למשל, אפשר ללמוד ספרדית או יפנית 5 שנים בבית הספר וזה עדיין לא ישתווה ללחיות בספרד או יפן אותו משך זמן כי שפה זו תרבות ( סלנג, או ביטויים למשל ) ותרבות נוצרת במקום ובזמן מסויים. מה שיש בארץ זה יבוא באיכות טובה ( רוב הקיום של הפלמנקו כיום בספרד הוא למעשה מיצוא ) כוונתי מקודם הייתה לצאת נגד כל ההשואות האלה בין המורות וכל הפרסומת הזו לגבי מי הכי טובה ואיפה מקבלים יותר בגלל שזו נולדה שם , בגלל שהשניה חיה עם הצוענים , בגלל שהשלישית הופיעה בטבלאו והרביעית הופיעה עם אנטוניו קנאלס מול מלך ספרד והקיסר היפני.. וכן הלאה ואני מקווה שאתם מבינים למה אני מתכוונת העניין הוא שכל אחת מלמדת בדרכה שלה מניסיונה מה שהיא למדה וחוותה ובסגנון האישי שאימצה לעצמה . כל מורה היא בעלת יכולת לתת משהו למי שרוצה לקבל ועבור כל אחד זה תהליך אישי עם איזה מורה הוא רוצה לעבוד. עוד פעם אני חוזרת : א י ש י אין טוב יותר או טוב פחות . כל הגישה הזו מובילה למין תחרות וחוסר שיתוף פעולה שלעניות דעתי דיי תוקע את הפלמנקו בארץ ( טוב נו...אולי לא רק בארץ ). מישהו כאן אמר לי שהפלמנקו נשלח אלינו מאלוהים. ואכן בעצם המהות של הפלמנקו והיתפתחותו יש המון מיסתורין. זאת אומרת שאין לאף אחד בעלות עליו ומי שמחפש אותה לעצמו , בעצם איבד אותה כי פלמנקו זו גם דרך חיים ועוד השגה אחת קטנה לגבי איך יותר נכון ללמוד בתאכלס !!! אני רואה הרבה אנשים מגיעים לספרד עם האף , איך לומר בצנעה, קצת למעלה ( גם אני ) ושתדעו לכם שנופלים רבותי נופלים חוזרים לכיתה א' לכן הגבתי כפי שהגבתי מקודם כי בסופו של דבר ללמוד כמו בספרד אפשר רק בספרד כי התרבות הזו למרות שהיא מתקיימת מיצוא עדיין מיוצרת בספרד והמקור שלה בספרד מסיבה מסויימת כנראה . מאותה סיבה ספרדי שחי בישראל נטמע בתרבות המקומית ובסופו של דבר זה יוצר מגבלות מסוימות בלהעביר את תרבותו כמו שהיא באמת לקהל המקומי בקיצור אחרי כל ההתפלספות הזו.......וואו כל המורות אחלה ! מי שיכול שילמד אצל כולן ! ומי שיכול שיגיע לספרד ללמוד כשיהיה בשל לכך אפילו רק בכדי לקבל עוד פרספקטיבה על הפלמנקו

i couldn't agree with you more

i couldn't agree with you more!!! את כל כך צודקת שכל ההשוואות האלו הורסות. פלמנקו הוא דבר כל כך אישי ולכל אחד מתאים סגנון אחר ואופן למידה שונה. אני חושבת שהכי אידיאלי ללכת לכמה מורות בארץ כי כל אחת נותנת משהו אחר חשוב. וכל הבעלות הזו על התלמידים מגעילה אותי לפעמים. ואגב, גם בספרד בשיעורים מסויימים יוצא לרקוד לבד מול כל ה-40 איש שלא מכירים אותך ורוצים לאכול אותך בעודך בחיים. בניגוד לאוירה הביתית בסטודיו של סילביה.

