אני צריכה עזרה!!!!

ז א ת

New member
אני צריכה עזרה!!!!

אני עושה מונולוג בשם "מבחן קבלה" ...זה עם מרי טיטפר שמאיימת להרוג את החתול...כן אז אני עושה את המונולוג הזה..המורה לדרמה שלי המליצה לי עליו וגם אמרה לי להציג את עצמי במקום "מרי טיטפר" להציג את עצמי, כאילו עם שמי האמיתי וכולי...כי זה גם יעזור לי להכנס ולהתחבר יותר לדמות..וגם בין הקהל יהיו גם הורי וגם רוב האנשים שבקהל מכירים אותי אזז קיצור.. אם מישהו מכיר ויודע עליו אז אני אשמח לטיפים...

תומכת מאוד בהצעתה של המורה...

זה יהיה קצת ארוך להסביר למה.... אבל זה רעיון גאוני, מעוד הרבה סיבות נוספות חוץ מאלה שציינת.... את המונולוג והמחזה אני לא מכירה, אם תוכלי לתת כמה פרטים אז אולי אני כן אוכל לעזור.

לא יודעת אם אני מסכימה

עם המורה שלך... אחת מהדברים היפים במונולוג הזה זה שאפשר להגיע לרמות פסיכוטיות שחבל על הזמן ולדעתי דווקא אם זה יהיה את זה יהיה פחות מעניין. גם כל הכיך זה לעבוד על דמות שהיא לא את, שהיא גדולה מהחיים. כמובן שאת אמורה לקחת מעצמך את כל הרצון הזה של לקבל תפקיד וכו' אבל במעבר את צריכה לעבוד עליה כמו על כל דמות אחרת... חברה שלי שגם כותבת פה לפעמים עשתה את הקטע הנ"ל לבגרות אז בטוח יהיו לה טיפים לתת לך, הטיפ הכי גדול שאני יכולה לתת לך על מרי זה תתפרעי. תהני איתה, כי היא דמות כיפית וכזאת שנורא קל לך בטח להתחבר אליה. זו דעתי על כל פנים... הרבה בהצלחה:)

ז א ת

New member
תגובה

דבר ראשון אני ממש מודה על העצה ואני אשמח לקבל טיפים מחברתך אבל כמו שאמרתי הקהל שם מכיר אותי ופתאום אני אומרת "להכות בפטיש על ראש החתול" והקהל פתאום כזה נבהל או לא יודעת כזה כאילו לא הכיר את הצד הזה בי... זה לדעתי יהיה ממש הזוי...אבל אני אשאל את המורה לגבי מה שאמרת כי אולי באמת זה יהיה פחות מעניין ולדעתי יש בזה משהו, במה שאמרת...

ז א ת

New member
זה חוקי בכלל../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

שלחו לי לאימייל ושאלו אם אני יכולה לשלוח להם את המונולוג "מבחן קבלה" ואני לא הצלחתי לחזור אליהם מהאימייל אזז...אני יכולה לעשות את זה מפה?? אני יודעת שזה מישהו מהבלוג כי היה גם תמונה של הלוגו של תפוז וכו' אזזז אפשר?? או שזה לא חוקי או משהו?? וסתם משהו לא קשור...:איך עושים את ההודעה הזאת מתחת לכל הודעה שיש מין קו גבולי כזה ומתחת לכל אחד כתוב איזה משפט או מילים מתוך שיר או משהו...??

ז א ת

New member
לאא משנה כבר שלחתי מהאימייל...אבל...

אבל תענו לי על ההודעה הקטנה הזאת בסוף...

כן תודה ששלחת ליי. והאמת שזה לא ממש חוקי

בס"ד מי שרוצה מחזות צריך לקנות. ואני לא בסדר שביקשתי ממך את המונולוג פשוא עניין אותי וסיקרן אותי לראות. זה גם לא שביקשתי את כל המחזה רק קטעע קטן, וגם באתרים באינטרנט יש מונולוגים..

עצה אחת

כמעט בכל פעם שראיתי את המונולוג הזה מבוצע באודישן או ע"י שחקנית צעירה הייתה בו בעיה עיקרית אחת. הנסיון לשחק את המבוכה. את ה'פאדיחות' שמרי עושה. היא בעיניה מעולה והאודישן מעולה! אל תשחקי מבוכה. מה שמרי עושה הוא חוק קומדיה שנקרא התנהגות לא נאותה. או MISBEHAVING בלעז... המשמעות היא התנהגות לא נאותה או לא מקובלת במקום מסויים. ככל שההתנהגות הזו נוגדת באופן קיצוני יותר את המקום, ומבוצעת בחוסר דעת ואפילו בכוונה - כך זה יותר מצחיק. (מיסטר בין בנה קריירה על MISBEHAVING קיצוני) אם היא עושה פאדיחות ומודעת לזה, ונבוכה ומנסה לתקן זה מתקבל כפטתי, אלא אם הנסיון לתקן יוצר תוצאה גרועה בהרבה מהפאדיחה שקדמה לה. אני מקווה שאני מובן, בכל מקרה השורה התחתונה היא שהיא מעולה. היא מרגישה מעולה והאודישן 'שלה'. ואם היא שמה לב לפאדיחה שעשתה היא מסתכלת עליה מהכיוון של 'איך יצאתי מזה גדולה, הם לא שמו לב לכלום, אני מדהימה'. זו עצתי. בהצלחה.

למה שזה יבהיל אותם, הם יודעים שאת משחקת לא?

