אני צריכה עזרה...

אני צריכה עזרה...

אני בחורה שבאה מבית מסורתי... אני לא שומרת שבת.. אבל נורא מאמינה... בכל פעם שאני שומעת על זוג חרדי שמתחתן אני מרגישה מעין צביטה בלב אני נורא נורא רוצה לחזור בתשובה יש בי את הרצון והוא גדול אך איני יודעת מה לעשות אני בחורה בת 18 שצריכה להתגייס לצה"ל ואיני רוצה אני מעדיפה לשרת בצבאות השם אל איני יודעת מה לעשות ולמי לפנות אני צריכה תשובות בהקדם האפשרי לפני שלא תהיה לי ברירה אלה לבחור בצבאות מדינת ישראל משהו שאיני רוצה.. מחכה לתשובות... תודה מראש בת-אל תהילה

../images/Emo63.gif

אם הייתי רוצה ללכת לפורום חוזרים בתשובה הייתי הולכת לשם אבל אני לא רוצה כי אני יותר מקורבת לחסידות ברסלב....

ממש חוצפה מה שהולך פה...

מה בגלל שאני לא דתיה או בגלל שהם שלי הוא לא בדיוק מסתדר לכם עם החשיבה אז זהו אני פסולה ולא מגיע לי תשובה.... ככה אתם עוזרים המון לאנשים להתקרב לדת... אני מבקשת דחוף סימן שזה חשוב לי יותר מכל דבר אחר בעולם... אני מבקשת מכם לתת קצת יחס לפני שאני מתייאשת אף מקום שאני פונה אליו אני לא מקבלת תשובות איזה מין אנשים הם אלה שלא מוכנים לעזורת לבת ישראל... שרוצה לחזור בתשובה.?

BaaMan

New member
מי אמר שיש למישו בעיה

בס"ד עם זה שאת לא דתיה וכו' וכו' פשוט אנשים פה זה לרב מבוגרים מעל גיל עשרים שרב היום הם עסוקים...אז יצא שהיום הם לא הפסיקו להגיב או לא מצאו זמן... קשה לי להבין...במה בדיוק את צריכה עזרה? אני צריך כיוון קשה לי לעזור בלי כיוון אם יהיה כיוון אשמח לעזור

את צודקת, אבל במה אני יכול לעזור...

בס"ד כבר? דווקא ניסיתי לענות, והיה לי גם כיוון מחשבה, אבל פחדתי שאני רק אזיק!!!! אחרי הכל אני עדיין לא רב או אדם מוסמך בתחום הזה.... ואני חושב שגם אין כאן כאלו. אבל אני באמת מאוד מעריך אותך והלוואי שירבו כמותך בישראל!
והכי חשוב: "אין יאוש בעולם כלל!" אז תני חיוך
, ותדברי עם אבא!!!!!!!!!! וסליחה עם פגעתי בך. ו ב ה צ ל ח ה ! ! !

פראזניק

New member
גיוס בנות

למיטב ידיעתי, החוק אומר כך: בת שלומדת במוסד דתי, זכאית לפטור משרות צבאי, לאחר שהצבא מברר שהיא עומדת בתנאים מסוימים (לגבי הדת). בת שאינה רואה עצמה כדתיה, אינה זכאית לפטור משרות בצבא. אני מניח שאת הבירור האם את זכאית או לא לפטור, את יכולה לעשות מול מדרשה דתית (או לחוזרות בתשובה). כאן, אני מניח, אין מי שיודע בדיוק מה מצבך מבחינת הצבא. אני מתנצל שאיני יכול לעזור יותר במידע ומתנצל על האיחור בתשובה.

asaf2000

New member
אולי תלכי ללמוד קצת במדרשיה?