esperanza1

New member
לא צריך לקטול

זו הייתה בסה"כ המלצה לבחורה שביקשה עזרה, באותה מידה יכלת להמליץ על מורה אחרת, אבל העדפת בדרך אחרת לעשות משהו אחר... זו דעתי והיא לא תשתנה. אם רוצים אפשר למצוא בארץ נישה ספרדית עד כמה שניתן (במגבלות הקיימות) וכל אחד מוצא לעצמו את הנישה הזו אצל מי שמתאים לו. ואני מאמינה שאם למישהו טוב במקום מסויים אין שום סיבה שהוא ישמור את זה לעצמו, אלא יספר ישתף ויזמין אחרים כדי שגם הם יטעמו ממה שעושה לאותו אחד במקרה הזה אני-טוב. אין צורך לקטול בצורה כזאת גם אם את המבינה מס' 1 בעולם (מה שממש לא נראה לי) - יש כל כך הרבה לכלוך בפלמנקו במיוחד בארץ המון מוניפולטיביות קנאה וצרות עין- וצר לי שדעתי האישית על דרכי הלימוד של המורה שלי היא כזאת. לא מדובר כאן בנכון או לא נכון אלא בדעה והרגשה אישית שעליה אף אחד לא יכול לתת את הדין - ואת שמנסה כל כך לשמור על הטוהר של הפלמנקו במשפטים שלך קטלת אדם שאני בטוחה שמעולם לא חווית שיעור אצלו ואני תוהה אם ראית אותו אי פעם מופיע. לא יודעת ולא מבינה מה הייתה הכוונה שלך במה שרשמת, אני מאמינה שמאוד רצית להגן על שאר המורות בארץ אבל כנראה שהבנת ממש לא נכון, זה לא עניין של תחרות - ומסתבר שאת זו שהפכת את זה לתחרותיות. אני מציעה שאם אכן הדברים התפרשו לא נכון אז כאן זה המקום להתנצל ולהפסיק את כל ההשמצות

La Vela

New member
סליחה

אם הפנייה היא אלי אז: 1) מבינה גדולה בפלמנקו אני ממש ממש לא וגם לא מתיימרת, הלוואי והייתי יודעת יותר 2)מה שאני כן מבינה זה שלא נראה לי שמשהו בדיון הזה ירד לסוף דעתי וזה כולל את כולם.אני אקח את האחריות עלי על שלא הסברתי את עצמי טוב . אני יכולה לנסות להסביר את עצמי עוד אלף פעם אבל משום מה אני לא רואה לדיון הזה סוף 3) סליחה לכל מי שנפגע יאללה אני אני פורשת

palmera

New member
לא להתנפל...

כפי שהבנתי את דבריה של la vela, היא לא ניסתה לקטול את סוניה אלא דוקא להדגיש שיש צד חזק נוסף גם למורות אחרות ישראליות. היא גם לא המציאה את האיבה והתחרות הקנאה והתככים בין המורות. היא קיימת בכל מקרה באופן בלתי תלוי. רקדתי אצל יותר ממורה אחת, ושמעתי סיפורים לא מחמיאים על כולן בנוגע לתחרותיות בינהן וכדומה. אף אחת לא שוכחת ולא סולחת, כך נדמה. אבל מתלמידות שהכרתי שמעתי סיפורים טובים על כמה הן מעריצות את המורות, וגם סיפורים על בעיתיות שבהן. אני חושבת בכנות שכל הותיקות מאד מקצועיות אך הן נבדלות בסגנון, ברקע וגם, מה לעשות, באופי. ואני לא מתכוונת שיש למישהי אופי רע, אלא שלאנשים שונים מתאימים אנשים שונים. לעומת זאת שמחתי לשמוע לפני כשנה שבירושלים באותו בי"ס למחול אפשר לקחת שעורים אצל שרון שגיא, מיכאלה וטימו. שמחתי שסוף סוף יש שיתוף פעולה שהוא מצוין לתלמידים. אני לא בטוחה שזה עדיין רלוונתי היום (אני לא באזור). חבל שאין מקום כזה במרכז...

לא לקחת דברים באופן אישי

חבר'ה, לא צריך לקחת את הדברים באופן אישי. לכל אחד יש את ההתנסות שלו ולכל אחד טוב משהו אחר ולפעמים כמה דברים, אז לא צריך לריב על מי יותר טוב ומי פחות טוב. נראה לי שהדבר האידיאלי הוא לנסות כמה מורות/ים וכך פתוחים ליותר סגנונות ולדרכי למידה שונות. אני יכולה לאמר שמניסיוני האישי בתחות מחול אחר, כך זה עובד. רוקדים אצל כמה מורים ומכל אחד לוקחים את מה שטוב ומה שמתאים. וזה אפילו, לכו תבינו, מבורך מבחינת כל הנוגעים בדבר. ובתור תלמיד זה תורם הכי הרבה.
אז יאללה תתחילו לפרגן...

300 שח זה לא יקר בכלל בשביל פלמנקו

כמה מורים יש כבר בארץ צריך להגיד תודה שיש בכלל אפשרות ואלו המחירים .דרך אגב כמה זמן כל שיעור וכמה שיעורים בשבוע בטח פעם בשבוע וזה סביר ביותר אז יאללה תרקדי ובלי קיטורים או שתבקשי גם את מילגה מגברת אגמון הנדבנית!@!!!!!

למעלה