אני צריכה עזרה...

Adiya

New member
אני צריכה עזרה...

יש לי חבר..והוא גר קצת רחוק ממני אז החלטנו שאולי יהיה טוב אם אני אלך לישון אצלו בימי שישי וככה הוא לא יהיה עייף מידי אח"כ להחזיר אותי הביתה וכדומה... עכשיו...סיפרתי לאימא שלי והיא הבינה והצדיקה אותי הבעיה..איך הולכים ומספרים דבר כזה לאבא? כי בד"כ אבות יותר קשים בקטע הזה..של חבר..לגונן על הבת שלך... וכדומה... מה עושים??

shirijessy

New member
תבקשי מאימך שתגבה אותך

ותסבירי לו את חשיבות העניין ותראי לו כמה את בוגרת וכמה חברך בוגר... תבקשי מאימך שתהיה איתך ותתמוך בך מולו. מקווה שעזרתי, שירי

גרא.

New member
Adiya ,לא ברור ממכתבך,אם הורייך

ובעיקר אביך,מכירים בכלל את החבר שלך.יש לכך חשיבות מרובה לגבי דעותיו אולי הקדומות,לגבי חברך.הקביעה כי אבות בדרך כלל יותר קשים בקטע הזה,היא הכללה גורפת,וכלל לא בטוח שאת צודקת.ולכן מה שכדאי לעשות,אלא אם כן זה כבר נעשה,להביא את החבר הביתה,לאפשר לו ולהורייך להכיר זה את זה,כמובן רק כחבר,ולא כחתן פוטנציאלי...במידה וחברך ימצא חן בעיני אביך,והם יצליחו לתקשר ביניהם בצורה חברית וענינית,ייקל על אביך לבטוח בו לגבייך..יחד עם זה,כדאי שתעשי איזה שהוא סדר במה שאת רוצה..אפשר להבין בצורה הכי פשטנית,שאת תשאיר לישון אצלו בבית,על הפסה,והוא בחדרו..וזה תמים ונחמד. אבל אפשר להבין גם אחרת,ואת זה עלייך להבהיר לאביך.אלא אם כן את באמת מתכוונת,למה שאביך חושש ממנו,ואז את עלולה להשאר עם הבעייה ללא פתרון.

Adiya

New member
הוא כן מכיר אותו

הוריי מכירים אותו, אנחנו כבר 9 חודשים ביחד. והורי כן אוהבים אותו. אבל אבא שלי יש לו דעות קדומות ומאוד קשה לשכנע אותו. אמרתי לו שאני אשן בחדר של אחותו. אבל לא עזר. ואני לא יודעת איך לשכנע אותו.

גרא.

New member
אדיה,אביך כנראה מ"הדור הישן",ומאד

שמרני בדעותיו..כפי שאת חוזרת ומדגישה,אין לי באמת שום עצה הולמת עבורך, מלבד שתי האפשרויות.או שתתאזרי בסבלנות,ותוך כדי כך,תמשיכי במאמצי השכנוע של אביך,או לחילופין,תקבעי עובדות בשטח..כלומר,סעי אל חברך,וכפי שאמרת תשני בחדר של אחותו..ואז כשתחזרי הביתה,יהיה עלייך להתמודד בפני כעסיו של אביך..אבל שעה שמצפונך נקי,וכך הוא,בסופו של דבר,הוא עשוי להתרצות, ולקבל את עמדותייך.למעשה יש כאן מעין מבחן של אמון,שאת כאילו בוחנת את אביך,באישה מידה הוא אכן מאמין לדברייך,ורואה אותך כנערה בוגרת,אמינה, העומדת בהבטחותיה.וזו לדעתי השאלה העומדת למבחן.האמת,לא קל להמרות את פיו של אבא,וודאי לא אב קשוח כשלך..אבל לעיתים אין ברירה,אלא להעמידו בפני חוסר הברירה..בתנאי שמצפונך נקי..

Adiya

New member
אז רגע מה אתה אומר ש..

שכרגע רק לנסות לדבר איתו עד שישתכנע? ואת האמת..מה להגיד לו ?

גרא.

New member
סעי לפגישה עם חברך,וכשאת נשארת

לישון אצלו,כפי שאמרת,תשני בחדר אחותו..ואז כשתחזרי הביתה,אמרי לאביך בדיוק מה שקרה..ותני לו להגיב ולהתמודד עם מעשייך,שהם,למעט העובדה שהם נגד רצונו,אין בהם שום דופי.כפי שאת מבינה,קשה לו,לאביך לקבל שאת כבר נערה,ולא ילדה קטנה,הסרה למשמעתו בכל דבר ודבר..ולפעמים מה שלא עושה השכל מלמדת המציאות..ויתכן שעליו להבין,בדרך שלא קלה לו,כי הוא חייב לתת לך דרגות חופש מסויימות,ולבטוח בך ובמעשייך כאדם בוגר.

Adiya

New member
הבעיה היא.......

שאם אני אלך לישון נגד רצונו הוא עוד יותר התעצבן, הוא בן אדם מאוד עקשן. ומאוד חזק בדעותיו. אימי הציעה לו שלפחות יתייעץ עם פיסכולוגים, או אנשי ייעוץ וכדומה. אולי תוכל להביא לי מספר כלשהו של ייעוץ פסיכולוגי שאני יוכל לתת לו כדי שיראה עוד דעות ואולי יפתחו לו קצת את השכל.? תודה.

Adiya

New member
אבא שלי ומחשבים לא הולך טוב

אבא שלי ומחשבים ממש ממש לא הולך טוב... היום יום חמישי מחר שישי.. אני עדין לא יודעת איך לשכנע אותו!

למעלה