אם זה יראה לך תשארי ואם לא תלכי לצה"ל...

sarav55

New member
כן כל אדם במדינה שלנו יכול להשתחרר

מהצבא מטעמי דת ומצפון זה כולל את הדרוזים הצ'רקסים וגם את בנות ישראל הדתיות והכשרות בדרך כלל הבנות הדתיות הולכות לבית הדין הרבני במקום מגוריהן בירושלים זה ברח' כורש 9 בית הדין הרבני משלמים כמובן אגרה של 39 ש"ח ומצהירות בפני דיין שם שהם דתיות ורוצות להשתחרר מטעמי דת ומצפון מהצבא הדיינים חוקרים אותם בקשר לדתם ואז חותמים על ההצהרה ועם ההצהרה הולכים ללשכת הגיוס אני מקוה שעזרתי במשהו

אני מצטערת על חוסר הדיוק...

אני כל כך בלחץ בימים האחרונים הגיוס שלי קרב ובא... זה נראה כאילו אני רוצה לחזור בתשובה כדי להתפטר מצה"ל וזה ממש לא כך כי לצאת מצה"ל אני יכולה גם ללא הצהרות.. יש לי את הדרך... בזמן האחרון אני מרגישה קירבה עמוקה מאוד לדת...(תמיד הייתה לי קירבה אבל אף פעם לא רציתי לעשות עם זה כלום) אני מאוד רוצה להית במסגרת דתית... אני יודעת שאם לא תהיה לי מסגרת אחרת במקום צה"ל אין לי למה להוציא פתור... אחרת אני אמשיך להתבטל כמו עכשיו... לכן אני מבקשת מכם לעזור לי למצוא מקום כזה או אירגון שיכול לעזור לי בהמשך דרכי מלבד ערכים ולב לאחים... עכשיו אני מקווה שזה היה ברור תודה ואגב מה שכתבתי בפעם האחרונה היה ממש ממש לא יפה אני מתנצלת אני פשוט בלחץ היסטרי... תודה וסליחה בת-אל-תהילה

רוזן71

New member
בת-אל שלום...

בס"ד. את יכולה לעשות שירות לאומי במסגרת דתית או דתית חרדית. למשל בבתי החולים לניאדו בנתניה, שערי צדק וביקור חולים בירושלים ועוד. אם תחליטי שזה מעניין אותך פני אלי ואני אברר לך את הפרוצדורה. העיקר שלא תתיאשי, ותצליחי בכל אשר תפני. רוזן.

תנסה בבקשה...

תנסה בבקשה לברר לי כי כשאני ניסיתי לברר באירגון "שלומית" אמרו לי שאין טעם לוותר על צה"ל בשביל שירות לאומי כי אולי לא יקבלו אותי... תבררלי בבקשה אולי יש מקום אחר.. תודה!!

asaf2000

New member
שוב

תחפשי סמינר לבנות ותלמדי שם תקופה ואם זה ימצא חן בעיניך תשארי ואם לא תלכי לצבא או שירות לאומי.

רוזן71

New member
בת-אל שלום.

בס"ד. אם אירגון "שלומית" לא יכול לעזור לך ספק רב אם אני יכול, כי הם הכי מקצועיים בנושא. אני חושב שאת צריכה להתעקש איתם. אם הבעיה זה מקום לשרת (נדמה לי שבעוד 10 ימים מתחיל מחזור שנתי חדש) ואת רוצה לשרת בבית חולים, אולי יהיה באפשרותי לעזור לך אם הדבר תלוי בהנהלות של בתי החולים. אולם אם הבעיה אחרת כנראה שלא יהיה באפשרותי לעזור. תתעקשי עם "שולמית". בהצלחה, רוזן.

תגובה למחפשת

אני בן אמנם עבר עובר בערך את אותו הדבר, עכשיו אני נמצא במלחמה עם עצמי על הדרך שבחרתי. צימחתי לעצמי פיאות והתחלתי להתבודד, דהיינו, לדבר עם ה' יתברך בלשון פשוטה כמו שמדברים אל חבר. זאת ההתחלה שלי. דברי איתו. זה יעזור ואם את רוצה דברי איתי כי יש לי מה להגיד.

למעלה