אני צריכה עזרה

diklak

New member
אני צריכה עזרה

היום אני ביום ה 20 למחזור. יש לי שחלות פוליצסטיות. ביום החמישי למחזור לקחתי אקקלמין ועשיתי מעקב זקיקים בימים: ביום ה 13 נראו זקיקים מרובים וזקיק אחד בגודל 10 מ"מ והרירית 5.5 ביום ה 15 למחזור נראו גם זקיקים מרובים וזקיק אחד בגודל 10 מ"מ אך הרירית גדלה ל 7.5. אתמול,ביום ה19 למחזור שוב עשיתי מעקב והפעם נראו רק זקיקים מרובים ורירית 8.5. מה קורה לגוף שלי? למה אף זקיק לא מתפתח? חודש קודם גם לקחתי אקקלמין ללא מעקב זקיקים והמחזור הגיע לי אחרי 50 יום. יכול להיות שהזקיקים יתפתחו יותר מאוחר? האם יכול להיות מצב שבו אף זקיק לא מתפתח ובסוף יהיה מחזור כי הרירית נושרת? הרי זה מצב שבעצם אני לא מבייצת . האם אישה שמקבלת מחזור סדיר או לא סדיר היא תמיד תבייץ או שהמחזור מגיע למרות שאין ביוץ ובעצם הרירית שנושרת גורמת למחזור. נא עזרתכן וייעוצכן.

פּוֹנְג

New member
אם המחזור הקודם היה בן 50 ימים

אז ישנה סבירות שהביוץ היה בסביבות היום ה-36. כך שכנראה היום ה-19 זה באמת עוד מוקדם מדי לראות זקיק גדול. אמנם מחזורים סדירים מרמזים משהו על כושר הביוץ של האישה, אבל זה לא ממש חד משמעי ולא לפי זה ניתן לדעת אם יש ביוץ תקין או לא. מה עם בדיקות דם? את לא עושה גם בדיקות דם?

נועם@בת

New member
לפי מה שאת מתארת האיקקלומין

כנראה לא השפיע עליך. לא בכל פעם שיש וסת יש גם ביוץ. ברוב המקרים כאשר המחזור ארוך, הרירית נושרת לא בגלל שהיה ביוץ אלא בגלל שהיא המשיכה והתעבתה עד שהיא כבר לא מחזיקה את עצמה והיא נושרת. כנראה שאת צריכה לקבל מינון גדול יותר של איקקלומין כדי לגרום לביוץ. בהצלחה נועם

למעלה