כולי בעד קטעים שמציגים אותך בשונה ממה שאתה ביום יום ופותחים אותך והכל.. .אבל הנקודה היא שאת יכולה לעשות את זה גם בתור דמות ולא רק בתור עצמך...להרתיע אותם כמו שאמרת או שהם יראו אותך בצורה אחרת ממה שאת, זה יקרה גם אם לא תשחקי אותה בתור עצמך. תקני אותי אם את חושבת שאני טועה. אני פשוט גם לא מבינה מאיזה מקום תכלס ההחלטה הזו מגיעה, חוץ מ"זה יכול להיות מגניב". כאלו אם זה משהו לחזרות בהתחלה כדי להתחבר וכאלה אז הייתי מבינה, אבל אני אשמח להבין בעצם למה המורה שלך המליצה את זה? רק שאלה, למה את עושה את המונולוג? זה לבגרות? לערב מול ההורים? כי אני חושבת שזה גם אמור להשפיע על ההחלטה שלך, כי אם זה ממקום יותר קליל כזה אז אולי זה לא משנה אם תשחקי אותה ככה או ככה... לא יודעת..תודיעי מה החלטת, עכשיו כבר הסתקרנתי:) יום טוב

ז א ת

New member
וואי ממש תודה אתם ממש עוזרים!!! ברצינות!!

קודם כל ממש תודה על העצות אלה אושר ודניאל !!! ממש עזרתם!! אלה: כתבת לי "תקני אותי אם אני טועה" ואין שם שום דבר שאפילו רומז על טעות, את צודקת לגמרי ואני חושבת שאני יציג את עצמי בסוף כמרי טיטפר אבל אני לא יודעת אם זה סופי ואני חייבת להחליט A.S.A.P כי יש מצב שאנחנו מקדימיםם את תאריך... אושר: תודה גם אני חשבתי על זה,כאילו אם היא כל כך תופסת מעצמה אז למה היא נבוכה ומתרגשת שהיא רק מדברת לפני שופטים?? ממש תודה!!:):) ושוב פעם אלה:אממ...אני עושה את זה מתוך פרויקט בשיעורי דרמה שלי אנחנו עושים ערב של מונולוגים שקשורים לבדידות גם אם הבדידות מוצגת בצורה ברורה מאוד וגם אם ההפכך למרות שלדעתי בהכל יש בדידות.. והמונולוגים כולם לקוחים מ"לדבר עם" או הומצאו ע"י מישהו מהחוג עצמו. ותודה אין לכםם מושג כמה זה חשוב לי!! אתם בטח שואלים למה אני כותבת בשעות כאלה...כן זה דיי מוזר .. אני ערה בלילה וישנה בבוקר...אני נרדמת באיזה 10 בבוקר או 8 או משהו... כל יום זה משתנה...ואני קמה בערב בשש או חמש... הלוואי עליי לישון רגיל... אבל זה משהו דפוק אצלי... בימי לימודים לפעמים זה קורה אבל בחופש זה כל לילה....כן, גם אני מוזרה

ז א ת

New member
אבל היום דווקא קמתי בארבע-ארבע וחצי...

יואו ויש לנו שיעור נוסף היום בשבע...יואו איך אני עייפה!!!
... אוךך אז מרי או טלי?!?!וואי אממ נראה לי מרי טיטפר....

ז א ת

New member
הגעתי להחלטה!

אוקי זה לקח הרבה זמן והרבה חשיבות אבל בסוף לפעמים זה משתלם... קיבלתי הארה, והעכשיו אני כבר הגעתי למסקנה:שאני פשוט לא יודעת להגיע למסקנות!! סתם אבל קראתי את העצות שלכם כמה וכמה פעמים ואני עכשיו כותבת לכם תגובות (שוב...חח.) אבל עכשיו ממבט קצת שונה... אוקי אז אושר:אתה צודק מצד אחד אבל מצד שני אם היא כל כך בטוחה שהאודישן הוא מעולה והיא מעולה והכל פשוט מעולה אז למה היא מביאה איתה חתול בעצם...?? ולדעתי את צודק כי יש בה המון לחץ וחוסר ביטחון לגבי האודישן וזה לא נכון לקחת את זה לצד של מבוכה,כי היא לא נבוכה,וגם אני לא. אלה:שאלתי את המורה שלי לגבי מה שאמרת והיא אמרה לי שזה רק הצעה, אני יכולה לעשות את זה ככה ואני יכולה גם לעשות את זה בדרך אחר.ת אבל אני לא יודעת אם ראיתם את ההצגה "להיות?"במקרה? טוב בכל מקרה אני יספר קצת עליה, זה מונולוג על מישהי שבהתחלה היא כאיללו מדברת כמו שהיא תמיד מדברת היא אומרת תודה שבאתם,היא מספרת קצת על עצמה לא לעומק אבל קצת וכו' ואז כאילו אתם לא חושבים שההצגה באמת התחילה ולא חושבים שהיא באמת משחקת ואז היא מתחילה להקיא וככה ( לא מול העיניים שלכם.. ברור! מאחורי מין מסך כזה..)כי זה בעצם מסופר על ילדה בולימית במוסד והבנתי מההצגה גם ההורים שלה הם מאוכזבים ממנה קצת והיא כל הזמן מנסה לרצות אותם או משהו ואז אתם אומרים כזה רגע, מה?איך? היא רק עכשיו הציגה את עצמה והיא נראית ממש חמודה וכו' וזה מה שאני נראה לי רוצה שיחשבו במונולוג שללי אבל מצד שני זה ממש נכון מה שאמרת ומצד שלישי גם חשבתי לא להגיד שום שם זה גם יצור אווירה שונה וואו,חפרתי טוב בקיצור אני לא הגעתי להחלטתה סופית ויש לי עד ה23 ביולי לחשוב (בסוף הארכנו את התאריך, זה היה אמור להיות ב15 או ביום רביעי ה-4 יום לפני היומולדת שלי!!! אבל זה התבטל.. לא נורא 23 זה גם טוב)

למעלה